Обдарованих буковинців запрошують до Чернівців тренуватися… з олімпійцями

0

Відтепер обдарованим у спорті юним буковинцям немає необхідності їхати в спортивні інтернати в інші регіони – вони можуть переїхати до Чернівців навчатися у багатопрофільному ліцеї-інтернаті і тренуватися у провідних буковинських фахівців, у т.ч. разом з нашими олімпійцями.

Не секрет, що чимало обдарованих юних буковинських спортсменів, особливо з не дуже забезпечених сімей, з сільської місцевості, ще з радянських часів «шукали щастя» у спортивних інтернатах у Києві, Львові, Броварах, Донецьку тощо. Фахівці завжди говорили про те, як добре було б мати на місці спортивний інтернат, адже далеко від дому юнакам і дівчатам, з одного боку, важче адаптуватися, з іншого, – там зростає ризик потрапляння під вплив «негативних героїв» (таке, на жаль, теж має місце), плюс область, як правило, втрачає таким чином своїх талантів, які потім прославляють на спортивних аренах інші регіони.

І ось мрія фахівців здійснилася – відтепер обдаровані в спорті буковинці з 8 класу зможуть поєднувати тренувальний процес і навчання у Чернівецькому обласному багатопрофільному ліцеї-інтернаті (вул. Винниченка, 111), де забезпечують проживанням (двохмісні кімнати) та харчуванням. Ліцеїсти-спортсмени матимуть можливість тренуватися у провідних в області фахівців з олімпійських видів спорту, які культивуються на Буковині (легка атлетика, футбол, вільна боротьба, дзюдо, волейбол тощо). На тренування юних спортсменів возитимуть або супроводжуватимуть дорослі.

Для того, аби перейти на навчання у багатопрофільний ліцей-інтернат, необхідно, передусім, повідомити про такий намір, показатися відповідним тренерам, після чого вже зайнятися уладнанням інших формальностей.

Роботу закладу патронує Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, директор якого Михайло Бауер наголосив, що талановитих спортсменів чекають в ліцеї так само, як обдарованих в інших напрямках дітей.

Крім цього, звертаємо увагу і на можливість здібним бігунам на середні дистанції навчатися і тренуватися у Кіцмані в спортклубі «Гешко».

Додаткова інформація за тел. 050 841-61-33 (Георгій Мазурашу).

Не втратьте свій шанс!

Просимо повідомляти про кандидатів на удосконалення спортивної майстерності у Чернівцях та Кіцмані (передусім, йдеться про такі види спорту, як легка атлетика, футбол, боротьба, стрільба з лука і т.д.).

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Хорошковський на відкритті)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (губернатор на відкриті)

***

Приєднуйтесь до олімпійців Івана Гешка та Миколи Лабовського;)
Приєднуйтесь до олімпійців Івана Гешка та Миколи Лабовського;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.