Медики, олімпійці і депутати – на першоквітневій благодійній зарядці (відео, фото)

0

На спортивній ноті розпочався квітень у Чернівцях – о 8 ранку в День сміху на площі Філармонії провели ранкову гімнастику.

150401-zaryadka-promin-sportbuk.com (3)

Ініціював цей пропагандистський оздоровчий захід Буковинський державний медичний університет. Також акція, як зазначив Віталій Смандич, символізувала інформаційний старт Всеукраїнської благодійної акції «Серце до Серця», в межах Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Співорганізатором виступило управління молоді та спорту облдержадміністрації, за інформаційної підтримки облцентру «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

Ведучим зарядки був кандидат до олімпійської збірної, рекордсмен України в естафеті 4х100 м, викладач БДМУ Ібрагімов. А серед учасників були не лише студенти, а й викладачі, депутати (Володимир Бешлей, Дмитро Сірман…), титулована лучниця – учасниця Олімпіади-2012 Лідія Січенікова, загалом, – понад 100.

У рамках оздоровчого заходу збирали гроші на реанімаційне обладнання для дитячої лікарні.

Приємно, що першоквітнева зарядка «засвітилась» в ефірі майже всіх всеукраїнських каналів.

5 канал

***

ТСН (1+1)

***

Інтер

***

Чернівецький промінь

***

«Буковина»

***

Прямий ефір

***

Фото: Віталій Смандич, promin.cv.ua

***

Чернівчани зібрались на зарядку просто неба

Ранкова гімнастика просто неба. У Чернівцях активісти провели масову зарядку – на центральній площі. На 20-хвилинну розминку запросили студентів, школярів і навіть чиновників. Що з цього вийшло – бачили наші кореспонденти.

Шістдесятирічний чернівчанин Василь Задорожний – демонструє свою фізичну форму. Двічі на тиждень чоловік бігає, грає у волейбол та футбол. І щоранку робить ранкову зарядку.

“Якщо я не побігаю, то відчуваю, що організм старіє. Після занять, після фізичного навантаження відчуваю прилив сили!”, – говорить Василь Задорожний, житель Чернівців.

На площі Філармонії у Чернівцях, зазвичай влаштовують концерти та ярмарки. Сьогодні о 8 ранку понад двісті містян зібралися тут на ранкову гімнастику.

“Я взяв найпростіші вправи, такі, щоб неважко було. Тому що деякі перший раз взагалі прийшли на ранкову гімнастику і найпростіші вправи, я думаю, їм не було важко виконувати”, – говорить Еміль Ібрагімов, член національної збірної України з легкої атлетики.

Школярі, студенти, пенсіонери, чиновники і навіть олімпійські чемпіони. Тут, на площі, всі рівні: виконують за тренером фізичні вправи.

“Прийшла тому що я це люблю і люблю займатись спортом. Воно допомагає бути в тонусі – тримати своє тіло і здоров’я”, – говорить Лідія Січенікова, учасниця Олімпійських ігор-2010.

Цього року до масової акції залучили ще й благодійників – вони збирають гроші на реанімаційне обладнання для дитячої лікарні.

“Ця акція триває уже роки. кошти збираються Люди небайдужі є,”, – говорить Надія Перепелиця, волонтер.

Тривала зарядка – хвилин 20. Організатори запевняють: наступного року влаштують таке знову і запросять ще більше гостей.

podrobnosti.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.