Фото: Олімпійці допомагають дошкільнятам вивчати «спортивну» англійську

0

Незвичний «олімпійський» урок англійської мови відбувся 29.05.14 у чернівецькому ДНЗ №43, який входить до мережі закладів олімпійської освіти.

 140529-DNZ-43-angliysjka-NOK-G-sportbuk.com (33)

Ініціювало проведення заняття англійської зі «спортивним акцентом» обласне відділення Олімпійської академії України, за підтримки відділення НОК України та обласного центру «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

У гості до дошкільнят завітали титулована лучниця, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова, голова обласного відділення Олімпійської академії України Юрій Ячнюк і його заступник Ярослав Галан, директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу.

Під час уроку дітки вивчили англійською деякі спортивні і олімпійські терміни, а також переглянули фрагмент відповідного мульфільму, продовження якого малята будуть дивитися на наступних «олімпійських» уроках англійської.

Звісно, не обійшлося і без зарядки, під час якої поєднували фізичні вправи і вивчення нових слів.

Усі дітки отримали «олімпійські презенти» з рук справжньої олімпійки Тетяни Дорохової. Тетяна розказала, що для спортсменів дуже важливо знати англійську, оскільки на офіційних міжнародних стартах саме цією мовою переважно доводиться спілкуватися.

У цьому контексті трапляються і курйози. Так, свого часу майбутній чемпіон Іван Гешко, коли в кіцманській школі вчитель іноземної робив йому зауваження з приводу далеко не відмінних знань французької, говорив, мовляв, навіщо мені та французька, я що маю їхати до Франції. А потім багато разів виступав у Франції і навіть свою історичну першу медаль чемпіонату світу здобув саме у Парижі (2003 р.).

Цікаво, що у групі, яка вивчала «спортивну» англійську, є маленький чернівчанин, який спілкується практично лише… англійською (мама – англомовна, тож хлопчик поки що лише опановує українську).

За активну участь у пропагандистських олімпійських заходах спортклуб «Гешко» презентував Тетяні Дороховій та Ярославу Галану ексклюзивні футболки місцевого виробництва (виробник – партнер порталу SportBuk.com).

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: Наталка Лупу на «Олімпійському уроці» у гімназії №5

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.