Настільний теніс: У Чернівцях визначили командних чемпіонів

0

«Пінг-понгове» життя у Чернівцях стає дедалі насичинішим. Практично щотижня в обласному центрі відбуваються якісь цікаві змагання з цього популярного і масового виду спорту, який має славні традиції ще з радянських часів.

 

Колишні та сучасні чемпіони, майстри спорту все активніше відроджують настільний теніс на

Максим Мельничук
Максим Мельничук

Буковині, – зазначає chas.cv.ua. Тренери ДЮСШ №1 особливу увагу приділяють тренуванням юнаків та дівчат.

В кінці березня спортсмени взяли участь у командних змаганнях першості Чернівців. Проходили вони у залі СШ №27. Три дні звитяжної боротьби принесли гарні результати.
Першими змагалися дівчата 2003 року народження і молодші.
Чемпіонами стали Ліза Томюк та Ольга Курилюк.
Друге місце посіла команда з трьох спортсменок: Юлія Федоровська, Олександра Карпінська та Влада Тодорюк.
На третю сходинку п’єдесталу піднялися Тереза Крушельницька і Валерія Бродягіна.
Другого дня змагань мірялися силами хлопчики 2003 р. н. і молодші. Безкомпромісна боротьба принесла перемогу команді Дениса Гапляка та Олександра Масікевича.
Срібні медалі одержали Максим Мельничук і Руслан Гайсенюк.
А на третю сходинку піднялися Іван Чоботар та Володимир Григорик.
А у неділю мірялися силами і ловили спортивну фортуну справжні майстри малої ракетки. Серед них були досвідчені й титуловані майстри спорту ще часів СРСР, майстри спорту України і навіть майстер спорту міжнародного класу (Валерія Степановська). Вони демонстрували видовищну гру. Юні спортсмени хоч і з повагою ставилися до старших товаришів, але за тенісними столами ув’язувалися у справжню боротьбу. Тоді вже не зважали на титули і звання. Вони навіть перемагали. А найбільше — гартували волю і відточували майстерність.
Максим Мельничук, Сергій Повержук, Максим Михайлович та Ігор Колесник, незважаючи на юний вік, продемонстрували вміння володіти ракеткою, показали свою майстерність та силу волі. Вони склали добру конкуренцію своїм старшим колегам і наставникам. Бо довелося їм боротися і зі своїми тренерами.
Переможець і один із найсильніших тенісистів краю Андрій Звінко високо оцінив потуги організаторів з міськспортуправління та федерації настільного тенісу.
– Ці змагання допоможуть юним спортсменам не тільки відточувати майстерність, а й гартувати спортивний дух, – сказав Андрій. – У Чернівцях відроджуються традиції цього виду спорту і підростають майбутні чемпіони.
Головний суддя змагань Оксана Василівна Паламарюк та секретар Тетяна Вікторівна Волинкіна, тренер Оксана Радівна Шкурей залишилися задоволеними і організацією, і результатами. Особливо відзначили успіхи юних спортсменів.
А переможцями командного чемпіонату міста Чернівців стали майстри Андрій Звінко та Олександр Арійчук. Срібло вибороли Євген Тодорюк та Василь Роман. А бронза — у майстрів-дівчат, які нічим не поступилися чоловікам. Це Валерія Степановська та Анна Фукс.

Петро КАЛИТА, chas.cv.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.