Вільна боротьба: Одинак і Ко – на п’єдесталі чемпіонату України U-23

0

Три нагороди здобули буковинці на молодіжному чемпіонаті України з вільної боротьби U-23 2015 р., який відбувся у Броварах Київської області.

141019-Ternove-pole-Odynak-Skrypnyk-Odynak-sportbuk.com
На турнірі серед чоловіків «Тернове поле 2014» в Тернополі Вадим Скрипник (у центрі) виграв переміг, а Сергій Одинак-молодший там став срібним призером у важчій категорії до 86 кг

 

Найвдаліше виступив Сергій Одинак-молодший, який, до слова, змагався у наймасовішій категорії до 74 кг (понад 40 учасників). Вихованець і син тренера обласної ДЮСШ Сергія Одинака-старшого тріумфував у цій престижній категорії, в якій змагались призер молодіжного Євро 2014 р. Олексій Щербак (Чернігів), чемпіон Європи і срібний призер чемпіонату світу серед кадетів Сергій Драмарецький (Кивї), призер дорослого чемпіонату України Олексій Доманицький (Львів), чемпіон України серед молоді Дмитро Ткаченко (Суми). У фіналі здібний чернівчанин, який консолідовано представляє і Львівщину, «всуху» переміг чемпіона України серед молоді та призера дорослого національного Кубку Ярослава Плієва з Харкова. І це при тому, що Сергій мав проблеми зі спиною і відносно нещодавно відновився.

Приємно зазначити, що тепер в активі Сергія Одинака-молодшого перемоги на першості України у вікових номінаціях U-16, U-18, U-20, U-22 і U-23.

Керівники збірної України запевнили, що переможці у своїх вагових категоріях без додаткового відбору вирушать у березні до Польщі на молодіжний чемпіонат Європи.

Ще дві нагороди – бронзові – буковинці здобули у категорії 125 кг. Це Павло Сидоренко, який є вихованцем теперішнього в.о. голови Заставнівської райдержадміністрації Василя Молдована (тепер борець навчається у медінституті у Львові, де його тренує Ігор Балей) та Сергій Кречун з Кельменців (тренер – Василь Озорович), який виступає за Хмельниччину.

Титулована чернівчанка Богдана Ящук (вихованка Сергія Одинака представляє Львівщину) цього разу у категорії 48 кг поступилась у боротьбі за «бронзу» і посіла 5 місце. Як і Дарина Стиць, яка виступала за Київ у категорії до 63 кг і також посіла 5 місце.

Ще один вихованець Сергія Одинака-старшого Вадим Скрипник (вступає за Львівщину) змагався в категорії 74 кг, але у другій сутичці поступився майбутньому срібному призеру Плієву, а у третій зазнав травми.

 

Результати

Чоловіки

74 кг

Сергій Одинак – 1 місце. На шляху до першого місця йому програвали Тімур Романюк (Волинь), Тарас Миськів (Львів), Алі Закарієв (Одеса), Вадим Караваєв (Донецьк), Павло Тельпіз (Херсон), Ярослав Плієв (Харків).

Вадим Скрипник (перший раунд пропускав), в 1/16 фіналу переміг Романа Ковбасюка (Київська), програв в 1/8 фіналу Ярославу Плієву (Харків). У втішній сітці травмувався і програв Олександру Ліруку (Тернопіль).

 

125 кг

Сергій Кречун (Хмельницький) – «бронза». В 1/8 фіналу був вільний від сутички, в 1/4 фіналу виграв у Мусліма Бехоєва (Одеса), у 1/2 фіналу програв Андрію Власову (Хмельницький), у втішному двобої за «бронзу» йому поступився Дмитро Онатій (Київ).

Павло Сидоренко (Львів) – «бронза». В 1/8 фіналу його «жертвою» став Дмитро Решетняк (Київ), у чвертьфіналі – Олександр Дудченко (Київ), у півфіналі програв майбутньому переможцю Данилові Картавому (Харків). У втішному двобої за «бронзу» переміг Олександра Колдовського (Суми).

 

Жінки

48 кг

Богдана Ящук (Львів) – 5 місце. Суперниці: 1/8 фіналу – Марія Георгієва (Одеса), в 1/4 фіналу програла Ілоні Семків (Івано-Франківськ, 2 місце). У втішній сітці програла Тетяні Сікновенко (Херсон). Переможниця у категорії – Ольга Шнайдер (Львів).

 

63 кг

Дарина Стиць (Київ) – 5 місце. Суперниці: 1/8 фіналу – вільна, 1/4 фіналу – програла майбутній переможниці Соломії Вольській (Львів). У втішній сітці виграла у Валерії Гарбуза (Київ) і програла Катерині Шакаловій (Харків).

27-30.01.2015 р. Бровари.

***

Вільна боротьба: Ящук і Снігур відзначились у Тернополі, а в Чернівцях – «національні розборки»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.