Чемпіон Європи з карате Стець: Кличко реально міг «добити» Повєткіна в 3 раунді

2

Чернівецький каратист, який дивився бій Кличко – Повєткін з першого ряду, стверджує, що чітко бачив, як українець міг «добити» суперника ще в третьому раунді, але «стримався».

 

Ігор Стець біля рингу, де щойно завершився бій Кличко – Повєткін
Ігор Стець біля рингу, де щойно завершився бій Кличко – Повєткін

У першому ряді на знаковому боксерському поєдинку між чемпіоном світу серед професіоналів у суперважкій категорії Володимиром Кличком та російським претендентом Олександром Повєткіним був помічений дворазовий чемпіон Європи серед юніорів з карате (WSKF) чернівчанин Ігор Стець, який останнім часом успішно займається бізнесом.

Ігор погодився поділитися зі SportBuk.com враженням від поїздки в Москву і боксерського шоу:

Як і туди «потрапив»? Друзі з Києва запропонували поїхати, а я не відмовився (сміється – авт.). Квитки у нас були в першому ряді. А вже між нашим рядом і самим рингом були місця для еліти – вартістю, кажуть, від 14 до 20-ти тисяч доларів. Там сиділи зірки, депутати, бізнесмени. Напевно, хтось був і просто запрошений, але бізнесмени точно заплатили (сміється – авт.).

Атмосфера була просто потрясна. Я ж оцінював все не просто як глядач, а через призму свого спортивного минулого. Це неймовірно приємно – виступати в такій атмосфері. Глядачів було десь 14 тисяч. Відсотків 20-30 – українці. Коли в 3 раунді Кличко вперше уклав на ринг суперника, Олександр падає і ми підриваємось зі своїх місць з криками: «Добивай! Добивай!» А позаду тисячі росіян, які готові були нас «з’їсти» (сміється – авт.). Правда, ніяких некоректностей щодо нас не було. До речі, мені чітко було видно, що Володя міг добити Повєткіна ще в третьому раунді. І Олександр це бачив, бо Кличко навіть замахнувся правою, показав, що може «добити», але «стримався». У 4-5 раундах українець так само міг закінчувати бій достроково на свою користь. Але «розтягнув задоволення» – думаю, заради шоу для вболівальників. Адже люди заплатили чималі кошти, тож не дуже приємно, коли все закінчується так швидко.

Взагалі видовище вдалося! Залишилось море позитивних емоцій. Ми заплатили за витки по 1000 доларів, плюс переліт по 300 доларів, плюс готель недешевий друзі замовили. Але не шкодую, бо такий бій цього вартий! Це навіть не футбол, який я теж дуже люблю.  Просто для мене, як єдиноборця, все-таки цікавіше дивитися такий бокс. Після завершення бою я ще й переліз через огорожу і пройшов прямо під ринг. Друзів не пустили, я навіть не зрозумів, як мені це вдалося. Як би там не було, але відчув зовсім близько «подих» цього історичного дійства. І зробив декілька знімків з місць вартістю 20 тисяч доларів (сміється – авт.). Якщо будуть нагоди і можливості, напевно, їздитиму на всі наступні бої Кличка. Чи не було конфліктів після бою? Ні, все було спокійно. Зрозуміло, що російські вболівальники були засмучені. Залишали арену «потухлі», але без провокацій.

no images were found

***

Aqua Planet Company – якісна сантехніка за гуртовими цінами по всій Україні

***

2 Comments
  1. Bukovynets says

    Стець діючий спортсмен? Якого року він чемпіон Європи? Це не родич народного депутата?

    1. Думав, що Ігор сам відповість;) Він не діючий спортсмен в сенсі, що не виступає на змаганнях. Але тримає себе у формі;) Якого року він чемпіон Європи точно не пригадую. Десь в районі 2003 р., якщо не помиляюсь. Виграв два “золота” – в особистому і командному куметі. Чемпіонат був у Києві, версія WSKF. Чи родич Юрія Стеця? Ніби ні. Хоча від Адама і Єви всі ми родичі:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.