Фото: Новоселиця побачила суперлігівські волейбольні «розборки» (відео)

0

Волейболом вищого гатунку назвали присутні фахівці центральний поєдинок вищого дивізіону Новоселицького району між чемпіонами останніх років Динівцями і Строїнцями, у складах яких виступають і гравці з досвідом виступів у Суперлізі.

До цього матчу обидві команди, звісно, йшли без поразок, тож хтось мав попрощатися з приємною

Динівці виступали в кольорах, які нагадують форму збірної Росії, тому вболівальники часом іронізували на цю тему
Динівці виступали в кольорах, які нагадують форму збірної Росії, тому вболівальники часом іронізували на цю тему

цифрою 0 у відповідній графі турнірної таблиці.

Аби зрозуміти, на якому волейбольному рівні будуть «розбиратися» фаворити, достатньо було подивитися на заявки команд, в яких присутній «контрольний пакет» триразового чемпіона вищої аматорської ліги України ВК «Колос-Родничок», у т.ч. колишні гравці чернівецького «Будівельника» та інших команд Суперліги. А Динівці якраз тепер підсилив і екс-капітан збірної України Дмитро Надопта.

У першій партії представники Динівців, мовою боксу, відправили суперників у легкий нокдаун. Проте ніхто не сумнівався, що Строїнці здаватися без бою не будуть і що вся боротьба ще попереду. Тим більше, що в історії протистояння цих двох команд вже не раз бувало, що вигравали ті, хто перші дві партії програвали.

Вже у другій партії Строїнці трішечки не дотягнули до перемоги. Зате доволі впевнено (постійно ведучи в рахунку з комфортним відривом) взяли третю партію. А коли команда Строїнців повела в рахунку і в четвертій партії, як кажуть, запахло тай-брейком. Цей сет затягнувся і «на більше-менше» перейшов межу в 30 очок. Кожна з команд мала по декілька сет-болів, але перемогу все-таки вирвали Динівці. Зазначимо, що з початку четвертої партії Строїнці змушені були грати без Мукасеєва, який, на жаль, равмувався.

Атмосфера в спортзалі Будинку культури традиційно була просто чудова! Вболівальники активно підтримували обидві команди. А після фінального свистка прихильники Динівців на чолі з президентом клубу Владом Динту ще довго забезпечували переможний звуковий супровід.

Недільний ігровий день був присвячений першому на Буковині майстрові спорту з волейболу і авторитетному арбітру Петру Раці, який є уродженцем Нвоселиччини. Тож після завершення центрального матчу головний «колосівець» району Георгій Кіріл, міський голова Марія Нікорич, сам винуватець свята Петро аца та ще одна знакова особа новоселицького волейболу Олег Прекурат вручили призи кращим гравцям турніру на честь Раци і красень-кубок команді з Динівців.

Серед інших матчів ігрового дня відзначимо суперінтригуючу боротьбу між Стальнівцями і Котилево. Стальнівці, за яких грає і зірковий Андрій Романишин, виграли перші дві партії, але в підсумку все-таки поступилися 2:3. Цікаво, що арбітри центрального матчу Іван Васкан та Юрій Ротар грали у переможному матчі за рідне Котилево.

Динівці – Строїнці – 3:1 (25:16, 25:22, 22:25, 32:30)

Динівці: Олег Ковальчук, Володимир Комаров, Юрій Гнат, Дмитро Надопта, Олександр Омаров, Руслан Тодеренчук, Олександр Буздуган.

Строїнці: Ігор Скрипник, Іван Нагірний, Юрій Статник, Анатолій Синицький, Михайло Сенюшка, Дмитро Нагірний, Сергій Бурлака, Олександр Мукасеєв, Сергій Дудка, Олег Покотило.

Судді: Іван Васкан (Чернівці), Юрій Ротар (Котилево).

Інші технічні дані будуть додані.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.