Футбол: Уболівальників запрошують на фан-марш в підтримку «Буковини»

10

У суботу, 29.03.14, вболівальники «Буковини» проведуть фан-марш в підтримку улюбленої команди.

 

Акція підтримки «Буковини», як повідомив представник фан-групи Олесь Трипадуш, розпочнеться за дві години до стартового поєдинку чернівчан проти «Олімпіка» (Донецьк). Охочих долучитися до фан-маршу чекатимуть о 14:00 на площі Філармонії.

Нагадаємо, що стартовий поєдинок весняної частини першості України серед команд І ліги «Буковина» – «Олімпік» відбудеться о 16:00.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Чернівецька «Буковина» поступилася «Шахтарю»

21 березня чернівецька «Буковина» зіграла на Закарпатті контрольний матч із колективом другої ліги «Шахтар» (Свердловськ). Представники Луганської області перемогли з рахунком 1:0. Підопічні Юрія Гія пропустили гол на 1 хвилині матчу. Відзначився новачок «Шахтаря» Дмитро Ховбоша.

Юрій Гій, головний тренер ФСК «Буковина»: «На жаль, ми пропустили вже у дебюті матчу. Наша команда мала можливості зрівняти результат, однак футболістам не вистачило майстерності у завершальній стадії атак. Під завісу зустрічі ми могли пропустити два голи, однак матч завершився мінімальною перемогою «Шахтаря». Щодо наших планів, то до поновлення першості України плануємо зіграти ще одну контрольну зустріч. Нашим суперником, вірогідно, буде одна з обласних команд».

Склад «Буковини»: Костянтин Одольський (Юрій Бахтіяров, 46; Герман Гнатиш, 65), Олександр Темерівський, Микола Жовтюк, Роман Подоляк, потенційний новачок, Сергій Ільїн (Вадим Пислар, 70), Борис Орловський (Олександр Лисюк, 65), Валерій Блажко (Юрій Пантя, 65), Євген Немтінов (Станіслав Бульбук, 70), Степан Маковійчук, Роман Степанков.

***

У “Буковину” повернувся захисник Володимир Найко

Контракт із чернівецькою «Буковиною» підписав захисник Володимир Найко, який вже виступав за нашу команду . Володимир народився 17 січня 1988 року в Чернівцях. Футболом розпочав займатися у СДЮСШ «Буковина» (тренер – Олексій Дашкевич). У Чернівцях Володимир тренувався до 8 класу. Потім наш земляк поїхав на оглядини в академію київського «Динамо». У динамівській школі імені Валерія Лобановського Володимир Найко займався три роки. У дитячо – юнацькій футбольній лізі України виступав за київські команди «Локомотив – МСМ-ОМІКС» і «Динамо» (59 матчів, 3 голи).

У 2005 – 2007 роках Володимир виступав у другій лізі за команду «Динамо – 3» (Київ). За динамівський колектив зіграв 51 офіційний матч (1 гол). Цікаво, що єдиний гол у лавах «Динамо – 3» Найко забив у ворота … «Буковини». Сталося це у матчі першого туру першості України – 2006/2007 «Буковина» – «Динамо – 3». Зустріч завершилася з рахунком 1:1, а Володимир Найко реалізував пенальті, який призначили у наші ворота за гру рукою Петра Климуса.

У другій половині 2007 року буковинець виступав у дублюючому складі луганської «Зорі», де зіграв 10 матчів. Згодом Володимир перейшов у колектив «Нафком» (Бровари), за який провів 35 офіційних поєдинків (2 голи).

Влітку 2009 року разом із головним тренером Олегом Федорчуком і групою гравців клубу з Броварів Володимир Найко переїхав до Вінниці, де розпочав виступи у місцевій «Ниві». У сезоні – 2009/2010 Володимир допоміг вінницькій «Ниві» виграти Кубок другої ліги та здобути путівку в перший дивізіон вітчизняного футболу. За «Ниву» Володимир встиг зіграти 79 офіційних матчів (7 голів).

На початку 2012 року Володимир став гравцем «Буковини», за яку зіграв у першості України 26 матчів. У поточному сезоні Володимир Найко грав у МФК «Миколаїв» (17 матчів).

ФСК “Буковина” (fcbukovyna.com)

***

140329-Bukovyna-Olimpik-marsh-vboliv

10 Comments
  1. Черновчанин says

    Так а хіба Буковина має гроші на цю гру,її не виключили з першої ліги?

    1. Наскільки я знаю, “Буковина” має продовжити виступи;) Так що готуйтеся йти на стадіон з рідними, друзями, сусідами, аби разом підтримати команду!;)

      1. Чернівчанини says

        А хто дав гроші?
        нова влада,про яку ви писали?

        1. Думаю, зараз говорити про “хто дав гроші”, напевно, не зовсім доречно. Тобто, наскільки я знаю, ще немає такого “грошового донора”. Певну підтримку обіцяли. Але ОСНОВНА ПІДТРИМКА МАЄ БУТИ ВІД ВБОЛІВАЛЬНИКІВ!!! 6000 глядачів х 20 грн. = 120 тис. грн. на домашньому матчі. Мінус фани, здається, не платять, мінус технічні витрати (обслуговуючий персонал, вода, електрика, відрахування з квитків і т.п.) = ~100 тис. Ось це підтримка реальна була б, а не запитувати на кожному кроці, чому влада не підтримує:) У буковинському спорті вищих досягнень заборгованість за минулий рік сягає майже 592 тис. І цього року набралось вже чимало. Та й немає у влади таких функцій, як фінансування професійних клубів… Тому треба починати кожному з себе;) На стадіон з рідними і друзями;)

    2. Lesyk says

      Фани платять,але трохи менше – 10 грн.
      Фани самі реалізовують білети на фан-сектор,а гроші реалізовані від продажів частково ідуть на потреби фан-руху.

      1. Ну, це тоді, певно, можна назвати умовною оплатою. Тобто платять своєму ж фан-об’єднанню, можна сказати. За ті кошти, так розумію, виготовляються банери і т.п., так?

      2. Lesyk says

        Так…виручені кошти частково покривають затрати на піротехніку,створення та друк банерів,виїзди для підтримки команди в інше місто,закупівля фарби для графіті.
        Але ці кошти є мізерними у порівняні з потребами фан-руху,тому у 90% випадках доводиться додатково скидуватись на це все 🙂

        1. На то й фани;)

  2. Андрій Калинка says

    А чому лише 6000 глядачів.?????…стадіон же вміщує близько 12000…слабо працюю PR менедженери якщо звичайно вони є!!!!

    1. Мова про мінімум, який дозволить команді продовжити виступи;) А якщо Ви, Андрію, забезпечите по 12 тис. глядачів на всіх домашніх матчах “Буковини”, автоматично станете віце-президентом з питань роботи з вболівальниками:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.