Бокс: У Чернівцях 4-8 лютого змагатимуться чемпіонка світу і Ко (фото, відео)

0

Уперше Чернівці приймають Кубок України з боксу серед жінок, нагороди якого будуть розігруватися з 4 по 8 лютого 2015 р. у ФОК «Олімпія».

150203-Shambir-Badulina

Серед учасниць національних змагань – чемпіонка світу 2012 р. Марія Бадуліна-Бова (Київ), срібна призерка чемпіонату світу 2010 р. Катерина Шамбір (Рівне) та інші титуловані спортсменки.

Для дорослих боксерок це буде відбірний старт перед чемпіонатом Європи, який відбудеться у квітні. А ось у молодіжній номінації дівчата виборюватимуть нагороди чемпіонату України та путівки на молодіжний та юніорський чемпіонати світу.

Про це на прес-конференції, яка відбулась 3.02.15 у готелі «Буковина», розповіли державний тренер з боксу Мінмолодьспорту Ольга Міхненко та старший тренер жіночої збірної Сергій Данилів. Останній зауважив, що збірницям дуже подобається столиця Буковини, тож коли чують про поїздку до Чернівців, «розчиняються» у посмішках.

У прес-конференції взяли участь також названі чемпіонки та директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало.

Основні організаційні клопоти по проведенню національних змагань у Чернівцях традиційно, звісно, бере на себе обласна федерація боксу (Віталій Бєляєв). Головними партнерами чемпіонату і Кубку виступають готель «Буковина» та ГО «Самопоміч».

Змагання у середу, 4.02.15, розпочнуться у ФОК «Олімпія» з 11:00, а офіційне відкриття, як повідомив SportBuk.com голова обласного відділення НОК України Іван Гешко, заплановане на 16:00.

***

Від чернівецьких реалій – до олімпійських мрій

Чернівецька обласна федерація боксу щорічно дарує буковинцям та гостям краю турнір високого рівня за участю боксерів, відомих як в Україні, так і за її межами. І кожного року якийсь турнір проводиться в Чернівцях вперше. Шанувальники боксу на Буковині вже бачили міжнародні матчеві зустрічі між збірними командами різних країн, міжнародні турніри, чемпіонати України з боксу в усіх вікових категоріях. І от цього тижня в Чернівцях вперше проходитимуть всеукраїнські турніри з боксу серед жінок. Їх відразу два – Чемпіонат України з боксу серед молоді (дівчата) та Кубок України з боксу серед жінок (еліта).

На чернівецький ринг з’їдуться кращі спортсменки з усіх куточків України, а це – близько 200 учасниць. Змагання мають велике значення для формування жіночих збірних України з боксу, і в кожній з цих вікових категорій проходитиме серйозний відбір для участі в континентальних та всесвітніх чемпіонатів.

Якщо серед дівчат-юніорів та молоді цього року проходитиме Чемпіонат світу в Тайпеї і до формування збірної потрібно підходити з усією відповідальністю вже зараз (головний тренер збірної України в цій віковій категорії – Сергій Данилів, м. Івано-Франківськ), то на дорослих жінок у певних вагових категоріях спочатку очікують Перші Європейські спортивні ігри, а вже наступного року, на Чемпіонаті світу, розігруватимуться Олімпійські ліцензії, а участь у Олімпійських Іграх – найзаповітніша мета кожного спортсмена. І Чемпіонат України наразі – один із найголовніших етапів формування національної збірної України з боксу (старший тренер – Сергій Гордієнко, м. Київ).

Під час прес-конференції обидвох турнірів, яка відбувалася в конференц-залі постійного та незмінного партнера ЧОФБ готеля «Буковина», з представниками ЗМІ Чернівецької області поспілкувалися дві титуловані представниці українського жіночого боксу: чемпіонка світу з боксу 2012 р. в Китаї Марія Бадуліна-Бова (вагова ватегорія – 69 кг.) та срібна призерка Чемпіонату світу з боксу 2010 р. в Барбадосі Катерина Шамбір (в.к. – 75 кг.).

Державний тренер штатної національної збірної України з боксу серед жінок, МС з боксу Ольга Міхненко відзначила високий рівень підготовки до змагань і висловила надію, що суддівська колегія допоможе тренерському складу без помилок обрати кращих представниць жіночого вітчизняного боксу.

Альберт КОМАРІ, спеціально для sportbuk.com

***

Відео: Матч з боксу Україна – Канада 6.04.14 у Чернівцях (онлайн)

Чернівецький промінь

***

ТРК «Чернівці»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.