Буковинці за кордоном області: Олійник зіграв проти Чигринського і Кобіна

0

Найвдаліше минулий футбольний уїк-енд для буковинських футболістів, які виступають за межами області, склався в окремих матчах І та ІІ ліг.

У основному складі колективів елітного дивізіону не зіграв жоден із вихованців буковинського футболу. Чому наші земляки не виступали у сьомому турі? Гравець луганської «Зорі» Ігор Чайковський пропускав гру з донецьким «Металургом», у якому колектив буковинця поступився з рахунком 0:2. А ось кращий бомбардир «Буковини» минулого сезону Руслан Платон не виступає у запорізькому «Металурзі» через травму.

Статистика Ігоря Чайковського у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України – 6 ігор (1 гол, 4 попередження).

Статистика Руслана Платона у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України – 1.

У 7 турі чемпіонату України серед молодіжних команд за «Дніпро» зіграв Денис Олійник, який не

Денис Олійник
Денис Олійник

потрапляє до основного складу дніпропетровського колективу. «Дніпро» поступився у рідних стінах донецькому «Шахтареві» – 0:3. Цікаво, що за гірників зіграли такі відомі футболісти, як Дмитро Чигринський, Едуард Соболь, Василь Кобін і новачок «Шахтаря» Антон Шиндер. А Денис Олійник вийшов у стартовому складі команди Дмитра Михайленка та був замінений на 88 хвилині гри.

Статистика Дениса Олійника у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 5 (4).

 

За молодіжний склад харківського «Металіста» виступає уродженець Кельменців Чернівецької області – півзахисник Юрій Ткачук (18.04.1995). У чемпіонаті України (ДЮФЛ) Юрій грав за команду «Моноліт» (Іллічівськ). У молодіжному чемпіонаті України Ткачук встиг зіграти 51 матч (1 гол). Наш земляк має досвід виступів за різноманітні юнацькі збірні України (U – 16-19) – 26 матчів (3 голи). У 7 турі молодіжного чемпіонату України харківський «Металіст» грав у рідних стінах із ФК «Севастополь». «Металіст» переміг з рахунком 5:0. Юрій відіграв увесь матч.

Статистика Юрія Ткачука у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 7 (1 попередження).

 

У молодіжній команді «Таврія» (Сімферополь) грає уродженець смт. Глибока Чернівецької області – захисник Дмитро Лях (23.05.1994). Цікаво, що за молодіжку кримського колективу виступає вже третій сезон. Має Дмитро і досвід виступів за різноманітні юнацькі збірні України (17 матчів). У 7 турі молодіжного чемпіонату України «Таврія», яку тренує екс-настаник «Манчестер Сіті» (U-18) Адам Седлер, зіграла унічию з одеським «Чорноморцем» (2:2). Дмитро Лях вийшов на заміну наприкінці зустрічі.

Статистика Дмитра Ляха у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 3.

 

У заявці «Таврії» також є ще один наш земляк – захисник Василь Грінка (06.12.1992). У сезоні – 2013/2014 Василь зіграв за молодіжний склад кримського колективу три зустрічі. А раніше у чемпіонаті України (ДЮФЛ) Василь Грінка виступав за чернівецьку «Буковину» та РВУФК (Київ).

Статистика Василя Грінки у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 3 (1 попередження).

 

Грають буковинці у чемпіонаті України U-19. Зокрема, у донецькому «Металурзі» півзахисник Микола Павлюк. Щоправда, у матчі 5 туру (група «Б») Микола не виступав, а його команда, яку тренує екс – гравець національної збірної України Олександр Зотов, поступилася землякам із «Шахтаря» – 0:2.

Статистика Миколи Павлюка у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U – 19) – 4 (1 попередження).

 

Ще одним представником буковинського краю у чемпіонаті України U-19 є півзахисник Микола Цепа, який захищає кольори ФК «Севастополь». Микола народився 9 червня 1996 року. До 8 червня 2013 року Микола виступав за «Буковину» у чемпіонаті України (ДЮФЛ). У цих змаганнях наш земляк зіграв за чернівецький колектив 52 зустрічі (3 голи). У липні цього року Микола Цепа розпочав грати за команду з Криму. У 5 турі чемпіонату України (U – 19) ФК «Севастополь» протидіяв на виїзді луганській «Зорі». Кримчани поступилися з рахунком 1:2, а Микола Цепа, який є капітаном «Севастополя», зіграв увесь матч.

Статистика Миколи Цепи у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U – 19) – 5 (1 попередження).

 

Чудово склався матч 7 туру першості України для команди Володимира Найка – МФК «Миколаїв». Підопічні Олега Федорчука переграли у рідних стінах харківський «Геліос». Володимир Найко, який має стабільне місце в основному складі своєї нинішньої команди, відіграв увесь матч.

Статистика Володимира Найка у сезоні – 2013/2014: першість України – 7 (1 попередження), Кубок України – 1.

 

Тернопільська «Нива», у якій виступає ще один буковинець Руслан Івашко, поступилася на виїзді лідерові першої ліги – колективові «Сталь» (Алчевськ) – 0:1. Руслан потрапив до стартового складу «Ниви» та був замінений на 74 хвилині гри. Зазначимо, що Руслан Івашко мав чудовий шанс зрівняти результат. Після удару Руслана головою шкіряна куля пройшла над поперечиною.

Статистика Руслана Івашка у сезоні – 2013/2014: першість України – 2.

 

Команди буковинських футболістів Олександра Лакусти, Тараса Сивки та Максима Ілюка провели чергові матчі і у друголіговій першості України. Першу перемогу в сезоні здобув колектив Олександра – «Динамо» (Хмельницький). Представники сусідньої області обіграли на виїзді колектив «Енергія» (Нова Каховка) – 2:1. На жаль, на 15 хвилині гри Олександр залишив поле через травму. Наш земляк зазнав ушкодження у зіткненні з голкіпером «Енергії». Як повідомляє fcpodillya.km.ua, буковинця зі стадіону забрала швидка. Олександрові наклали шви на обличчі.

Статистика Олександра Лакусти у сезоні – 2013/2014: першість України – 6 (1 гол, 1 попередження).

 

А ось колектив Тараса Сивки – ФК «Тернопіль» переграв у рідних стінах «Гірник – Спорт» (Комсомольськ) – 3:1. Буковинець не приймав участі у грі через травму.

Статистика Тараса Сивки у сезоні – 2013/2014: першість України – 3, Кубок України – 1.

 

У 7 турі друголігової першості України команда Максима Ілюка – «Шахтар-3» поступилася колективові «Мир» (Горностаївка) – 1:4. Максима замінили на 61 хвилині гри.

Статистика Максима Ілюка у сезоні – 2013/2014: першість України – 5.

 

Одразу два матчі зіграв цього тижня за казахстанський клуб «Актобе» уродженець Новодністровська Андрій Харабара. Спочатку наш земляк протидіяв київському «Динамо» у Лізі Європи, де команда Харабари поступилася з рахунком 2:3, а 25 серпня колектив «Актобе» протидіяла у чемпіонаті Казахстану команді «Кайрат» (Алмати) та святкував перемогу – 2:0. У матчі Ліги Європи Андрія замінили на 60 хвилині зустрічі. А ось у поєдинкові з «Кайратом» футболіст вийшов на заміну на 86 хвилині гри. «Актобе» продовжує очолювати турнірну таблицю чемпіонату Казахстану.

Статистика Андрія Харабари у сезоні – 2013: чемпіонат Казахстану – 20 (2), Кубок Казахстану – 3, Ліга Європи – 5.

 

Команда буковинського воротаря Андрія Мельничука – «Динамо» (Самарканд) у 17 турі чемпіонату Узбекистану зіграла на виїзді з командою «Навбахор». Матч завершився з нічийним рахунком 1:1. Андрій Мельничук участі у матчі не приймав.

Статистика Андрія Мельничука в сезоні – 2013: чемпіонат Узбекистану – 15.

Використана інформація ЧОФФ

Leave A Reply

Your email address will not be published.