Фото (Кубок України): «Газовик» (Богородчани) – «Маяк» (Великий Кучурів)

0

У повторному матчі 1/16 фіналу Кубку України з футболу серед аматорських команд «Маяк» (Великий Кучурів) поступився у Богородчанах Івано-Франківської області) місцевому «Газовику».

Перший матч у Сторожинці, нагадаємо, завершився з рахунком 4:1 на користь гостей.

До Богородчан «Маяк» вирушив з мінімальним складом, маючи в запасі лише двох гравців, плюс травмованого Олександра Тодоровича, який навіть теоретично не міг вийти на поле. Не зміг дограти матч і Юрій Головачук, який зазнав ушкодження.

Проте завчасно «складати зброю» буковинці не збирались. Хоча протистояти досвідченим господарям поля було непросто. «Газовики» з перших хвилин захопили ініціативу і закономірно першими відкрили рахунок. А потім і подвоїли його. Але ще до перерви юний Юрій Головачук один м’яч відіграв. До речі, в епізоді, коли забивав екс-гравець «Буковини», м’яч влучив і в руку оборонцю, але відлетів у ворота, що, мабуть, врятувало його від покарання.

Після перерви тиск не дуже вмотивованих (після виїзної переконливої перемоги) богородчанців на ворота гостей зменшився. Більше того, все частіше «турбували» місцевого кіпера, якому доводилося рятувати свої ворота. Хоча найяскравіший «сейв» до свого активу записав воротар «Маяка» Ростислав Храпко, який в середині другого тайму просто дивом витягнув м’яча з лівої від нього «дев’ятки». Запам’яталися і декілька масованих атак та гострик контрвипадів підопічних першого капітана збірної незалежної України Юрія Шелепницького. Зокрема, ближче до завершення матчу після удару з карної зони м’яч не залетів у ворота, «зустрінувшись» по дорозі з рукою захисника. Але арбітр Сергій Гуляєв, як пояснив потім, порахував, що оборонець не грав свідомо рукою, тому пенальті не призначив. Був ще один яскравий момент, коли Андрій Фурега з лівого флангу виривався на побачення з голкіпером, але суперник у падінні зупинив м’яча рукою. Буковинець призупинився, очікуючи свистка, якого не послідувало. А після паузи не зміг вразити ворота, хоча міг теоретично повторити шедевр Марко Девіча, який у схожій ситуації у нещодавньому матчі Ліги чемпіонів ефектно «закинув» м’яча у дальній кут. За словами Андрія, рефері встиг пояснити йому, чому не призначив пенальті – мовляв, через те, що м’яч залишився у атакуючого гравця.

А взагалі робота Сергія Гуляєва сподобалась. Неозброєним оком видно, що це перспективний суддя, якого, мабуть, ми ще побачимо на вищому рівні.

 

Кубок України серед аматорський команд

1/16 фіналу (матч-відповідь)

«Газовик» (Богородчани) – «Маяк» (Великий Кучурів) – 2:1

Голи: Роман Барчук (29), Олег Вікарюк (36) – Юрій Головачук (43).

«Газовик»: 12 Михайло Макогон, 15 Андрій Соколенко, 13 Віктор Данищук, 2 Андрій Канюк (6 Олег Тащук, 46), 80 Роман Руснак – к/к (3 Олександр Довгань, 85), 14 Василь Маковійчук, 19 Ігор Долотко (11 Тарас Томик, 65), 8 Віктор Барчук, 18 Володимир Боришкевич, 17 Олег Вікарюк (16 Андрій Мельничук, 56), 4 Роман Барчук (9 Назар Ковтун, 74). Запасні: Тарас Мельничук, 7 Роман Мотуз. Головний тренер: Олег Микуляк. Президент: Я. Паранюк. Лікар: М. Вікарюк.

«Маяк»: 1 Ростислав Храпко, 3 Сергій Жижиян, 4 Андрій Фурега, 7 Микола Коваленко, 9 Олександр Темерівський – к/к, 12 Юрій Соломян (8 Станіслав Вішніцький, 46), 14 Іван Тащук, 13 Юрій Головачук (19 Олексій Бакалярик, 56), 18 Віктор Лукаш, 20 Ігор Бойчук, 21 Ладік Мелконян. Запасний: Олександр Тодорович. Головний тренер: Юрій Шелепницький. Президент: Сергій Фенчук. Віце-президент: Олег Кердей. Спортивний директор: Сергій Столярчук. Лікар: Валерій Чинчик.

Арбітр – Сергій Гуляєв (Іллічівськ, Одеська обл.), асистент арбітра 1 – Михайло Райда, асистент арбітра 2 – Михайло Лялюк (Закарпаття), четвертий арбітр – Іван Салаш (Івано-Франківська обл.).

Попередження: Тарас Мельничук (85), Михайло Макогон (90+1) – Сергій Жижиян (90+4).

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Кубок України з футболу (аматори). «Газовик» (Богородчани) – «Маяк» (Великий Кучурів) (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.