Фото: «Веселі старти 2013» на призи директора «спортивного» Департаменту ОДА

0

Уперше у чернівецькому ФОК «Олімпія» проведені естафетні змагання «Веселі старти» на призи директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Михайла Бауера.

Змагались 4-класники з 5-ти районів та Чернівців. Веселі естафети зажди користуються популярністю серед 131127-Veseli-starty-sportbuk.com (42)школярів, особливо молодших та середніх класів. Тож започатковані «Веселі старти» на призи директора «спортивного» Департаменту, як кажуть, вдалися. Правда, подейкують, що призи насправді не від директора Департаменту, але це, як кажуть, вже деталі.

В контексті звітних змагань можна з прикрістю констатувати, що вже декілька років не отримує реальну підтримку пропозиція облцентру «Спорт для всіх» та  щодо проведення (спільно зі спортклубом «Гешко») обласних телевізійних спортивних ігор «Веселі старти». На 8 знімальних днів (в день – 4 гри по 3 команди) пропонувалось закласти в бюджет 40 тис. грн., тобто на відеозйомку і монтаж інформаційно-пропагандистської програми про ці «Веселі старти» (телеверсію), яку дав згоду було на партнерських стосунках безоплатно розміщувати в повному обсязі в ефір (з повтором) місцевий телеканал. Але ця пропозиція поки що «зрізається» на етапі формування бюджету. Можливо, тепер керівництво інакше подивиться на згадану пропозицію? Адже одна справа провести чудовий захід і мати фото на згадку про нього, а інша – проводити такі змагання регулярно, з певною етапністю, фіналом і показом телеверсії всіх ігор в ефірі… (до слова, колись давно подібні телевізійні ігри вже проводилися на Буковині, але то було «колись»…)

Пропонуємо до вашої уваги інформацію про захід з офіційного сайту Департаменту (oblosvita.com):

Михайло Бауер: Збереження здоров’я дітей є найважливішим напрямком у роботі Департаменту

27 листопада 2013 року в спортивному комплексі «Олімпія»відбулися обласні змагання «Веселі старти» на призи директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Михайла Бауера.

Участь у змаганнях взяли учні 4-их класів з Глибоцького, Герцаївського, Новоселицького, Сторожинецького, Кіцманського районів та м.Чернівці.

За словами Михайла Йозефовича такі змагання започатковано з метою навчити дітей берегти своє здоров’я. «Веселі старти» – спортивні змагання, які пропагують культ здорового тіла і здорового духу.

«Ви повинні знати, що збереження здоров’я дітей є найважливішим напрямком у роботі Департаменту.

Ми повинні як ніхто інший пропагувати здоровий спосіб життя. Вчителі фізичної культури мають навчати учнів вправ для розвитку усіх фізичних якостей, всіх органів і систем, ознайомлювати з руховим режимом, давати домашні завдання, які ні в якому разі не шкодять, а, навпаки позитивно впливають на здоров’я.

Я переконаний, що фізична культура сприяє вихованню витривалості, спритності, поліпшує координацію рухів, прискорює процеси відновлення функцій окремих органів. Фізкультура – важливий елемент усебічного, гармонійного розвитку людини.

Вважаю, що ці змагання потрібно зробити щомісячними. Адже це сприятиме покращенню спортивних та фізичних навиків у наших учнів», – підкреслив під час вітального слова директор Департаменту.

В результаті цікавої та напруженої боротьби перемогла команда учнів Кіцманського району; ІІ місце посіла команда з Сторожинецького району, ІІІ – Новоселицького району, IV – м.Чернівці, а V місце вибороли одразу дві команди – Глибоцького та Герцаївського районів.

Команда переможців отримала почесний кубок директора Департаменту, диплом та медалі, учасники, які посіли ІІ та ІІІ місця також були нагороджені відповідними кубками, дипломами та медалями. Варто зазначити, що всі команди отримали подарунки від директора Департаменту Михайла Бауера.

***

Фото: Ярослав ГАЛАН, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.