Футбол: У Лізі Європи проти «Динамо» (Київ) зіграв буковинець

6

Виїзний поєдинок київського «Динамо» у раунді плей-оф Ліги Європи проти «Актобе» (Казахстан) став «особливим» для буковинських шанувальників футболу, адже серед суперників киян на полі був і уродженець Чернівецької області.

Йдеться про 27-річного півзахисника Андрія Харабару, який, як повідомив футбольний вболівальник і

Андрій Харабара проти Андрія Ярмоленка. Фото: Юрій Тарасенко (fc-aktobe.kz)

громадський діяч Борис Баглей, має буковинські коріння. Андрій Харабара є уродженцем Новодністровська, але він рано переїхав до Росії, тож фігурує частіше як вихованець російського футболу.

Першою професійною командою для буковинського росіянина став «Нафтохімік», за  який він виступав у 2002-04 рр. (забив 3 голи у 75 зіграних матчах).

З 2005 р. Харабара виступав у складі «Тобола», з яким брав участь у кваліфікаційному раунді Кубку УЄФА, а також перемагав у Кубку Інтертото. У 2007 р. виграв Кубок Казахстану, а через три роки – і чемпіонат.

У 2011-12 рр. виступав у складі «Жетису» і «Кайрату», а потім – «Сункару».

У 2003 р. залучався до юніорської збірної Росії U-19.

Зазначимо, що капітаном «Актобе» є уродженець Тернополя Петро Бадло (24.05.1976), чий брат-близнюк Ігор Бадло свого часу грав за ФК «Лужани», а також за футзальний «Меркурій». Та й сам Петро, як згадує Василь Орлецький, зо два сезони пограв за ФК «Лужани», а потім поїхав до Казахстану.

У звітному поєдинку київські динамівці не без складнощів одержали виїзну перемогу з рахунком 3:2, тож вдома тепер можуть почуватися відносно спокійно.

***

Ліга Європи (плей-оф, перші матчі)

«Актобе» (Казахстан) – «Динамо» (Київ) – 2:3

«Німме Калью» (Естонія) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 1:3

«Чорноморець» (Одеса) – «Скендербеу» (Албанія) – 1:0

6 Comments
  1. Rouge says

    “Від і дО” Вас скопіювали повністю.

    1. Не здивуюсь навіть якщо вони не послались на джерело інформації… На жаль, нерідко таке трапляється – люди безсовісно користуються плодами чужої праці…

  2. OVMartyniuk says

    Ну, так і Георгій не згадує, що статистичні дані про Андрія взяті з Wikipedia

    1. “Штанга”:) Довелося шукати дані на різних ресурсах… І взагалі якісної біографії його немає, починаючи з місця народження – тиражують “Вододнестровск” замість Новодністровськ і т.д. Але Ваше зауваження, м’яко кажучи, не про те, про що йшлося тут. Ви не відчуваєте різницю між передруком готової інформації і використанням в процесі роботи над інформацією даних з клубних сайтів і т.п.? Коли хтось використовує якусь одну фразу чи щось таке, ніхто навіть уваги не звертає:) Навіть у телепросторі якусь там кількість секунд кожен канал може використати чужого продукту в сюжеті. Але не цілий сюжет чужий видавати за свій:) Тут головні джерела інформації – Баглей і Орлецький, які згадані персонально. Чи мої колеги теж з ними спілкувалися?:) Удачі;)

  3. OVMartyniuk says

    Гол! Фото взято з офіційного сайту “Актобе” без посилання на першоджерело та автора фото Юрія Тарасенка.

    1. І все-таки “штанга”:) Фото я взяв не з офіційного сайту “Актобе”, а прямо з пошукової системи, на яку посилатися змісту немає (автор та першоджерело чомусь на фото не вказані, так зручніше було б). Вашу інформацію, коли буде час, я перевірю – якщо це підтвердиться, то, звісно, я ьез проблем додам автора фото і видання або ресурс, яке він представляє, якщо це там вказано;) Вибачте, що не вірю одразу на слово Вам (не ображайтесь, думаю, Ви розумієте, що незнайомці рідко входять до числа людей, яким можна вірити одразу і без превірки). Удачі, шановний “коментаторе”:) Сподіваюсь, тим, хто вкрав мою працю, Ви теж активно “коментуєте” необхідність посилатися на джерела?:) Хоча поки що складається враження, що Ви, діючи за принципом “сам дурак”, просто намагаєтесь когось виправдати?:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.