Фото: «Університет» зупинив переможну ходу лідера студентської ліги України

0

Перших очкових втрат у новому Чемпіонаті України з футболу серед вищих навчальних закладів лідер ФК «Тернопіль-Педуніверситет» зазнав 5.11.13 у Чернівцях.

131105-Univer-Ternopil-B-sportbuk.com (138)-Syvka
В атаці Тарас Сивка

У дебюті зустрічі, яка відбулась на стадіоні «Буковини», ініціативою володів «Університет». Але у другій половині тайму перевага перейшла до гостей, які організовували доволі гострі атаки та контрвипади. Можливо, вони й заслуговували на те, щоби відкрити рахунок. Але не так, як це відбулось ближче до завершення першої половини – завдяки сумнівному пенальті, який арбітр з Хмельницького призначив у ворота чернівчан. Як зазначив відомий у минулому рефері і багаторічний інспектор вищого ешелону України Петро Кобичик, в тому спірному епізоді першим порушив правила якраз тернополянин, але… Пенальті реалізував бомбардир Богдан Семенець. Новий голкіпер буковинців Максим Гуменко напрям польоту м’яча вгадав, але не зміг дотягнутися як слід до нього.

Підопічні Миколи Осадця та Ігоря Калити відігрались напочатку другої 45-хвилинки – після влучного удару Тараса Сивки зі штрафного. Кіпр гостей Іван Мельник дістав шкіряну кулю з нижнього кута, але все, що зміг зробити, це мінімально змінити траекторію, тобто підправити його в сітку. Друга половина другого тайму знову була за тернополянами, які суттєво переважали господарів за кількістю небезпечних моментів біля чужих воріт. Хоча чернівецькі студенти забили знову, як кажуть, необов’язковий гол. Після флангового навісу Сергій Кознюк трішки «недограв» з суперником і Іван Тарабалка, отримавши простір, ефектно забив головою у падінні у верхній кут воріт. І знову буковинцям довелося відігруватися. Після кількох нереалізованих моментів врятувати «Університет» від поразки зумів Павло Таланов.

На останніх хвилинах матчу господарі поля навіть могли вирвати перемогу. На пас з глиьини поля з-за спин суперників вискочив Дмитро Пентелейчук, перед яким відкрився простір для виходу в чистий сам на сам. Але чернівецький лайнсмен Володимир Бамбурак «запалив» офсайд. На думку присутніх фахівців, Володимир помилився, зреагувавши, найімовірніше, на інших двох чернівецьких футболістів, які в центрі поля перебували у пасивному офсайді. Проте ці припущення ніяк не можуть вплинути на результат матчу – 2:2.

Зауважимо також, що гості догравали в меншості – під завісу зутрічі другий «гірчичник» отримав Юрій Соколовський.

Суперечливі моменти можна буде переглянути і проаналізувати під час трансляції в запису на каналі Буковина.ТВ (відео буде розміщене пізніше тут).

Результати, турнірну таблицю і календар ігор можна подивитися тут:

Технічні дані будуть додані.

Фото: Анатолій БОЙДА, Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Фото: «Університет» зупинив переможну ходу лідера студентської ліги України (5.11.2013)

 ***

Leave A Reply

Your email address will not be published.