Легка атлетика: Ібрагімов двічі пробігся по рекорду на Чемпіонаті України 2014 р. (відео)

0

Переможно і рекордно виступив на командному Чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні 2014 р. рекордсмен Буковини в спринті Еміль Ібрагімов.

 

До Запоріжжя, де 27-28.01.14 гостювали звітні змагання, вирушила не збірна Чернівецької області, а лише Ibragimov-1471_img_1385декілька спортсменів (як відомо, є серйозні проблеми з фінансуванням і велика кредиторська заборгованість за 2013 р.).

Зрозуміло було, що на високі позиції можуть претендувати спринтер Еміль Ібрагімов та бар’єрист Юрій Кумка. Останній в забігу на 60 м з/б показав четвертий час, але у фіналі почувався не добре, тому в кінці фактично кинув бігти і фінішував восьмим. Як зазначив його батько і один з тренерів Ігор Кумка, травм ніяких, слава Богу, немає, просто був дещо перевтомлений. Ще й в дорозі провів певний час, бо на змагання в Ригу їздив через Угорщину (така віза була). Але до Чемпіонату України все має бути гаразд.

А ось Еміль Ібрагімов виступив просто відмінно. Спочатку в забігу на 60 м вихованець Геннадія та Любові Слюсарєвих, який тепер представляє консолідовано і Луганську область (де його опікує відомий тренер і олімпійський чемпіон в естафеті 4х100 м Віктор Бризгін), покращив свій же рекорд області до 6,76 сек. (попередній був встановлений 10.01.14 на «Різдв’яних стартах» у Києві – 6,77), а потім у фіналі викладач фізвиховання БДМУ фінішував переможно з цим же рекордним часом 6,76 сек.

В коментарі SportBuk.com Еміль Ібрагімов зазначив: «Так, приємно, що вдалося покращити свій рекорд. Одна сота – це мить, але вже новий рекорд. І ця ж сота вирішила питання переможця у фіналі. Непросто було виграти. Зі старту вибіг не дуже вдало, бачив боковим зором, що по боках двоє суперників стартували краще і опинилися попереду. Але по дистанції дістав їх і «з’їв», бо ж куди їм було діватися (сміється – авт.)».

На практично риторичне в наш час запитання, чи їхав на змагання за свої кошти, Еміль зауважив, що наразі не знає, чи був наказ Департаменту про відрядження, але квитки всі є, жив по квоті області (3 місця) за рахунок Міністерства молоді та спорту, і сподівається, що кошти за цю поїздку повернуть, як і за відрядження на змагання у 2013 р.

Приємно відзначити, що в Запоріжжі на 60-метрівці з бар’єрами переміг чоловік Наталки Лупу – Сергій Копанайко, який виконав норматив майстра спорту міжнародного класу.

Як зазначено у прес-релізі Федерації легкої атлетики України, Участь у командному Чемпіонаті України взяв 461 спортсмен з усіх куточків України. Серед них шість заслужених майстрів спорту та 38 майстрів спорту міжнародного класу. Ці змагання стали першим етапом відбору на Чемпіонат світу в приміщенні, який 7-9 березня прийматиме Сопот (Польща).

«Великий сезон легкої атлетики в Україні протягом багатьох років поспіль відкривається в Запоріжжі. Приємно, що такі традиції підтримує як місцева влада, так і МК «Запоріжсталь», – сказав під час прес-конференції державний тренер штатної збірної команди України з легкої атлетики Михайло Медведь. – Комбінат зацікавлений у розвитку спортивної інфраструктури. Його керівництво піклується про спортсменів і робить багато для того, щоб вони тренувалися й змагалися в комфортних умовах, і модернізація манежу – зайве тому підтвердження».

Щодо Меморандуму про співпрацю між ФЛАУ та МК «Запоріжсталь», то ФЛАУ та Міністерство молоді та спорту України забезпечили манеж «Запоріжсталь» легкоатлетичним обладнанням для бігу та стрибків у висоту. Серед нього – «яма» для приземлення стрибунів у висоту (надійний мат площею 24 кв.м), чотири планки для стрибків з жердиною, чотири планки для стрибків у висоту, телескопічний пристрій для вимірювання встановлення планки, вісім стартових блоків для бігунів, стійка для стрибків з жердиною, комплект стійок для стрибків у висоту.

У 2013 році МК «Запоріжсталь» на підтримку й розвиток спорту направив 8,5 млн.грн., у тому числі 3,5 млн. грн. на капітальний ремонт легкоатлетичного манежу. Було проведено заміну вітражів на фасадах споруди, ремонт гостьових санвузлів, фасадів, холу приміщення.

Георгій МАЗУРАШУ (SportBuk.com), Ольга НІКОЛАЄНКО (ФЛАУ)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО ФЛАУ (60 м, фінал)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО ФЛАУ

***

Легка атлетика: Ібрагімов у Києві двічі оновив рекорд на 60 м

***

Фото: Чернівецький бар’єрист став призером в Латвії

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.