Фото: «Буковинська миля 2013» триває («Оздоровчий флешмоб» MOVE Week)

1

Уперше у Чернівцях організували «Оздоровчий флешмоб», який став своєрідним продовженням «Буковинської милі 2013».

Річ у тім, що за пропозицією спортклубу «Гешко» та обласного центру «Спорт для всіх» відкриті змагання «Буковинська миля» були включені міжнародною організацією ISCA (President – Mogens Kirkeby) в європейський проект «MOVE Week», який через спортивно-масові заходи пропагує активний відпочинок і здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, що в рамках «Буковинської милі 2013» вперше відбувся і відкритий забіг, в якому взяли участь понад 700 любителів активного способу життя. Але так сталось, що партнери з ISCA пізніше передали через румунський центр «Спорт для всіх» (Mihai Androhovici) подарункові футболки та браслети «MOVE Week». Відповідно, «Тиждень мобільності» на Буковині був пролонгований і завершився в суботу, 2.11.13, «Оздоровчим флешмобом», співорганізаторами якого стали обласний центр «Спорт для всіх», спортклуб «Гешко» та обласне відділення НОК України (за підтримки готелю «Буковина», фірми «Поляріс» та кафе «Літо»).

Перший «Оздоровчий флешмоб» був організований на базі групи любителів оздоровчого бігу, яка збирається по суботах в районі кафе «Літо» в парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. Саме туди публічно запросили бажаючих пробігтися 1 або 2 милі з метою пропаганди здорового способу життя та підтримки прем’єрного «MOVE Week» на Буковині. Перших 20 учасників, які зареєструвалися попередньо на SportBuk.com, гарантували собі футболки. Ще 10 футболок було розіграно серед решти учасників. Організатори підготували футболки і для знімальних груп місцевих телеканалів. Пропагандистську акцію серед «телевізійників» підтримала лише програма «Спорт-тайм» (ОДТРК «Буковина»). Хоча автор і ведучий програми Ігор Савчин зазначив, що завітав в парк не заради футболки (тим більше, що про презенти для представників ТБ організатори наперед не оголосили). І на підтвердження цих слів подарував свій презент одному з учасників, який залишився без футболки.

Приємно зазначити, що серед учасників «Оздоровчого флешмобу» були і «свіжеспечена» чемпіонка світу серед юніорок зі стрільби з лука (в команді), учасниця І Юнацької Олімпіади-2010 та Олімпійських ігор 2012 р. в Лондоні Лідія Січенікова, переможець нещодавнього Кубку України з тієї ж стрільби з лука Михайло Косташ, колишній гравець «Буковини» Роман Зароченцев зі своїм другом-футболістом Антоном Богуславським (який тепер живе в США), майстер спорту з бойового самбо Анатолій Гріщук, завідувач кафедрою на факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Сергій Мединський, призер І Чемпіонату України з футнету (тенісболу) в складі «Маяка» Олег Рой та інші цікаві особистості.

Лідія Січенікова, як найтитулованіша серед присутніх, вручала учасникам презенти від організаторів. А потім роздавала автографи і фотографувалась з бажаючими.

Того ж дня «MOVE Week» підтримали учасниці Буковинської жіночої волейбольної ліги, які грали свій тур в Глибоці. Там же друга команда Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та юні вихованки Глибоцької ДЮСШ зіграли волейбольний матч, присвячений «Тижню мобільності». Пізніше до акції долучились і глибоцькі баскетболісти. І не лише…

Загалом, ідеї «MOVE Week» на Буковині, як кажуть, прижились. А отже цей проект має тут гарні перспективи на майбутнє.

Фото: Олена ЗОЗУЛЯ, Юрій ШУБІН, Андрій БУЛІГА, Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Фото: «Буковинська миля 2013» триває («Оздоровчий флешмоб» MOVE Week) 2.11.13

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.