Фото: У Чернівцях відкрили спортзал, в який вклали мільйони

0

У суботу, 28.03.15, відбулося відкриття спортзалі СК «Локомотив», в якому цього дня стартував чемпіонат області з боксу.

150328-Lokomotyv-vidkryttya-box-sportbuk.com (23)

Спортзал СК «Локомотив» розташований у мікрорайоні Калічанка (вул. Білоруська, 25 а). Восени 2014 р., за сприяння тодішнього міністра інфраструктури Максима Бурбака, Львівська залізниця вклала декілька мільйонів у розвиток спортивної бази спортклубу «Локомотив», завдяки чому поруч з’явився сучасний міні-футбольний майданчик з штучною травою, а в спортзалі зробили капітальний ремонт.

Ініціатором і «головним прохачем» був, звісно, керівник спортклубу «Локомотив» – знаний у минулому легкоатлет, переможець юніорського чемпіонату СРСР та матчу СРСР – США зі спортивної ходьби Іван Іліка. Йому довелося на певний час неофіційно перетворитися і на «прораба». Коли будівельники «ламали голову», як добратися до спортзалу з матеріалами і об’ємним обладнанням, Іван Григорович запропонував розібрати частину стіни, і ця ідея, як кажуть, спрацювала. Зрештою, попри всі складнощі, запланований обсяг робіт вдалося реалізувати, і залізничники та, загалом, мікрорайон збагатився на сучаснішу спортивну базу.

Під час урочистого відкриття капітально відремонтованого спортзалу мав бути присутній і тодішній міністр, а нині нардеп Максим Бурбак, і екс-мер, нині теж нардеп Микола Федорук, і теперішній міський голова Олексій Каспрук. Але з різних причин їм не вдалося завітати на це свято. А заслужені подяки від обласної та міської влади Івану Іліці вручили, відповідно, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський та начальник міськспортуравління Дмитро Макаренко.

Зірковим гостем урочистості став учасник трьох Олімпійських ігор, чемпіон Європи та світу, нині голова обласного відділення НОК України Іван Гешко. Він також подякував Іван Григоровичу за те, що в такий непростий час він зміг переконати вище керівництво вкласти кошти у розвиток спортивної інфраструктури, і побажав успішного функціонування спорткомплексу на благо спорту і оздоровлення нації. А боксерам, які відкривали обласні змагання, побажав вірити у свої сили і дорости до омріяних висот.

Вів дійство знаний чернівецький ринг-анонсер Альберт Комарі.

Отож, завдяки співпраці СК «Локомотив» та обласної федерації боксу (Віталій Бєляєв) у цьому мікрорайоні тепер відкрилась секція боксу (раніше «Локомотив» з єдиноборств асоціювали більше з боротьбою дзюдо).

Результати змагань будуть додані.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

Довідки з питань запису на оздоровчі заняття з міні-футболу, волейболу тощо –
за тел.: (050) 374-89-90 (Іван Григорович).

***

Фото: Відкрито штучний майданчик і відремонтований спортзал «Локомотив»

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.