Відео: У матчі «Нива» – «Буковина» забив чернівчанин, але радів Тернопіль (фото)

0

У 24 турі першолігової першості України з футболу чернівецька «Буковина» 17.04.14 зіграла в гостях з тернопільською «Нивою».

d18fvuyom-w-Semenuk

Єдиний гол у цьому західноукраїнському дербі на 62 хв. забив чернівчанин Олександр Семенюк, який захищає кольори «Ниви».

Обидві команди переживають складні фінансові часи. Проте тернополяни, напевно, все-таки почуваються трохи впевненіше, якщо змогли залучити в свою команду того ж Сашка Семенюка, який був би зовсім не зайвим і в «Буковині»…

«Нива» (Тернопіль) – «Буковина» (Буковина) – 1:0

Гол: Семенюк (62)

Нива: Новак, Рустамов (Петрівський 71), Донець, Лазорик, Яневич (Загинайлов 84), Семенюк, Басараб (Панас 69), Малиш, Яворський, Гринченко, Мельник (Сворак 63)

Буковина: Бахтіяров, Жовтюк, Лисюк, Темерівський, Маковійчук (Головачук 86), Ільїн (Гущин 75), Орловський, Пантя, Блажко (Немтінов 64), Степанков (Пислар 80), Палагнюк

Попередження: Мельник (31), Маковійчук (31), Жовтюк (51), Пантя (79), Малиш (90+2)

Усі результати і календар можна подивитися тут:

***

Пропонуємо до вашої уваги огляд матчу від офіцйного сайту тернопольської «Ниви» (fcnyva.com):

Матчі між “Нивою” та “Буковиною” завжди відзначалися особливою принциповістю та боротьбою на кожному клаптику поля. Протистояння у Тернополі у 24-му турі FAVBET Ліги1 винятком не стало.

На правах господарів “Нива” одразу ж заволоділа ігровою ініціативою. Активно працювали фланги господарів. А першого удару по воротах завдав захисник Тимур Рустамов. Щоправда удар нашого оборонця пройшов вище воріт. Згодом Михайло Басараб спробував пробити здалеку, але теж не точно. Фактично до середини першого тайму “Буковина” взагалі не могла вийти у атаку. Не вдавалися гостям і стандартні положення.

Найреальнішу нагоду відкрити рахунок футболісти “Ниви” втратили на 30-ій хвилині. Активний Андрій 8DKloLUeCFs-Stepankov-prykolГринченко навісив з флангу, а Тарас Яворський пробивав у падінні головою. М’яч пройшов у лічених сантиметрах від стійки воріт “Буковини”. Що ж до суперників, то гравцям чернівецької команди хоча і вдалося вирівняти гру до кінця тайму, але всерйоз потурбувати Новака їм не вдавалося.

Стартові хвилини другого тайму активніше знову провели футболісти ФК “Нива”. Після кутового міг пробивати Мельник, але оборонці “Буковини” надійно пильнували нашого форварда. Згодом, після фолу проти того ж Мельника, прямим ударом зі штрафного намагався забити Яворський, але мимо. “Буковинці” відповіли двома дальніми ударами, які аж ніяк не могли претендувати на гол.

А на 61-ій хвилині “Нива” розмочила рахунок. Олександр Семенюк наважився на удар з лінії штрафного майданчика, влучивши у самісіньку дев’ятку воріт Бахтіярова та засмутивши свою екс-команду. На куражі “Нива” новими силами пішла вперед, намагаючись подвоїти рахунок. Спочатку свій момент не використав Ігор Мельник, а згодом не дістав до м’яча Ярослав Сворак, який змінив Ігоря.

Після цього гравцям “Буковини” вдалося вирівняти гру і у підопічних Юрія Гія теж почали з’являтися хороші моменти. Свіжий Немтінов з району одинадцятиметрової позначки розстрілював Новака, але оборона заблокувала цей удар. Згодом футболісти “Ниви” помилилися при створенні штучного офсайду, але самі ж виправили помилку, відібравши м’яч у форварда гостей.

Кінцівку зустрічі “Нива” провела у атаках. Стадіон гнав команду вперед і футболісти нашого клубу намагалися подвоїти рахунок. Потішити публіку міг Вадим Панас, замінивший Басараба, але в останній момент захисник “Буковини” вибив м’яч з-під ніг.

Підсумковий рахунок гри — 1:0. “Нива” одержує четверту перемогу поспіль у чемпіонаті і наздоганяє у турнірній таблиця третю команду ліги — “Сталь”

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (прес-конференція)

***

Відео матчу буде додане.

Юрій Гій: “Клас футболістів Ниви значно вищий, ніж у наших”

Головний тренер чернівецької Буковини Юрій Гій визнав, що тернопільська Нива заслужено обіграла його підопічних.

— Клас футболістів Ниви значно вищий, ніж у наших. Ваша команда заслужено перемогла, використавши свій момент. Декому з моїх футболістів важко перелаштуватися із аматорських чемпіонатів до Першої ліги.

— Яка фінансова ситуація у Буковини?

— Чудова…грошей немає. Наступного тижня у нас має відбутися нарада, яка стане вирішальною у подальшій долі клубу.

— Про що спілкувалися з тренером Ниви Самардаком після матчу?

— Ми говорили і до гри, і після. З Богданом Самардаком ми раніше грали в одній команді. Говорили, що команди показали достойний футбол, але перемогли сильніші.

Богдан Самардак: “Сподіваємося на покращення фінансової ситуації у клубі”

Виконувач обовязки головного тренера ФК “Нива” Богдан Самардак прокоментував домашню перемогу над “Буковиною”.

— Всі прекрасно знають, яким чином складається ситуація у нашому клубі з фінансуванням. Ми важко добиралися і вибиралися з Краматорська, але це наші внутрішні проблеми. Наразі ж я вдячний футболістам та вболівальникам за цю гру. Зі своєї сторони ми робимо усе, щоб досягати результату. Сподіваємося на покращення фінансової ситуації у клубі.

Керівництво клубу не планує найближчим часом призначити вас головним тренером?

— Це питання до президента клубу. Хоча дехто каже, що приставка “в.о” мені вже заважає.

Наступний тур команді доведеться грати в Криму. Зважаючи на ситуацію на півострові, футболісти готові їхати на матч?

— Так, ми готові їхати туди. Три очки нам аж ніяк не завадять.

Фото можна переглянути тут:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.