Руслан Гунчак: Може, й добре, що не забив пенальті – зате виграли (відео)

0

У черговому турі Чемпіонату Білорусі з футболу «Нафтан» (Новополоцьк), кольори якого захищає екс-капітан «Буковини» Руслан Гунчак, одержав виїзну перемогу.

 

Команда буковинця здолала в гостях «Славію-Мозирь» з мінімальним рахунком 1:0 і піднявся в турнірній 131005-Slavia-Naftan-golтаблиці на 10 місце. Переможний гол гості забили під завісу зустрічі. А у першій половині першого тайму Руслан Гунчак не реалізував пенальті.

Після матчу Руслан вирушив додому, тож вже у Чернівцях відповів на декілька запитань SportBuk.com

 

Руслане, у вас в Новополоцьку вже є свої фанати, у т.ч. серед представників прекрасної статі. Ось одна з чарівних вболівальниць «Нафтана» через SportBuk.com напівжартома поцікавилась, як сталось, що пенальті не реалізували: «Навіть донечка запитала, чому дядя не забив гол, ми з нею разом ходимо на футбол і дивимось по телевізору трансляції».

(Сміється – авт.) Приємно, що і дівчата переживають за нашу команду. Що тут скажеш – воротар вгадав напрям польоту м’яча і відбив його. Але, з іншого боку, може, й добре, що не забив пенальті. Головне, що ми виграли. Бо могли ж і розслабитися, пропустити. А так вийшло оптимально – забили наприкінці матчу, так що суперників залишилось мінімум часу на те, щоби врятуватися.

Як вдалося вирватись додому?

Роблю це за кожної нагоди. Хоча нагод не так багато. Хочеться побачитися з рідними. Малий бачить мене декілька разів на рік, що не тішить (сміється – авт.). Зараз у зв’язку з матчами збірних дали декілька днів перепочинку, тому одразу й поїхав на Буковину. Але вже в середу виїжджаю назад, а ввечері – на тренуванні «Нафтана».

Подейкують, що взимку ви можете повернутися до «Буковини»?

В «Нафтані» мені пропонують залишитися, навіть підняти зарплату. З іншого боку, з сім’єю хочеться бути. Поки що не визначився. Попереду ще 6 ігор в Чемпіонаті Білорусі. Потім приїду додому і буду думати. До Нового року треба вирішити, що робити далі.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Пропонуємо до вашої уваги звіт про матч «Славі-Мозирь» – «Нафтан» з клубного сайту fcnaftan.com (мовою оригіналу):

СЛАВИЯ: (к) 1.Гаев В. — 3.Ярославский В., 19.Цакич М.,21.Рахманов А., 18.Тимошенко А.  —17.Хилькевич В., 27.Ковалевский Д., — 35.Ирха С.(15.Лаптев Д., 71), 9.Кобец А. (22.Челядко П., 65), 7.Юденков Р.(8.Костров И., 56)— 13.Волков Р.
Запасные: 20.Скиндерис С., 22.Челядко П., 15.Лаптев Д., 2.Халецкий С.,55.Хворостьянов П., 11.Александров Д., 8.Костров И.

Главный тренер – Юрий МАЛЕЕВ

НАФТАН: 16.Довгялло И. – 15.Буряк И.,  23.Наумов Н.,35.Гунчак Р.,  3.Образов Д. – (к) 30.Шкабара О. (22.Баранок А., 71) – 33.Зюлев И., 21.Елезаренко Е., 10.Мороз Вик. (8.Чонка Ю., 46), 7.Хотов М. (11.Панас В., 81) – 6.Кривобок И.

Запасные: 1.Романюк Н., 8.Чонка Ю., 11.Панас В., 18.Шугунков Н.,  22.Баранок А., 24.Новик С.

И.О.Главного тренера – Валерий Стрипейкис

 

Гол: 0:1 – Н. Наумов (88).

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Д.Ковалевский (58, грубая игра), М. Цакич (76, грубая
игра), В. Хилькевич (88, неспортивное поведение).

Удаления: тренер ФК «Нафтан» Сидоренков О.А. (77, за нецензурное выражение в адрес судейской бригады (четвертого арбитра)).

Это была игра за три очка, важность которой понимали все, кто более-менее следит за нынешним чемпионатом. Так сложилось, что наша команда сражается за сохранение прописки в элитном дивизионе страны. С самых первых минут матча игра обострилась, так уже на 8-й минуте Елезаренко пробил по воротам мозырян,мяч прошел чуть выше перекладины. В скором времени северяне получают возможность открыть счет, в штрафной хозяев сбивают Зюлева – судья назначил пенальти. Который к сожалению не получилось реализовать, Гунчак пробил в левый угол ворот, но Гаев угадал направление и перевел мяч на угловой. Новополочане продолжали создавать опасные моменты у ворот хозяев, первый тайм так и закончился с нулями на табло. Во втором тайме Хотов быстро прошел в штрафную «Славии» и пробил в ближний угол низом, но неточно. Нафтановцы продолжали искать бреши в обороне хозяев. На 88 пошла подача со штрафного в район линии вратарской, а там Наумов в гордом одиночестве головой направил мяч в ближний угол, принеся победу команде.

Leave A Reply

Your email address will not be published.