Відділення НОК не підтримує на виборах навіть Федорука

0

Обласне відділення НОК України не буде робити офіційних заяв щодо підтримки кандидатів на виборах до Верховної ради, навіть якщо вони входять до його керівного складу, – зазначив «головний олімпієць» Буковини Іван Гешко.

141023-chernivtsi-nok-vykonkom-sportbuk-com-8-heshko

Напередодні, 23.10.14, під час засідання виконкому олімпійського відділення заступник голови Віталій Омельянчук запропонував прийняти рішення і зробити офіційну заяву від відділення щодо підтримки на виборах до Верховної ради іншого заступника голови Івана Семенюка (Новоселицький, Глибоцький, Герцаївський райони і частина Сторожинецького) та члена виконкому Миколи Федорука (Чернівці). Оскільки олімпійські структури взагалі-то зберігають «політичний нейтралітет», було вирішено зробити паузу і проконсультуватися з центральним керівництвом НОК.

Як в столиці відреагували на це «політичне питання», голова обласного відділення НОК Іван Гешко розповів SportBuk.com:

«Ми не дарма вчора утримались від прийняття рішення з цього питання, адже відчували, що воно надто «політизоване». У НОК України відреагували однозначно: згідно з Олімпійською хартією олімпійський рух є поза політикою. Тому ми, як відділення НОК України, не будемо робити ніяких офіційних заяв щодо підтримки на виборах політичних партій або окремих кандидатів у депутати. Не можемо ми офіційно підтримати навіть Миколу Трохимовича, хоч він багато років був делегатом НОК від Буковини (і нещодавно знову був обраний делегатом та членом виконкому). Зрозуміло, що і відділенню (як обֹ’єнанню громадян, які живуть олімпійськими ідеалами), і мені особисто хотілось би, щоби якомога більше «спортивних кандидатів» пройшли до Верховної ради і захищали там інтереси сфери фізичної культури і спорту, олімпійського руху та здорового способу життя».

***

Фото: Гешко, Дорохова, Федорук і Ко – на засіданні відділення НОК

***

Іван Гешко: «Секрети» успіхів новоселицького спорту – Кіріл, Семенюк і Ко

***

Чернівецьке обласне відділення НОК України очолив Іван Гешко (фото)

***

Федорук вчинив мудро і зняв напругу навколо «олімпійської боротьби» проти Гешка

***

Іван Гешко: Якби це були вибори мера Чернівців, я би зняв свою кандидатуру

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.