Фото: «Буковина», нарешті, виграла у сезоні-2014/15!

0

Першу перемогу в першоліговому сезоні-2014/15 «Буковина» записала до свого активу лише у заключному домашньому поєдинку осінньої частини змагань.

141108-Bukovyna-NyvaT-2-0-sportbuk.com (1)

У суботу, 8.11.14, чернівчани вдома здолали з рахунком 2:0 «Ниву» (Тернопіль), взявши своєрідний реванш за нещодавню виїзну поразку 3:5.

На жаль, наприкінці матчу мав місце невеличкий інцидент. Вихованця буковинського футболу Олександра Семенюка, який успішно грає за «Ниву» (зокрема, забивав і у ворота «Буковини» в Тернополі), трибуни проводжали свистом і негативним «гулом». Сашко показав непристойний жест в бік трибун, що ледь не переросло в потасовку дорогою до роздягальні…

«Буковина» – «Нива» (Тернопіль) – 2:0

Голи: Артем Тєрєхов (45+2), Сергій Загідулін (69).

Звіт про матч і фото Анатолія Бойди будуть додані.

Інші результати туру:

16 тур

08.11.2014     Гірник-Спорт                  –   Полтава – 2:1

08.11.2014     Зірка                                 –   Сталь А – 2:3

08.11.2014     Буковина                         –   Нива Т – 2:0

08.11.2014     Сталь Д                            –   Суми – 3:0

08.11.2014     Десна                                –   Олександрія – 3:1

08.11.2014     Нафтовик-Укрнафта       –   Геліос – 1:1

09.11.2014     Динамо-2                         –   Миколаїв

09.11.2014      Тернопіль      –           Гірник

17 тур

15.11.2014     Суми                                –   Десна

15.11.2014     Миколаїв                         –   Буковина

15.11.2014     Полтава                            –   Зірка

16.11.2014     Олександрія                     –   Геліос

16.11.2014     Гірник                              –   Сталь Д

16.11.2014     Нива Т                              –   Тернопіль

16.11.2014     Гірник-Спорт                  –   Нафтовик-Укрнафта

17.11.2014      Сталь А          –           Динамо-2

***

Відео: Матч «Буковина» – «Нива» (Тернопіль) в онлайні

***

Фото: Анатолій БОЙДА
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

«Буковина»: 1 Костянтин Одольський, 2 Микола Жовтюк, 3 Артем Тєрєхов, 5 Валерій Скидан, 7 Олексанлр Темерівський к/к, 8 Євген Немтінов (14 Олег Добровольський, 88), 11 Юрій Головачук (23 Сергій Загідулін, 55), 21 Юрій Пантя, 24 Роман Степанков (9 Андрій Королянчук, 72), 25 Тарас Сивка, 49 Сергій Ателькін (42 Мар’ян Косован, 78). Занасні: 4 Вадим Шостак, 64 Олександр Толстяк, 88 Олександр Булезюк. Головний тренер – Юрій Гій, тренер – Роман Шпірнов. Президент клубу – Сергій Гринюк, віце-президент – Роман Грінь. Адміністратор – Віктор Гоголь.

«Нива»: Шпук, Донець, Петрівський, Яневич, Дурай, Семенюк (Мдінарадзе, 89), Озарків, Гудима (Шпікула, 73), Гринченко, Пліс (Менжега, 46), Гудак (Бадло, 71).

Попередження: Ателькін 67 – Донець 63, Дурай 68

До вашої уваги звіт про матч від Альберта Комарі:

«Західно-українське дербі» Чернівці – Тернопіль. Цим все сказано. І цим зумовлена підвищена цікавість до матчу. Але цього сезону до протистояння сусідів цікавості додав іще один чинник – фінансові проблеми обидвох суперників, через які була ймовірність відмови від виступів у чемпіонаті України сезону-2014/15.

Щоправда, і для «Буковини», і для «Ниви» все закінчилося відносно позитивно, й команди таки заграли у першій лізі, та от доля їхня склалася по-різному. Якщо «Нива» після перших невдач вибралася з підвалин турнірної таблиці й «полізла» вгору, то «жовто-чорні»… Самі знаєте, і не дуже хочеться знову нагадувати стан і становище чернівчан на даний момент.

Чого було слід очікувати від звітного матчу? Тут все ніби просто. Команди наразі знаходяться у різних «вагових категоріях, і фаворитом у ситуації, що склалася, безперечно, вважалася «Нива», але дербі, зазвичай, не піддається прогнозам і передбаченням, тому в матчі, перш за все, очікувалася важка, жорстка і непоступлива боротьба на кожному клаптику поля.

«Родзинкою» матчу можна було вважати присутність у складі «Ниви» Олександра Семенюка й Андрія Донця – колишніх гравців «Буко». Особливо, якщо врахувати «забивучість» Семенюка своїй колишній команді. Нагадаємо, у відкладеному матчі-дербі 1 туру, який відбувся нещодавно, 22 жовтня, Сашко відкрив рахунок у матчі та забив переломний, четвертий гол «Ниви», а в минулому сезоні його єдиний м’яч також приніс перемогу тернополянам.

Вже з перших хвилин пішла швидка гра на зустрічних курсах, але захист обидвох суперників створити справжній гострий момент не давав. Аж на 10 хвилині Сивка пробився лівим флангом і небезпечно подавав у воротарський майданчик гостей, та Шпук загрозу ліквідував, вибивши м’яча на кутовий.

«Буковина» володіла перевагою в матчі, йшла вперед великими силами, намагаючись реабілітуватися перед своїми вболівальниками за численні домашні поразки цього сезону, але тернополяни в захисті діяли впевнено і «розгулятися» принциповому супернику у своєму штрафному майданчику не давали. А контратаки «Ниви» закінчувалися дальніми ударами по воротах господарів, які, щоправда, небезпечними теж важко назвати. Так, здалеку пробивали Озарків і Гудима, а зі штрафного «пальнув» Грінченко. Всі постріли стали легкою здобиччю Одольського.

На 23 хвилині оборона «Ниви» припустилася серйозної помилки, і супер-шанс з’явився у Головачука, якого сам-на-сам із Шпуком вивів Степанков, але «одинадцятка» чернівчан просто промахнувся по м’ячу, втративши чудову нагоду відкрити рахунок у такому важливому для господарів, останньому домашньому матчі осінньої частини чемпіонату. Далі слід відмітити небезпечний удар Немтінова з лівого флангу й не менш небезпечний пас-простріл з того ж флангу Панті на Головачука, та останній послизнувся й до «шкіряного» так і не дістався.

Десь із 32 хвилини гості відсунули гру зі своєї половини поля й самі пішли вперед. На 38 хвилині перехопило подих у шанувальників «Буковини», коли зі штрафного Дурай пробив впритул зі штангою. Цього йому здалося замало і за три хвилини він це повторив, щоправда, м’яч полетів в інший кут. «Минулося», напевно, з полегшенням подумали вболівальники в Чернівцях…

А вже на доданих хвилинах прозвучав довгоочікуваний «грім». Темерівський у швидкій контратаці заробив кутовий, з подачі якого відзначився забитим голом Тєрєхов. 1:0, і «Буковина» веде у надпринциповому рахунку проти Тернополя на своєму полі!!!

У другій половині «Ниві» нічого не залишалося, як піти вперед, проте гра в нападі команді в зеленій формі ніяк не вдавалася. Навіть більше, буковинці виглядали вмотивованішими і значно активніше за суперників бігали в атаку. Напевно, дуже вже хотілося реваншу проти такого суперника.

Боротьби, а, відповідно, і порушень правил, особливо в центрі поля, було багато, а от гострих моментів не вистачало. За перші двадцять хвилин згадуються лише удар Дурая зі штрафного і спроба Жовтюка опинитися на вістрі атаки.

Чим далі, тим відчутнішою ставала перевага господарів, і вони абсолютно справедливо довели її до логічного вирішення. Загідулін, який з’явився на полі у другому таймі, скористався помилкою захисників гостей і подвоїв рахунок у матчі, приктично поховавши надії тернополян на спасіння. 2:0! Неймовірно, але у повітрі запахло першою перемогою «Буковини» в цьому сезоні!

На 78 хвилині завелася й «Нива». Дурай у безпосередній близькості від воріт влучив головою в стійку, а добивання від Донця Одольський перевів на кутовий. Після подачі кутового знову бив Донець, але «шкіряний» пішов кудись далеко вбік.

Надзвичайно активний Загідулін на 86 хвилині ледь не забив третій м’яч у ворота «Ниви» з дуже зручної позиції, проте йому в цьому моменті бракувало точності, а вже в додані арбітром хвилини до другого тайму він же у швидкій контратаці ледь остаточно не «розбив» гостей, та знову впертий м’яч не влучив у ворота тернополян. Зауважимо, що ця контратака відбулася після гольового моменту гостей, коли «шкіряний» вдруге за поєдинок влучив у стійку воріт Одольського.

У підсумку маємо заслужену першу перемогу «Буковини» в цьому сезоні. Перемогу, здобуту у важкій боротьбі проти «заклятого» суперника, а тому особливо цінну. Перемогу, здобуту на характері, завдяки бажанню й самовіддачі. Що ж, поява нового президента, схоже, стала добрим знаком для «жовто-чорних». Добре розпочали. Чернівці мають сподівання й на таке ж вдале продовження.

ua-football.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.