Фото: Нефарт «Університета» допоміг «Спортлідеру+КПНУ» зміцнити позицію

1

«Не забиваєш ти – забивають тобі» – цей неписаний футбольний закон завадив чернівецькому «Університету» зіграти вдаліше у домашньому поєдинку Чемпіонату України серед вузів проти «Спортлідера+КПНУ» (Кам’янець-Подільський).

Команда Чернівецького національного університету, яка минулого літа деб’ютувала на європейській арені, у

Голкіпером гостей вже цікавляться провідні аматорські команди Буковини
Голкіпером гостей вже цікавляться провідні аматорські команди Буковини

новому сезоні зазнала серйозних кадрових змін, тож поки що перебуває на етапі награвання суттєво оновленого складу. Напевно, це теж зіграло далеко не останню роль в тому, що чернівчани доволі невдало стартували у Чемпіонаті-2013/14. Але у Конференції «Захід» боротьба за путівки до фінальної четвірки цього разу настільки «щільна», що після виїзної перемоги в Києві та домашньої нічиєї з тернополянами підопічним Миколи Осадця «засвітили» реальні перспективи піднятися на «прохідне» місце – у разі перемоги над гостями з Кам’янця-Подільського.

Так сталося, що приймав ЧНУ не в Чернівцях, а в Новоселиці, де районний фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос» люб’язно надав для гри головну арену району. Зрозуміло, що «рідні стіни» ріднішими були все-таки для чернівчан, які на правах господарів домінували на полі більшу частину першого тайму. І мали достатньо моментів для того, щоби повести в рахунку. Не мали для цього лише хіба що достатньо фарту. Найбільше до перерви запам’яталися «сейв» кіпера «Спортлідера+» Сергія Чернобая, який після удару з середньої дистанції дивом «зняв» м’яча з «дев’ятки», та епізод, коли шкіряна куля не опинилась в сітці гостей лише через те, що на шляху «зустріла» руку гравця з Кам’янця-Подільського. Але рефері не наважився призначити пенальті, хоча рука не була притиснута до корпусу, а отже за старими правилами це точно була би «точка». За новими ж арбітр вирішує, фіксувати чи ні гру рукою. Тарас Дем’янчук вирішив пенальті не давати. Був, щоправда, суперечиливий момент і біля воріт «Університету», коли гості забили, але боковий асистент Олег Сурменко просигналізував, що добивання відбулося вже з офсайду. Гості з його рішенням не були згідні. Як, втім, не були згідні і чернівчани у попередньому домашньому матчі проти тернополян із зафіксованим Володимиром Бамбураком офсайдом, який на останніх хвилинах зупинив вихід сам на сам Дмитра Пентелейчука. Але останнє слово за суддями, і «розмахувати кулаками після бою» особливого сенсу немає.

Після перерви «Університет» змінив свій атакувальний тандем. Проте стверджувати, що Гнатюк і Таланов діяли гостріше, ніж Королянчук і Леськів, складно. Хоча мали нагоди для взяття воріт буковинців і в другій 45-хвилинці. Але оскільки господарі не забивали, за названим вище неписаним законом, – забивали гості. Причому «матеріалізували» вони якраз не найгостріші свої атаки, тобто пропустив «Університет», як кажуть, необов’язкові голи.

Вже за рахунку 0:2, був ще один епізод, коли суддя цілком міг вказати на 11-метрову позначку, але знову не наважився. Зате в іншому моменті Дем’янчук не побачив достатньо брутальні дії Таланова, які цілком можна карати прямою червоною карткою (він «накинувся» на голкіпера гостей і свідомо вдарив його плечем в плече після того, як той взяв м’яча в руки)… Як кажуть, програвати теж треба вміти, і робити це теж гідно…

Як би там не було, «Університет» практично втратив реальні шанси на продовження боротьби за медалі. Хоча і перспективність оновленого складу теж очевидна. Так що тепер треба набратися терпіння і чекати нових успіхів команди ЧНУ, які, можна не сумніватися, не забаряться!

ФК «Університет» – «Спортлідер+КПНУ» – 0:2

Голи: Володимир Муляр (64), Віталій Бачинський (75).

Новселиця, стадіон «Колос».

«Університет»: 1 Максим Гуменко, 5 Сергій Кознюк, 3 Іван Гнат, 4 Дмитро Давидний, 19 Богдан Спіжавка, 7 Тарас Сивка — к/к, 16 Павло Середюк (11 Сергій Скрипкар, 64), 8 Ладік Мелконян, 21 Ігор Бойчук (12 Святослав Лаврук, 76), 13 Володимир Леськів (17 Дмитро Гнатюк, 46), 9 Андрій Королянчук (15 Павло Таланов, 46). Занасні: 96 Назарій Цінько, 6 Валентин Пантя, 14 Дмитро Пентелейчук. Головний тренер – Микола Осадець, тренер – Ігор Калита.

«Спортлідер+-КПНУ»: 1 Сергій Чернобай, 3 Владислав Палтарацький, 4 Андрій Пілецький, 6 Володимир Муляр (18 Руслан Марцинковський, 74), 7 Віталій Трушев (10 Юрій Смаль, 86), 8 Дмитро Сендзюк, 9 Дмитро Грицик, 11 Віталій Бачинський (15 Андрій Коза, 85), 13 Олег Зубик, 14 Павло Денькович, 17 Вадим Глуховатий (5 Дмитро Сосновський, 76). Запасні: 21 Денис Чесановський, 2 Андрій Тимчук, 16 Денис Кошелев. Головний тренер – О. Петров, тренери – В. Стасюк, Я. Федоренко.

Судді – Тарас Дем’янчук (Івано-Франківськ), Олександр Плахов (Чернівці), Олег Сурменко (Чернівці). Четвертий арбітр: Володимир Бамбурак (Чернівці).

Результати, турнірну таблицю і календар можна подивитися тут:

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.