Тренер збірної з боксу: після зборів на Буковині ми привозимо медалі різного гатунку

0

Не встигли вщухнути запеклі дівочі баталії на Чемпіонаті та Кубку України з боксу 2015 року серед жінок та молоді, який у лютому проходив на чернівецькому рингу у ФОК «Олімпія», як українські «амазонки» знову завітали на привітну й гостинну буковинську землю. Цього разу – не задля змагань, а на навчально-тренувальний збір молодіжниць та юніорок, які формуватимуть збірні України з боксу в цих вікових категоріях.

Збір проходить у готельно-розважальному комплексі «Сонячна долина» в мальовничому селі Бояни,DanylivSerg а керує ним головний тренер збірної України з боксу серед молоді та юніорок Сергій Данилів з Івано-Франківська. З ним ми й поспілкувалися про настрій і плани молодих українських спортсменок.

Збірна України з боксу серед юніорок та молоді знову перебуває на Буковині, на навчально-тренувальних зборах. Розкажіть, будь ласка, докладніше про ціль зборів та їхній хід…

Це – навчально-тренувальний збір  загальної та спеціальної фізичної підготовки. Проходить він у рамках підготовки до Чемпіонату світу з боксу в цих вікових категоріях, що відбудеться цього року в Тайпеї. Наш збір у «Сонячній Долині» – один із етапів підготовки й формування збірних України. Потім ми вирушаємо до Тисовця, у трохи інші кліматичні умови, та й спрямування збору буде іншим. Остаточні підсумки буде підбито на Олімпійській базі в Конча-Заспі, після чого збірні вирушать безпосередньо до Тайпею.

 

Скільки на зборах перебуває дівчат і якого вони віку?

На зборах перебувають дівчата-юніорки віком 14-16 років, а також дівчата-молодь віком 16-18 років. Всього тренується 23 спортсменки. Це – повний склад збірної України з боксу в цих вікових категоріях: 13 юніорок і 10 молодіжниць.

 

На що вони налаштовані й скільки часу вони проводять на тренуваннях?

Дівчата працюють у нас дуже багато. Взагалі, останній тиждень пройшов дуже важко й тому день 8 березня ми вирішили зробити вихідним днем на зборах. Користуючись нагодою, хочу поздоровити всіх жінок Буковини, жінок України та взагалі жінок всього світу із цим святом! Бажаю, щоби вони були здорові, красиві, щоби їхні чоловіки завжди дарували їм радість і щастя! Що стосується тренувань, то вони проходять щоденно. Тренувань буває 3-4 в день, оскільки вони мають різні направлення й акценти. А закінчиться наш збір дводенною бойовою практикою

 

Який наразі рівень підготовки дівчат, що перебувають на зборі? Чи виправдовують вони покладені на них сподівання?

В нас вже склалася добра традиція, яка розпочинається саме з Чернівців. Після зборів тут ми завжди привозимо з чемпіонатів Європи та світу медалі різного гатунку. І зараз ми теж готові рухатися до вершин світової першості. Особисто я дуже сподіваюся, що нам у цьому році вдасться продемонструвати високі результати, хоча часи наразі не найкращі в нашій країні. Дівчата добре готові, себе в обіду не дадуть і кожна з них, яка вирушить до Тайпею, намагатиметься повернутися в Україну з медаллю.

 

Як взагалі для вас і для дівчат проходять цьогорічні збори в боянівській «Долині»?

Знаєте, ми традиційно приїжджаємо до «Сонячної долини» протягом кількох років, і нам тут дуже подобається. Ми вже неодноразово говорили, що нам імпонує відношення Чернівецької обласної федерації боксу до нас, подобається, як нас приймають працівники комплексу. І тренерів, і дівчат тут знають і надзвичайно поважають. Особливо ми вдячні президенту ЧОФБ Віталію Беляєву, який постійно і в усьому нам допомагає, сприяє хорошій підготовці збірниць.

 

Коли ж відбуватиметься чемпіонат світу, до якого ви готуєтесь?

Змагання проходитимуть із 14 по 24 травня, але ми мусимо приїхати туди раніше. Необхідно пройти акліматизацію, і ми це робитимемо під час адаптаційного збору безпосередньо в Тайпеї. Завжди дуже важко боксувати на іншому континенті, в іншому кліматі, в іншому часовому поясі. Але в таких умовах знаходитимуться всі, тому головною в цій ситуації полягає розробка спеціальної методики підготовки. Сподіваюся, що все в нас буде добре.

 

Чи всі учасниці зборів поїдуть на чемпіонат світу?

Розумієте, наразі дуже складна фінансова ситуація в країні. Раніше ми завжди приймали участь у таких чемпіонатах повним складом. Було важко але можливості завжди знаходилися. Як буде цього року – поки що остаточно невідомо. Час дуже непростий, але впевнений, що наші лідерки, на яких ми розраховуємо, до Тайпею поїдуть.

Альберт Комарі, прес-аташе ЧОФБ

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.