Спортивний подвиг: травмованою виграла чемпіонат світу, а потім – на операцію…

0

Нові деталі навколо третього подвійного тріумфу чернівчанки Анни Беженар на чемпіонаті світу з панкратіону «змушують» сприймати ці неабиякі успіхи вже й як своєрідний спортивний подвиг.

Bezhenar-Anna-sportbuk.com (1)

Коли вихованці буковинської школи панкратіону привезли чергову «порцію» нагород з чемпіонату світу 2014, інформація про те, що знову два «золота» здобула Анна Беженар, виглядала доволі «буденною», адже вона вже втретє святкувала подвійний світовий тріумф. Але…

Після того, як Анну визнали кращою спортсменкою України 2014 р. з неолімпійських видів спорту і нагородили на церемонії «Герої спортивного року», її наставник – заслужений тренер України, старший тренер молодіжної збірної України і віднедавна завідувач кафедрою теоретичних основ і методики фізичного виховання факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Ігор Наконечний розповів SportBuk.com про «інший бік» світових нагород 2014:

У Анни була стара травма коліна, залікована, «закачена», але час від часу давала про себе знати. На навчально-тренувальному зборі перед чемпіонатом світу 2014 р. відчула проблеми з коліном. Травма прогресувала. Ближче до чемпіонату світу вже кульгала навіть. Але вирішила все-таки їхати на чемпіонат світу. Провела там 5 поєдинків, всі виграла, а потім вже пішли з нею на глибше обстеження, і були шоковані діагнозом: розрив зв’язок колінних хрестоподібних і меніск… Ось з такою серйозною травмою Анна виграла чемпіонат світу…

Перед Новим роком зробили операцію в столичній клініці сучасної ортопедії у Руслана Сергієнка. На це пішло порядку 25 тис. грн.

Це ж немалі кошти, знову «Рома» (партнер обласної федерації) допомогла?

Дистрибуційна компанія «Рома» нам завжди допомагає, за що велике спасибі Роману Васильовичу Клічуку. Але з операцією в основному допомогла національна федерація панкратіону. Зрозуміло, що після операції пішли і інші витрати, на які теж потрібні кошти. Тепер Анна поступово відновлюється. Вже місяць як без палиці ходить. Наразі по 2-3 години присвячує роботі в спортзалі. Налаштована повернутися у великий спорт. Анна дуже цілеспрямована, тож можна не сумніватися, що вона зробить все можливе, аби повернутися на «свій» спортивний Олімп. Вік дозволяє їй розраховувати ще не на один рік виступів на найвищому рівні. Сподіваємось і віримо, що так воно і буде!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.