Шелепницький, Гакман і Ко запрошують на «ювілейний» футбольний турнір

0

25 січня 2015 р. у залі ФОК «Олімпія» відбудеться ветеранський турнір з міні-футболу, присвячений ювілеям знакових фігур буковинського футболу.

150114-25-Futbol-sotsialjna-reklama-yuvilyary-sportbuk.com
Цими днями ювілеї святкують одразу четверо знаних буковинських ветеранів шкіряного м’яча – екс-гравець і тренер «Буковини» Валерій Богуславський (14 січня – 60 років), один з кращих буковинських футболістів за всю історію Іван Гакман (18 січня – 60 років), перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький (18 січня – 50 років) і колишній наставник «Буковини», а нині тренер чемпіона області 2014 «Підгір’я» (Сторожинець) Михайло Лахнюк (21 січня – 70 років).

Турнір, організований директором ФОК «Олімпія» Геннадієм Дзівідзінським, за підтримки друзів-футболістів, міськспортуправління, облцентру «Спорт для всіх» (SportBuk.com) і газети «Чернівці», розпочнеться 25 січня об 11:00. У цих ювілейних змаганнях візьмуть участь ветеранські команди «Буковина», «Легмаш», ЗЕП («Емальпосуд») та Сторожинець, за які в різний час грали і ювіляри.

Оскільки наперед вітати, як відомо, не бажано, поки що вінчуємо з ювілеєм Валерія Богуславського. Бажаємо багато-багато років здорового і щасливого життя!

Довідково. Валерій Олександрович Богуславський народився 14 січня 1955 р. у Києві. Перша команда майстрів – чернівецька «Буковина» (1976 р.). У 1981 р. отримав запрошення від одеського «Чорноморця», за який зіграв один матч у вищій лізі СРСР. Потім грав за київський СКА. У 1982 році повернувся до «Буковини», з якою виграв другу лігу (шоста зона). Всього за чернівецьку команду, за даними wikipedia.org, провів понад 200 матчів. В якості помічника Юхима Школьникова причетний до виходу «Буковини» до першої ліги СРСР. З 1996 по 1998 рр. був головним тренером «Буковини». Працював також у «Ниві» (Тернопіль), «Ворсклі» (Полтава), «Прикарпатті» (Івано-Франківськ). У 2011 р. повернувся до «Буковини» (старший тренер по роботі з резервами).

Герої 90-х. Юрій Шелепницький: В “Динамо” запрошували Лобановський і Сабо – відмовив обом

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.