Футбол: «Буковина» змусила лідера І ліги «поділитися» очками (відео)

0

Перше очко в новому першоліговому сезоні «Буковина» набрала лише у 13 турі. Зате у матчі проти лідера другого вітчизняного дивізіону – «Олександрії».

 

Перед звітним матчем у вболівальницьких колах знову поговорювали про те, що чернівчани можуть не вийти на поле. Але до таких крайнощів, на щастя, справа не дійшла. Перші особи пообіцяли команді певну фінансову підтримку від області та міста (по 600 тис. грн.), що, напевно, теж вплинуло на моральний дух в колективі. Принаймні, хлопці «билися» на полі зі всіх сил і приємно здивували не лише грою, а й результатом, адже нічия з лідером для теперішньої «Буковини», навіть вдома, є доволі непоганим показником.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

До вашої уваги звіт про матч від ua-football.com

18.10.14. Чернівці. Стадіон “Буковина”141018-Bukovyna-Olexandriya

“Буковина” (Чернівці) – ФК “Олександрія” – 1:1

Голи: Дем’янчук 42 – Пономар 73

“Буковина”: Одольський, Тєрєхов, Дем’янчук, Ателькін, Булезюк, Немтінов, Сівка, Скидан, Темерівський, Толстяк, Головачук.

“Олександрія”: Леванідов, Микицей, Басов, Імереков, Сухоцький, Запорожан, Леонов (Коломоєць 45), Чорній, Старенький (Гуськов 46), Грицук, Іващенко (Пономар 55).

Попередження: Толстяк, Темерівський, Одольський, Скидан – Микицей, Коломоєць.

Говорити про те, в якому стані наразі перебуває «Буковина», думаю, зайвий раз не варто. Коли перед командою стоїть питання виходу/невиходу на один окремий матч, а не питання подальшої участі в чемпіонаті, коли гравці (принаймні, частина) з півроку, а то й більше, не отримують заробітної платні, коли в розташуванні команди вже не перший тиждень не з’являються ані президент, ані генеральний директор, коли команда просто висить у повітрі – це просто жахливо, повірте. І поглиблюватися у багнюку проблем і безвиході, а також поглиблювати в це відвідувачів нашого порталу немає ніякого бажання. Наступного тижня буде така інформація, а сьогодні хотілося б просто зосередитися на самому матчі.

Поєдинок «Буковини» – абсолютно гіршої команди першої ліги цього сезону – з лідером чемпіонату, «Олександрією», абсолютно кращою, з єдиною очковою осічкою першоліговою «скуадрою», навіть у Чернівцях, не обіцяв нічого хорошого чернівчанам. Можливо, багато з тих, хто орієнтується у другому за значенням дивізіоні вітчизняного футболу, перед початком матчу навіть робили ставки на те, скільки голів пропустять «жовто-чорні» від грізного лідера й основного фаворита чемпіонату, а вийшло он що…

Не на рахунок буковинців говорила й статистика. За часів незалежного українського футболу проти шести перемог «Буко» стоять дев’ять перемог команди з Кіровоградщини, а те, що саме олександрійці зараз впевнено крокують до Прем’єр-ліги, ніби прибирало інтригу в матчі із самого початку.

І почалася гра доволі очікувано: з перших же ж хвилин матчу олександрійці намагалися забити швидкий м’яч і відразу зняти питання щодо переможця, але чернівчани організовано вступали в пресинг і намагалися не дати створити бодай якусь небезпеку біля своїх воріт. Більше того, організовуючи контргру, господарі самі загрожували воротам суперників.

На 8 хвилині чернівчани організували гостру атаку. Спочатку удар з дальньої дистанції відбив Леванідов, а після добивання когось із гравців «Буковини» арбітр зафіксував офсайд. Через декілька хвилин олександрійці відповіли перспективною атакою, яка, щоправда, не принесла фаворитам жодних дивідендів.

Слід відзначити у складі «Олександрії» досить активних Грицука та Іващенка. Перший активно «навантажував» партнерів непоганими розрізними передачами, а другий завжди перебував на вістрі атак і загрожував воротам Одольського. Під час однієї з цих атак, після прострільної передачі з лівого флангу, Іващенко не дотягнувся до м’яча, а голкіпер «Буковини» зіграв дуже надійно. За декілька хвилин все той же ж Іващенко прикрив м’яча корпусом у штрафному майданчику, розвернувся й пробив у дальній кут воріт, та Одольський знову вчасно відреагував на цей момент гостей.

Головним козирем чернівчан протягом першого тайму були стандартні положення. Гості частенько порушували правила на підступах до власного штрафного майданчика, чим наприкінці першої сорокап’ятихвилинки й скористувалися футболісти «Буковини». На 42-й хвилині після виконання чергового стандарту і було відкрито рахунок в матчі: після навісної передачі в штрафний майданчик з правого флангу Дем’янчук головою переправив м’яча у дальній від голкіпера кут воріт. 1:0, і «Буко» неочікувано, фантастично, феєрично веде у рахунку в матчі, в якому ніхто не поставив би на «жовто-чорних» і горіха!!!

Із перших хвилин другої половини матчу «Олександрія» очікувано, прогнозовано пішла всіма можливими силами вперед, добряче отримавши, напевно, від свого коуча у перерві. Гостроти атакам трикольорових додав Гуськов, який замінив після перерви Старенького. Він відразу ж отримав непогану нагоду відзначитися голом, коли в штрафному майданчику «прибрав» на замаху захисника і пробив по воротах, але відзначитися йому завадили захисники «Буковини», які нейтралізували загрозу.

Хороші можливості для взяття воріт мав екс-буковинець Басов, який кілька разів підключався до атак партнерів по команді. В першому випадку він пробив головою мимо воріт, а в другому його удар парирував голкіпер «Буко». Власне, нічого неочікуваного тут не могло бути, адже багато хто із шанувальників футболу в Чернівцях пам’ятають численні голи й небезпечні удари головою за «жовто-чорну» команду цього талановитого захисника, по якому вже давно «плаче» Прем’єр-ліга.

Під кінець зустрічі обидві команди почали грати у відкритий футбол і дуже швидко переходили від оборони в атаку. І це зрозуміло, адже «жовто-чорні» сподівалися закріпити успіх у матчі, а гості – уникнути ганебної поразки від «завзятого» аутсайдера цього сезону. Та більше повезло в такій грі таки вищій на даний момент за статусом команді. На 73 хвилині, після вкидання м’яча з ауту в штрафний майданчик «Буковини», першим на м’ячі опинився кращий бомбардир «Олександрії» в нинішньому сезоні Пономар, який не забарився із «вироком» господарям поля й відправив «шкіряного» в сітку воріт. 1:1, і до кінця матчу ще достатньо хвилин, щоби бодай одна з команд схилила шальки терезів на свою користь.

Проте доля вирішила інакше… Справжніх гольових моментів протягом цих останніх хвилин фактично не було від жодного з суперників, і лише на доданих арбітром до основного часу хвилинах гравці «Буковини» мали можливість вразити ворота Леванідова, але м’яч після удару Головачука пройшов поряд зі стійкою.

Отаке сталося сьогодні в Чернівцях. Чи хтось міг передбачити, що «Буковина» відбере очки в «Олександрії»? Чи те, що «Буковина» заробить свої перші очки в матчі проти команди, яка вважалася безперечним фаворитом і яка впевнено лідирує в чемпіонаті?

Що ж, самовідданність, відчайдушна боротьба за кожен м’яч, за кожен клаптик футбольного поля зі сторони господарів дали свій результат. А від «Олександрії», навпаки, ніхто не очікував такої самовпевненості, а саме за це команда й поплатилася.

Що буде далі? «Олександрія», напевно, намагатиметься «відігратися» на інших суперниках за цю невдачу, а на рахунок «Буковини» поки що краще просто подумаємо. Чи помріємо. Чи посподіваємось…

ua-football.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.