Стрільба з лука: Дорохова боролась за медалі у Вірменії, а юні земляки – у Словенії

2

Дві нагороди здобула на 2 етапі Гран-прі Європи зі стрільби з лука 2013 р. у Вірменії збірна України, у складі якої виступала і чернівчанка Тетяна Дорохова.

130531-Gran-pri-Virmenia-Dorohova

Буковинська учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова (3.06.85, «Динамо», ШВСМ, тренер – Андрій Дорохов) в особистих змаганнях пробилась до чвертьфіналу, де поступилась лучниці з Польщі (Каріна Ліпьярська) – 2:6. У півфіналі за Дорохову «помстилась» Дар’я Павліченко (Харків), яка перемогла Каріну 6:0 і стала срібною призеркою. А перше місце виборола інша полячка Наталія Лесняк (здолала українку 6:4). Ліпьярська, у свою чергу, програла у матчі за 3 місце Лі Йяман (Китай) – 4:6.

Кращий серед українських чоловіків Дмитро Грачов (Львів) також дійшов до чвертьфіналу.

У командному виді програми Дмитро Грачов (Львів), Ярослав Мокринський (Львів) та Євген Марченко (Львів) стали бронзовими призерами. У півфіналі українці програли майбутнім переможцям росіянам 208:220, а у матчі за 3 місце «перестріляли» поляків – 218:216.

Тетяна Дорохова (Чернівці), Ніна Мильченко (Харків) і Дар’я Павліченко (Харків) командою у півфіналі поступились майбутнім тріумфаторкам полячкам – 200:214, а у «бронзовому» матчі – китаянкам (202:210).

З двома нагородами Україна посіла 5 місце серед 11 країн, які були представлені на 2 етапі Гран-прі Європи в Ечміадзіні (Вірменія).

Нагадаємо, що в ролі наставника збірної у Вірменії дебютував молодий чернівецький фахівець Олег Осипенко. Головним тренером національної команди залишається Віктор Сидорук. Але на звітному етапі Гран-прі Європи він доручив збірну Олегу Осипенкові та харків’янину Олександру Ксенофонтову.

***

Тим часом, підростаюче покоління буковинських лучників «засвітилось» на стартовому етапі Кубку Європи серед кадетів та юніорів у Словенії, про що розповідає директор СДЮШОР зі стрільби з лука Наталя Звенигородська.

Підготовка до Кубку Європи чернівецьких лучників велася наполегливо та з усією відповідальністю. Спортсмени багато часу віддавали тренуванням, нехтуючи розвагами. Перед ними стояла велика мета: довести усій Європі, що буковинські лучники стоять на одному щаблі з найсильнішими спортсменами.

Контролював і координував підготовку вихованців Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву зі стрільби із лука до змагань Єгоров Анатолій Іванович – заслужений тренер України, старший тренер СДЮШОР м.Чернівці. Він відчував, що нині молоді чернівецькі спортсмени готові до любих відповідальних випробувань. До юнацької збірної команди України увійшли учні СДЮШОР м. Чернівці: Вікторія Олексюк, Михайло Островський та Влад Черкез.

Перший етап Кубку Європи зі стрільби із лука серед юніорів та юнаків відбувся у Любляні (Словенія). Цього року в змаганнях брала участь рекордна кількість спортсменів − 249, що представляли 26 європейських держав.

Наша Вікторія Олексюк подолала опір усіх своїх суперниць і в особистій першості виборола перемогу. Вона – переможниця етапу Кубку Європи! І в команді «Мікс» (у парі з львів’янином Михайлом Маликом) їм не було рівних. Розпочали свій шлях до фіналу наші спортсмени з розгромного рахунку 146:116 очок у сутичці зі збірною командою Бельгії. Після переконливої перемоги не зупинила наших лучників в 1/4 фіналу змагань і збірна команда Італії з рахунком 147:145. Більш напруженою виявилась сутичка за вихід у фінал, де з результатом 145:145 з командою Великої Британії долю фіналістів вирішила тільки перестрілка на користь збірної України. У фіналі з рахунком 151:149 зі збірною командою Франції Вікторія та Михайло здобули золоті нагороди для скарбнички збірної команди України.

Віка Олексюк у складі збірної команди України стала також срібною призеркою Кубку Європи серед кадеток. А серед кадетів наші вихованці Влад Черкез і Михайло Островський вибороли почесне ІV місце.

Ми від щирого серця вітаємо наших учнів Вікторію Олексюк, Михайла Островського і Влада Черкеза та їх наставників Єгорова А.І., Єгорову Н.М. з тріумфальним успіхом на Кубку Європи і сподіваємось, що і надалі вони тішитимуть своїх вболівальників перемогами.

2 Comments
  1. archer says

    На Юніорському Кубку Європи в Словенії приймав участь ще один чернівчанин !

    Микита Кирюхін (ЧООФСТ “Спартак”) виступав у складі юніорської збірної України !!!

    1. Дякуємо за доповнення;) Наталя Олександрівна, видно, суто про своїх розказала, щоби “спартаківці” не ревнували:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.