Фото: На Буковині стартувала Ліга пляжного футболу 2013 та «відродився» аквабол

1

Прем’єрні на Буковині змагання з пляжного футболу відбулися у комплексі «Буковинська Троя» на Кіцманщині.

 

Комплекс «Буковинська Троя» (с. Реваківці Кіцманського району), який відомий, передусім, як центр розвитку кінного спорту, тепер взяв курс на розширення спортивної бази та підтримку оздоровчих та доступних для широких мас видів спорту. Зокрема, велику площу з піском там відвели під майданчики для пляжного футболу та пляжного волейболу. І туди ж тепер «перекочував» майданчик для гри в екзотичний для нас аквабол.

Оскільки майданчик для пляжного футболу у «Буковинській Трої» – перший в регіоні, не дивно, що саме там відбувся прем’єрний на Буковині турнір з цього виду спорту. А на сусідньому водному майданчику, після майже річної перерви, знову провели змагання з акваболу (які торік гостювали у тур комплексі «Аква-Плюс»). Організатором цих змагань став обласний центр «Спорт для всіх».

У першому турнірі в рамках Ліги пляжного футболу перемогу святкувала команда Кіцманської ДЮСШ освіти на чолі з директором Василем Маковієм. У фіналі кіцманчани по пенальті здолали команду «Сайгон» Чернівецької міської федерації рукопашного бою, у складі якої виступав і колишній гравець «Буковини» та юнацької збірної України Юрій Головачук, чемпіон світу з рукопашного бою Василь Гуцул та призер Чемпіонатів Європи та світу з рукопашного бою Іван Зварич. Основний час вирішального поєдинку завершився унічию 0:0. А головним героєм серії післяматчевих пенальті став якраз директор Кіцманської ДЮСШ Василь Маковій, який не пропустив жодного м’яча. Цікаво, що переможний гол забив його син Євген Маковій.

У матчі за 3 місце команда, яка назвала себе з гумором «Бей-беги», здолала «Геометрію» – 5:2 (Роман Мельничук, 4, 28, Олександр Лобас, 6, Ярослав Лукащук, 10, 29 – Дан Грицку, 23, Денис Зачиковський, 25).

У турнірі з акваболу золоті нагороди розіграли «Сайгон» та «Пляжники». У водно-футбольних «забавах» рукопашникам пощастило більше, ніж у пляжних баталіях, тож перемогу святкували саме вони – 5:0. Причому відзначилися саме титуловані бійці. Чемпіон світу з рукопашного бою Василь Гуцул оформив «хет-трик», а призер Євро та Чемпіонату світу Іван Зварич «добив» суперників своїм «дублем» – 5:0.

У матчі за 3 місце команда «1715» переграла Кіцманську ДЮСШ – 2:0. Обидва голи забив Андрій Бабюк, який, до слова, був найрезультативнішим і у змаганнях з пляжного футболу.

Переможці та призери отримали медалі від облцентру «Спорт для всіх», які вручали заступник директора комплексу «Буковинська Троя» Юрій Тарновецький, майстер спорту з гірськолижного спорту Юрій Шубін, Почесний працівник фізичної культури і спорту України Іван Остап’юк та автор і ведучий програми «Спорт-тайм» на ОДТРК «Буковина» Ігор Савчин.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (Увага! Ця фотогалерея буде доповнюватися!)

27.07.13. Змагання з пляжного футболу та акваболу у комплексі “Буковинська Троя” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.