Чернівчанин виграв версійне Євро-2015 з пауерліфтингу (фото, відео)

0

Перемогу на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу (силове триборство) за версією GPA GPF у Києві чернівчанин Олександр Перчик відсвяткував в юніорській віковій групі у категорії до 82,5 кг.

150315-pauerliftyng-Euro-Perchyk-sportbuk.com (5)

Принагідно Сашко виконав норматив кандидата у майстри спорту за цією версією.

На прохання SportBuk.com, Олександр Перчик поділився переможними враженнями та розповів про себе:

«Я дуже сильно хотів виступити на цих змагання, готувався, не шкодуючи сил і часу, максимально викладався і на тренуваннях, і на чемпіонаті.

Взагалі було важко відновитися після травми плеча – травмувався під час підготовці до змагань з жиму лежачи, які відбулися у Берегометі 22 червня 2014 року. Там теж хотів позмагатися, але так і не зміг виступити, бо за тиждень «пірвався»… Певний час взагалі не міг тренуватися. Ходив по лікарях-травматологах, які мене лише засмучували, замість того, щоби допомогти і підтримати. Вони «поклали хрест» на моїй спортивній кар’єрі – сказали, що більше не зможу займатись ніяким спортом.

Але я не здався. Відпочив пів року, і повернувся в пауерліфтинг. Почав поступово відновлюватися. І, набравши форми, виступив на чемпіонаті Європи. Та ще й вдалося перемогти серед юніорів. Це для мене новий крок в житті. І знаковий старт. Крім пауерліфтингу, я себе випробував у багатьох видах спорту. Почав займатися спортом ще в школі. Спочатку були лише турнік та бруси. Полюбив здоровий спосіб життя, хотів стати сильним. Після школи, у 2009 році, вступив до Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Був худощавої статури, важив тоді 58 кг. Друг порадив піти в тренажерний зал, щоби набрати трохи ваги. І буквально через 2 тижні, будучи в пошуку тренажерного залу, зустрів тренера Павла Семенова в тренажерному залі БДМУ, де займався зі своїм кращим другом. Нині займаюсь у Маріуса Байки в СК «Атлант».

Я дуже щасливий, що став переможцем чемпіонату Європи. І зрозумів, що можна добитися всього – головне вірити і не здаватись.

На шляху до цього успіху я зазнав багато поразок і невдач, але встав і пішов далі. І переміг.

Я дуже вдячний всім за підтримку, і, в першу чергу, дякую своїй дівчині, яка мене підтримувала у важкі хвилини, переживала зі мною, всю мою підготовку вона була завжди поруч. Також дякую своїм батькам, які піклувались про мене і допомогли здобути вищу освіту та дали можливість займатись спортом».

Звітне Євро-2015 13-15 березня у Міжнародному виставковому центрі столиці України.

***

***

***

Лауреатка конкурсу «Королева Чернівців» виграла чемпіонат світу з пауерліфтингу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.