Юрій Гій: По тому, як складалась гра з «Дніпром», ми могли добитися й більшого

1

Наставник «Буковини» Юрій Гій після кубкового двобою з «Дніпром», коли його вітали з хорошою грою команди, віджартовувався – мовляв, хіба можна вітати з поразкою?..

 

Перш ніж надати слово наставнику «Буковини» Юрію Гію на післяматчевій прес-конференції, прес-аташе

Юрій Гій
Юрій Гій

чернівчан Сергій Батюк нагадав, що «Дніпро» вдало виступає в Лізі Європи, обіграв «Шахтар» з рахунком 3:1, а «Буковина» гідно протистояла такому потужному супернику.

Я би не розділяв цей оптимізм, – розпочав свій коментар Юрій Гій. – «Дніпро» заслужено переміг, а деякі наші гравці не виконали те, що від них вимагалось. І в нашій грі було достатньо проблем. Тому грою я незадоволений. По тому, як вона складалась, ми могли добитися й більшого. Деякі епізоди треба передивитися, особливо з першим пропущеним м’ячем. Суперник зіграв в свою гру і без над зусиль переміг нас на класі. Деякі наші гравці просто «перегоріли», припускалися таких помилок, які неприпустимі навіть в юнацькому футболі.

«Фізика» кульгає?
Та ні, я би не сказав, що «фізика» кульгає. Ті гравці, які були в команді раніше, пройшли нормальну підготовку при попередніх тренерах. Ті два тижні, коли вони «випали» (між іграми з Сумами і Тернополем), позначились, але найголовніше, що нам немає ким підсилювати гру. Ті гравці, яких ми заявили в останній момент, не можуть скласти конкуренцію виконавцям, які були в команді і мають досвід виступів у І лізі. А в такій грі, як сьогоднішня з «Дніпром», важко розраховувати на щось більше.

Будете ще підсилюватися?

Нині ми можемо дозаявляти лише вільних агентів. Одну-дві позиції треба підсилити, особливо в захисті.

Є на «прицілі» гравці, якими команда може підсилитися найближчим часом?

В неділю побачимо.

Може, це й до кращого, що вилетіли з Кубку? Буде можливість сконцентруватися на І лізі.

Тоді навіщо брати участь у Кубку? Є ж приклади, коли команди Прем’єр-ліги програють нижчим за рангом. Кубок для цього і є. Ми казали хлопцям, щоби вони, передусім, не боялися грати у футбол. Завдяки таким іграм вони можуть рости, якщо в перспективі хочуть заграти у футбол високого рівня. Але в цьому плані у нас сьогодні якраз були певні недопрацювання…

Хуанде Рамос: Матч з «Буковиною» можна прирівняти до гри в Лізі Європи

***

Фото: «Буковина» у Кубку України поступилась «Дніпру», але не безнадійно

***

Футбол: Хуанде Рамос у Чернівцях святкує і бігає крос, а Коноплянка… «замерз»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.