Успіхи буковинських боксерів у Вільнюсі та Рівному (відео)

0

Перше та друге місце вибороли вихованці буковинського боксу на представницьких змаганнях у Вільнюсі (Литва) та Рівному.

150318-Grekul-video

Титулований Степан Грекул з Шипинців Кіцманського району виграв Міжнародний молодіжний турнір Д. Поздняка у Вільнюсі (Литва), де вихованець Андрія Грудея та Івана Собка виграв 4 поєдинки. А чернівчанин Леонтій Горчинський виборов друге місце на всеукраїнському турнірі у Рівному.

Прес-конференція, присвячена цим успіхам, відбулась 18.03.15 у конференц-залі готелю «Буковина» (до слова, готель патронує обласну федерацію боксу і особисто Степана Грекула).

 

В конференц-залі готелю «Буковина» – надійного й багаторічного партнера Чернівецької обласної федерації боксу – на цьому тижні пройшла прес-конференція за участю президента федерації Віталія Беляєва та представників боксерських надій Буковини.

Прес-конференцію було влаштовано з приводу успішних виступів “зірочок” молодіжного та юнацького боксу Чернівецької області. Відразу двоє буковинських боксерів – Степан Грекул і Леонтій Горчинський, яких було визнано кращими боксерами ЧОФБ минулого року, підтвердили свій статус на минулому тижні на турнірах у Рівному та Вільнюсі.

Степан Грекул (вагова категорія – 81 кг, ФСТ «Україна» с. Шипинці, тренер – Іван Собко) – дворазовий призер чемпіонатів Європи (!), багаторазовий призер чемпіонатів України, а Леонтій Горчинський (в.к. – 80 кг, ФСТ «Спартак/Ліга-Прім» м. Чернівці, тренер – Федір Бурма) – багаторазовий призер чемпіонатів України в різних вікових категоріях. Обидва ж наставники молодих боксерів неодноразово визнавалися кращими тренерами року в Чернівецькій області і є головними надіями боксерської громади Буковини на те, що наш бокс вже найближчим часом прославлятиме Україну на найвідповідальніших міжнародних змаганнях.

Як ми вже повідомляли раніше начих читачів, ще з минулого року цих спортсменів під свою особисту опіку взяв президент федерації боксу Чернівецької області Віталій Бєляєв. Він обіцяв їм фінансову підтримку й підготовку в складі відповідних вікових збірних України з боксу. Нещодавно боксери перебували на навчально-тренувальних зборах у цих збірних і по їх закінченню хлопці вирушили на рейтингові представницькі турніри, звідки тріумфально повернулися з призовими місцями.

Степан Грекул брав участь у турнірі з боксу серед молоді імені Данаса Познякаса – міні-чемпіонаті Європи, який відбувався у Литві й де взяли участь представники 22 країн. Наш спортсмен провів чотири поєдинки і одержав чотири перемоги, здобувши титул чемпіона. Леонтій Горчинський на меморіалі О. Соколовського серед юнаків у Рівному провів три поєдинки і переміг у двох із них, посівши почесне друге місце.

«Ми дуже раді, що наші плани виправдалися, – каже президент ЧОФБ Віталій Беляєв. – Проте на досятнутому ми зупинятися не збираємось. Наша ціль – зробити Степана і Леонтія справжніми зірками українського боксу. А для цього потрібно працювати й працювати. Хто зна, може хлопці з часом виступатимуть навіть за «Українських отаманів».

Ці успіхи стали результатом кропіткої праці як особистих тренерів, так і тренерського складу збірних України. Наразі ж обидва боксери за підтримки Віталія Бєляєва й надалі готуватимуться до чемпіонатів України та Європи й набиратимуть форму та досвід на навчально-тренувальних зборах збірних України з боксу серед юнаків та молоді.

 

Прес-аташе ЧОФБ Альберт Комарі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.