Стрільба з лука: Січенікова і Ко встановили в Анталії рекорд Європи

1

Три рекорди Європи записали до свого активу на 2 етапі Кубку світу зі стрільби з лука представниці України, серед яких була і чернівчанка Лідія Січенікова.

 

Студентка Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак»,

Лідія Січенікова
Лідія Січенікова

«Динамо», ЧТЕІ КНТЕУ, ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – ДК «Полюс») стала рекордсменкою Старого світу у командному виді програми, в якому наші дівчата у кваліфікації (вправа М-1) набрали утрьох рекордних 4032 очки (3х144 стріли). Попередній рекорд дорівнював 4009 очок і був встановлений збірною Туреччини у липні 1998 р. у Чехії (Німбург). Цікаво, що Анастасія Павлова (Нова Каховка), Лідія Січенікова (Чернівці) та Вікторія Коваль (Харків) зрівняли жіночий рекорд Європи з чоловічим, який з 2007 р. належить італійцям.

Два юніорські рекорди Європи покращила Павлова.

Пропонуємо до вашої уваги матеріал про перший змагальний день на етапі Кубку світу в Анталії (і не лише), який люб’язно надав друг нашого порталу Віктор Галазюк.

День народження, 3 рекорди Європи та претензії на 4 медалі на другому етапі Кубка світу зі стрільби з лука

День народження, три рекорди Європи та претензії на медалі у 4-х з 5-и категорій – такий результат виступу у перший день на другому етапі Кубка світу зі стрільби з лука, що відбувається з 11 по 16 червня у турецькій Анталії.

Вже багато років «берег турецький» приймає у свої теплі обійми лучників з усього світу. Змагання, що починалися як звичайний турнір, переросли в один найбільших і найвидовищних стартів світу, який поступається лише чемпіонатам світу та Олімпійським іграм. Це й не дивно, адже Президент Міжнародної федерації стрільби з лука – турок Угур Ердінер, а учасників приймають у найкращих готелях турецького узбережжя.

За кілька днів до початку Кубка світу, у Стамбулі був проведений показовий лучний турнір на найвищому рівні – участь взяли представники традиційного та класичного луків, по одному від різних країн-лідерів стрільби з лука, які змагалися з представниками Туреччини, нагороди вручав особисто Прем’єр-міністр Туреччини.

Основними видами сучасної стрільби з лука є класичний та блочний луки. Саме вони входять у програму більшості змагань, за виключенням Олімпійських ігор, де представлений лише лук класичний. Загалом, на етапі Кубку світу маємо понад 300 лучників з більш, ніж 35 країн світу. Через обмежене фінансування, Україну представляють лише 8 спортсменів з-поміж 16 можливих – ми беремо участь лише з класичним луком. Але і цього буває достатньо, щоб бути на чільних рядках загальнокомандного заліку.

Цього разу найбільш вдало у кваліфікації виступила юніорка Анастасія Павлова з Нової Каховки – донька відомих спортсменів і тренерів Влада і Надії Павлових. Майже весь день, під час кваліфікації, вона трималася серед лідерів, виходячи на перше місце, але лише кількох балів Насті не вистачило до рекорду Європи у найпрестижнішому кваліфікаційному раунді, що складається з суми чотирьох дистанцій, і завершила змагання на 5 місці серед 82 учасниць з результатом 1364 з 1444 можливих. Цього було достатньо щоб встановити новий рекорд  у кваліфікаційному раунді серед юніорок та по одній з дистанцій – рекорд Європи серед жінок (345 з 360 можливих на 60 метрів). На додачу до цього, наші дівчата підтримали молоду спортсменку і на трьох встановили командний рекорд Європи – 4032 з 4320 можливих. Однією з рекордсменок стала іменинниця Вікторія Коваль, яка увесь день отримувала поздоровлення під час змагань. J

Серед українських чоловіків найкращим був представник Львова – Маркіян Івашко. Він також тривалий час тримався серед лідерів, але з результатом 1336 з 1440 можливих посів 8 місце серед 113 учасників.

Загальні результати виступу українських спортсменів на другому етапі Кубка світу зі стрільби з лука.

Змішані команди – 3 місце

Жінки (командний вид) – 3 місце, 4032 (рекорд Європи)

Павлова Анастасія – 5 місце, 1364 очки (рекорд Європи серед юніорок та рекорд Європи на 60 м – 345 очок)

Січенікова Лідія – 14 місце, 1338 очок

Коваль Вікторія– 23 місце, 1330 очок

Палеха Катерина – 34 місце, 1317 очок

Чоловіки (командний вид) – 8 місце, 3952 очки

Івашко Маркіян – 8 місце, 1336 очок

Рубан Віктор – 22 місце, 1320 очок

Марченко Дмитро – 45 місце, 1294 очки

Гавелко Юрій – 58 місце, 1285 очок

Очікуємо подальшої боротьби та сподіваємось на покращення результатів!

Leave A Reply

Your email address will not be published.