На «Олімпійському лелечені» в «Артеку» буковинці «засвітились» з міністром

0

Команда ЗОШ с. Нижні Станівці Кіцманського району, яка захищає честь Буковини на ІІІ Всеукраїнському спортивно-масовому заході серед дітей «Олімпійське лелеченя», опинилася на першому плані під час офіційного відкриття змагань за участю зіркових спортсменів та високо посадовців.

 

Всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченя» традиційно відбувається у Міжнародному дитячому центрі 130603-Artek-Stanivtsi-Galan-Safiullin«Артек». Інформація на сайті Міністерства молоді та спорту про церемонію відкриття цього спортивно-масового заходу була проілюстрована, що приємно, фотографією команди з Нижніх Станівців разом з міністром Равілем Сафіулліним та іншими почесними гостями.

А ось і сам текст (dsmsu.gov.ua):

У Міжнародному дитячому центрі “Артек” за участю почесних гостей, олімпійських чемпіонів, команд-учасниць та артеківців відбулося урочисте відкриття III Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей “Олімпійське лелеченя”.

Міністр молоді та спорту України, перший віце-президент НОК Равіль Сафіуллін, олімпійський чемпіон, віце-президент Національного олімпійського комітету Валерій Борзов, голова регіонального відділення НОК Євген Михайлов, міністр освіти, науки, молоді та спорту АР Крим Наталія Гончарова і директор МДЦ “Артек” Олена Піддубна разом із дітлахами стали свідками справжнього олімпійського свята.

“Сьогодні на гостинній кримській землі зібрались найрозумніші, найсміливіші та найспортивніші діти. Бажаю, аби під час усіх змагань ви проявили свої найкращі якості, і нехай переможе найсильніший”, – відкриваючи фінал “Олімпійського лелеченя”, побажав Равіль Сафіуллін.

Почесне право підняти прапори України, Національного олімпійського комітету й “Олімпійського лелеченя” надали олімпійському чемпіону з веслування на каное Юрію Чебану, олімпійській чемпіонці з вільної боротьби Ірині Мерлені та олімпійській чемпіонці з веслування на байдарках Інні Осипенко-Радомській.

Капітани команд разом із бронзовими призерками Ігор-2012 з легкої атлетики Олесею Повх і Марією Рємєнь дали клятву спортсмена й запалили у чаші вогонь, який об’єднав усіх під символом п’яти кілець.

Протягом п’яти днів на дітей чекатимуть зустрічі з уславленими олімпійцями, різноманітні конкурси, вікторини та естафети.

Leave A Reply

Your email address will not be published.