Фото: Ярмарок здоров’я (День без авто) 2013 у Чернівцях

1

З танцювальної гімнастики, яку провели чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко та фіналіст Чемпіонату світу з хіп-хопу в Лас-Вегасі Іван Величко, розпочався «Ярмарок здоров’я» («День без авто» ) 22.09.13 на Соборній площі у Чернівцях.

 

Засновник  танцювальної школи «Move on», хореограф і постановник масштабих танцювальних проектів та флеш-мобів Іван Величко запропонував оригінальну танцювальну ранкову гімнастику, яку найактивніше підтримали дітки. А ось присутні на Соборній площі дорослі віддали перевагу «статусу» глядачів. До слова, на звітному спортивно-мистецькому святі в рамках Європейського тижня мобільності, крім названих Гешка і Величка, були присутні і інші публічні особистості. Зокрема, віце-губернатор Віталій Темерівський завітав на Соборну площу на велосипеді в спортивному екіпіруванні. Депутат міської ради Олексій Каспрук зі своїм синочком намагався не пропустити жодне дійство і активно вболівав за спортсменів-учасників показових виступів. А знана телеведуча Юлія Сафтенко «асистувала» синам, які взяли участь у дитячій велосипедній диво-гонці. У цій дитячій велогонці призерами стали і обидва сини Івана Гешка – старший Тарасик і молодший Сашко.

Після ранкової гімнастики публіку гарними піснями потішили голосиста красуня-співачка Чезаріна та не менш симпатичний гурт «Рута» (колежанки шоу-групи «Вікторія»).

У показових виступах взяли участь каратисти з клубу «Лідер», представники обласної федерації панкратіону, «5 element», вихованки міської федерації художньої гімнастики (Наталя Шарафутдінова), вихованці клубу карате кіокушинкай «Сентокі» на чолі з тренером Олексієм Спрідом, який, крім іншого, розбивав голими руками каміння і розламав ногою бейсбольну биту.

Прямо на місці присутнім пропонували необхідну інформацію про ці та інші наявні в місті спорт школи і клуби, де діти та дорослі можуть займатися оздоровчою фізичною культурою та спортом вищих досягнень.

У рамках свята свої цікаві експонати демонстрував і Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, що знаходиться на вул. Олега Кошового, 30.

Ведучою свята була чарівна Людмила Семенюк, яка свого часу вела «Старти надій» на ОДТРК «Буковина» і танцювала в групі-підтримки «Максимум».

Співорганізатори свята – Чернівецька обласна громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку» (Тетяна Лебухорська), обласний центр «Спорт для всіх» (Георгій Мазурашу), «Пласт» (Леся Федоренко), за підтримки місцевої влади.

Ініціатор звітного пропагандистського заходу Тетяна Лебухорська зазначила: «Найприємнішим подарунком і для організаторів, і для учасників цього дня була погода, яка дозволила втілити всі наші задуми. Приємно було спостерігати і за дорослими, і за дітьми, які малювали крейдою та фарбами, розглядали футбольне поле з цвяшків,  «спілкувались» з роботом чи намагались «осідлати» дивакуваті велосипеди. До слова, всі оригінальні велосипеди, представлені на виставці, власноруч виготовлені власниками. І якщо веломобіль та тандем вже давно засвітились та навіть стали регулярними учасниками наших заходів, то двоколісний та триколісний лежачі велосипеди, а також велочопери для багатьох стали відкриттям. Однією з ідей заходу, окрім популяризації спорту та активного дозвілля, було показати як можна використовувати міський простір, адже площа – це місце для збору людей, масових забав та навіть бадмінтону!»

Організатори висловлюють вдячність за підтримку, крім інших партнерів, центру раннього розвитку «Сім’я від А до Я», магазину «Адреналін», що знаходиться за адресою вул. Вінниченка, 20 (який пропонує товари для активного відпочинку), Велопрокату туристичного агентства «Калейдоскоп», який знаходиться на Червоноармійській 4, www.rentabike.cv.ua.

Детальніша інформація буде додана.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ (Увага! Фотогалерея буде доповнюватися! Додано фото з molbuk.com та сторінки Антоніни Бабчук на ФБ)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

22.09.13. Ярмарок здоров’я (День без авто) у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.