Футбол: Дитячому тренеру Олійника в Люксембургу… дісталось від Тимощука

0

Дитячий тренер Дениса Олійника – Юрій Крафт – побував на матчі Люксембург – Україна, після якого «отримав на горіхи» від капітана нашої збірної Анатолія Тимощука.

 

Юрій Крафт і Денис Олійник
Юрій Крафт і Денис Олійник

Йдеться про жартівливий «наїзд» Анатолія, який після матчу, враховуючи нереалізовані Денисом гольові моменти, «грізно» поцікавився: ну, де там тренер, який не навчив Олійника влучати по воротах?

Один з провідних буковинських футбольних фахівців Юрій Крафт, під керівництвом якого в дитинстві тренувався в Чернівцях Денис Олійник (перший тренер – Валерій Семенов), вирушив до Люксембургу у складі офіційної української делегації. Про враження від поїздки Юрій Рудольфович розповів SportBuk.com.

Це я вперше побував на виїзному матчі збірної України у складі офіційної делегації. Дуже цікаво. Раніше доводилося бувати під егідою ФФУ у Лондоні та Мюнхені – на курсах по розвитку дитячого, аматорського і професійного футболу. Англія і Німеччина – дві потужні футбольні держави, тож той обмін досвідом для нас був дуже цікавим і корисним. Мені це було цікаво і як тренеру, і як відповідальному за дитячий футбол та ліцензування тренерів у нашій області. В Англії і Німеччині велику увагу приділяють ліцензуванню, тренери там взагалі не мають права працювати без ліцензії (В, А або PRO, залежно від місця роботи). Взагалі у них є чому повчитися у плані розвитку футболу. Але це окрема тема.

Провертаючись до виїзного матчу України проти Люксембургу, ця поїздка була більше заохочувальною. У складі делегації були керівники регіональних федерацій, наставники вікових збірних і т.д.

Чи стала моя присутність там сюрпризом для Дениса Олійника? Думаю, так. І сподіваюсь, що це був для нього не менш приємний сюрприз, ніж для мене (сміється – авт.). З розмови з ним перед матчем дізнався, що Денис, зрозуміло, дуже зрадів запрошенню до збірної 9після такої тривалої перерви). Але не дуже розраховував навіть потрапити в число 18 заявлених на гру. Але перед поєдинком Михайло Фоменко спілкується індивідуально з футболістами. І, враховуючи тактичний задум, потреби у певних виконавцях на тій чи іншій позиції, а також ігрову форму та психологічний стан Дениса, наставник збірної вирішив довірити йому місце в основному складі. І не прогадав. Як ми всі бачили, наш земляк зіграв доволі пристойно. З Андрієм Ярмоленком вони «крутили» гарні комбінації, взаєморозуміння ігрове у них було на диво високе. Добре розуміється Денис і на полі, і поза ним з колегами з «Дніпра», адже вони були певний час одноклубниками. Звісно, на фоні цього матчу у нього зараз емоційний підйом. Плюс, напевно тепер підніметься нова хвиля інтересу до нього. У голландському «Вітессі» Денис грає успішно. Але, як я зрозумів, не проти був би повернутися і в Україну. Можливо, навіть в «Дніпро», яке тепер очолює Мирон Маркевич – перший його наставник у збірній. Але як воно буде далі, покаже час».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Футбол: Україна з буковинцями у складі і на трибуні перемагає в Люксембургу

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.