Фото: До «золотого» ювілею Юрію Крафту вихованці подарували «бронзу»

0

У неділю, 23.03.14, завершився міжобласний юнацький турнір з футболу, присвячений 70-й річниці визволення Чернівців від німецько-фашистських загарбників.

 

Юрій Крафт і Василь Орлецький
Юрій Крафт і Василь Орлецький

Неофіційно змагання були приурочені ще одній даті – «золотому» ювілею знаного буковинського футбольного фахівця Юрія Крафта, який саме цього дня святкує своє перше 50-ліття.

У заключному поєдинку вихованці ювіляра з «Буковини-97» зустрілися з «Буковиною-98» (тренер – Микола Головачук) і перемогли з рахунком 1:0. Тож якщо провести жартівливу паралель з відомим спортивним анекдотом, краватку від своїх підопічних Юрій Рудольфович не отримав, а лише «бронзу» звітного турніру. Перші дві позиції дісталися командам з Новогра-Волинського – «ВІК-97» та «ВІК-98». У змаганнях брали участь також «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) та команда з Мукачево (Закарпаття).

Під час церемонії нагородження призерів турніру, звісно, окремо був відзначений ювіляр. Зокрема, голова обласної федерації футболу і заступник голови комітету національних збірних ФФУ Василь Орлецький вручив Юрію Крафту відзнаку від національної федерації, а Степан Гатрич та Олег Чорний привітали від ДЮСШ міськспортуправління.

Змагання відбулися на штучному полі ФОК «Олімпія».

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

З досьє

Юрій Крафт. Народився 23 березня 1964 року у селі Звинячин Заставнівського району Чернівецької області.  У 1981-1987 роках навчався у Кам’янець-Подільському педагогічному університеті. Виступав за аматорські команди Чернівецької, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Тренував колективи «Меблевик» (Чернівці), «Колос» (Новоселиця), «Підгір’я» (Сторожинець), ФК «Лужани». Раніше працював у тренерському штабі «Буковини». Як тренер вигравав першість Чернівецької області («Меблевик» Чернівці – 1995, 1996, «Колос» Новоселиця – 1997, ФК «Лужани» – 2008) та володів обласним Кубком (ФК «Лужани» – 2008). Привів ФК «Лужани» до пер

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.