Футбол: «Буковина» уже відстає від 4 місця лише на два очки

1

Першу перемогу у першоліговій першості України 2013/14, нарешті, відсвяткувала чернівецька «Буковина», яка 11.08.13 здолала вдома «Полтаву». Остання у попередньому турі несподівано з великим рахунком перемогла тодішнього лідера «Сталь».

Відео chv.tv

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Андрій Донець
Андрій Донець

«Буковина» Чернівці – ФК «Полтава» – 2:0 (1:0)

«Буковина»: Когут, Новотрясов, Донець, Вечтомов, Керчу (к/к), Лупашко, Дорош (Циколія, 68), Сібіряков (Савін, 55), Семенюк (Грищенко, 80), Рибковський, Каськов (Алан, 63). Гол. тренер – Вадим Заяць.

ФК «Полтава»: Кучинський, Чеботаєв, Даценко, Жданов, Зозуля, Деркач, Семененко (Турчанов, 80), Насібулін (І. Коваленко, 77), Шевчук (Скороходов, 64), Антіпов (С. Коваленко, 29), Тимченко. Гол. тренер – Ілля Близнюк.

Голи: Андрій Донець (34), Павло Грищенко (90+1).

Попередження: Каськов (53), Семенюк (72)  – Чеботаєв(90+4).

 

Мотивовані чотириматчевою безвиграшною серією в чемпіонаті буковинці «завелися» вже з перших хвилин, але до моментів справа дішла лише на 11 хвилині, коли після прострілу Каськова м’яч попав до Сібірякова. Чернівецька «одинадцятка» опинився в «убойній» позиції, але «загрався» зі «шкіряним», і, хоч і обіграв Кучинського, момент втратив. Кількома хвилинами пізніше Керчу після розіграшу кутового наносив удар по воротах суперника, проте влучив у «ліс» ніг захисників «Полтави». Ще один удар від Сібірякова відбувся на 21 хвилині, після розіграшу штрафного, та м’яч, нажаль, пішов вище воріт, а спроба потривожити Кучинського від Семенюка пішла мимо.

На 25 хвилині вперше увірвалися в штрафний майданчик «Буковини» й полтавчани. Це Насібулін на швидкості увірвався до цитаделі господарів і в боротьбі з Лупашко впав. Віддамо належне арбітрові, який не “купився” на падіння полтавчанина і дав командам продовжити гру.

Так, швидкості від обидвох команд були досить солідними, господарі завзято атакували й їхня гра виглядала цікавою та змістовною, та захист «Полтави» майже не припускався помилок і моментів у грі було обмаль. За таких умов грім буває зненацька. Прогримів він на 33 хвилині, коли після навісу герой кубкової гри «Буковини» проти ФК «Суми» Андрій Донець блискуче зіграв головою і відкрив рахунок у матчі, чим логічно втілив перевагу своєї команди в цифри на табло! 1:0!

Після голу матч продовжувався у тому ж дусі, а на останній хвилині першої половини Каськов на швидкості вийшов 1 на 1 із Кучинським і мав закріплювати перевагу в рахунку, але, нажаль для господарів, м’яч зрадливо влучив у стійку воріт…

У другому таймі події не форсував жоден із суперників. Аж на 54 хвилині у воротарській «Полтави» стало гаряче: це знову (!) Донець, центральний захисник «Буковини», головою закінчував чергову комбінацію партнерів, але цього разу «шкіряний» пішов на кілька сантиметрів вище перекладини.

На 70 хвилині найреальніший свій шанс у звітному матчі мали гості. Після навісу зі штрафного Жданов головою пробивав по воротах Когута майже впритул, та кіпер чернівчан обрав правильну позицію і м’яча відбив.

На 85 хвилині ледь не спрацювала найкрутіша «фішка» чернівчан – стандарти та гра на «другому поверсі». Новотрясов, зазвичай дуже активний в цьому плані, схоже, вичікував спеціально на кінцівку гри, щоби закріпити успіх своєї команди. А тріумфувати йому завадив Кучинський, який у неймовірному стрибку відбив удар головою від захисника «жовто-чорних».

Те, що не вдалося Новотрясову, на останній хвилині основного часу втілив Грищенко, що замінив на полі Семенюка. «Буковина» у дещо незвичному для себе стилі низом розіграла штрафний і Циколія перед штрафним майданчиком гостей віддав пас на Грищенка, а той буквально вколотив «круглого» у дальній, лівий від себе кут воріт! 2:0, «сушитє вьосла!

На куражі «Буковина» могла збільшити рахунок. Вже в додані хвилини спочатку Вечтомов головою пробив мимо воріт, а на завершення поєдинку Керчу з набігу розрядив свою «гармату», та не по воротах суперника, а по його захисниках 😉

Прес-служба ФСК «Буковина» (fcbukovyna.com)

Усі результати, турнірну таблицю та календар дивіться тут:

Leave A Reply

Your email address will not be published.