Відео: Чернівчанин Тесленко став «міжнародником» з боксу

0

Першим в новітній історії буковинського боксу майстром спорту міжнародного класу став чернівчанин Олександр Тесленко.

 

Олександр Тесленко
Олександр Тесленко

Цей норматив вихованець тренера чернівецької ДЮСШ №1 Геннадія Соловйова виконав, ставши переможцем міжнародного турніру класу А в Сімферополі, присвяченого пам’яті 16-разового чемпіона Іспании, дворазового чемпіона Європи серед професіоналів в середній вазі Педро Саес Бенедікто, який з 1947 року працював тренером в Сімферополі в ДСТ «Спартак», а з 1954 р. очолював збірну України, з якою виграв Кубок СРСР.

Олександр Тесленко переміг у ваговій категорії до 91 кг (фінальний двобій не відбувся через травму суперника).

Нагадаємо, що Сашко першим буковинцем за часів Незалежності України піднявся на п’єдестал пошани дорослого Чемпіонату України (срібний призер). Крім цього, вихованець Геннадія Соловйова, який свого часу працював і під керівництвом колишнього наставника братів Кличків – Володимира Золотарьова, здобув золоту нагороду на молодіжному Чемпіонаті України U-23. Його називають одним з найперспективніших молодих боксерів України.

А першим серед буковинців майстром спорту міжнародного класу з боксу свого часу став Володимир Миронюк з Шипинців Кіцманського району (1953 р.н.). Щоправда, чемпіоном Європи серед юніорів (1972 р.) він став вже після того, як переїхав на навчання до Ленінграду, де й залишився потім.

Відео телеканалу ТВА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.