Автоспорт: На «Александров Ралі 2013» встановлено рекорд України

0

На рекордній ноті розпочалися традиційні вже змагання з автоспорту «Александров Ралі 2013», які цього року є одночасно етапом Кубку Європи з ралі (з коефіцієнтом 5), Чемпіонату України та Чемпіонату Росії.

130816-17-avtorali-sportbuk.com (1)

Як повідомив директор змагань Михайло Лойленко у програмі «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці», для участі в «Александров Ралі» зареєструвалось 65 екіпажів, що є рекордом для гравійних гонок в Україні.

У тестовий день, 15.08.13, найбільш активно з трасою знайомилися росіяни. У п’ятницю, 16.08.13, на Соборній площі у Чернівцях відбулась церемонію відкриття змагань.

 

Александров Ралі – буде гаряче!

Лічені години залишаються до старту першого бойового кілометра найскладнішої гравійної гонки Чемпіонату України з ралі, Александров Ралі. Цього року Чернівецька область стала гостинним господарем також для XII етапу Кубку Європи з ралі і VI етапу Чемпіонату Росії з ралі. Вперше в історії гонка Чемпіонату Росії проходить на території України, й до уваги наших уболівальників представлена напружена боротьба – спортсмени обох чемпіонатів битимуться за право називатися найшвидшими на карколомних карпатських дорогах.

Сьогодні завершилася ознайомча сесія – всім учасникам належало проїхати бойову дистанцію в ознайомчому режимі, щоб врахувати всі її особливості для бойового режиму на найближчі два дні. Спецділянки Александров Ралі приготовали непросте випробування для ралістів – організатори передбачили разом з уже традиційними спецділянками нові бойові відрізки.

«Спецділянки, які ми будемо усі їхати в цій гонці вперше, стануть своєрідним тестом для всіх учасників, – прокоментував майбутню задачу лідер Чемпіонату України з ралі, Валерій Горбань. – Нові відрізки за кількістю трамплінів та стрибків нагадують Фінляндію, одну з культових гонок світу». У Чемпіонаті України з ралі зав’язалася гаряча боротьба за титул абсолютного чемпіона, до якої Александров Ралі привнесе особливу інтригу.

Однак, ще більша увага українських уболівальників буде прикута до наших гостей – цього разу у Чернівцях стартують найсильніші гонщики Росії. «На такій гонці не вийде їхати нерозважливо, – поділився своїми враженнями від ознайомлення лідер Чемпіонату Росії, Геннадій Брославський. – Траси тут такі, що подарують спортсменам найвищий рівень задоволення, і ми з нетерпінням чекаємо старту».

Зі своїм колегою абсолютно солідарний легендарний російський пілот Андрій Жигунов: «На кожну гонку всі виходять, щоб перемагати, і ми також докладемо максимум зусиль, аби гідно виступити на цьому етапі. Для нас велика честь бути сьогодні тут, і ми з радістю стартуємо на цій складній, цікавій і абсолютно новій для нас трасі. Ну, а про результати варто поговорити на фініші».

Звичайно ж, це міжнародне свято автоспорту було би неможливе без підтримки місцевої влади – про серйозні 130816-rali-pres-Papiev-Myhaylishynперспективи Чернівецького етапу розповіли і Голова Чернівецької обласної держадміністрації, пан Михайло Папієв, і Секретар Чернівецької міської ради, пан Віталій Михайлішин. А присутній на прес-конференції пан Метін Чекер, Глава КСК, який представляє Автомобільну федерацію Туреччини, підкреслив, що рівень Александров Ралі відповідає його високому міжнародному статусу.

Нагадуємо, що у суботу та неділю учасники подолають 180 бойових кілометрів, і вирішать долю титулів у всіх залікових категоріях Чемпіонату України та Росії.

Прес-служба «Александров Ралі»

Leave A Reply

Your email address will not be published.