Футбол: Команду ЧНУ нагородили і провели на Євро-2013, але поїздка під загрозою зриву…

2

Дебют збірної Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича на Чемпіонаті Європи серед студентських команд  опинився на межі зриву через казначейські проблеми.

 

У вівторок, 18.06.13, у блакитній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулося130618-CNU-nagorodzhennya-K-kolektyvna-sportbuk.com нагородження студентської збірної вузу, яка вкотре стала призером Чемпіонату України серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV р.а. Загалом, підопічні Миколи Осадця та Ігоря Калити 7 разів ставали призерами цих змагань, у т.ч. тричі сходили на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. У сезоні-2012/13 чернівецький «Університет» виборов «бронзу».

У церемонії нагородження, крім керівництва ЧНУ, взяли участь начальник управління фізичної культури і спорту, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Анатолій Швець та заступник голови обласної і голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк.

Одночасно футбольну дружину ЧНУ офіційно провели на Чемпіонат Європи серед студентських команд, який стартує незабаром в Мадриді (Іспанія). Право представляти Україну на цьому європейському студентському форумі наші земляки здобули після тріумфального сезону 2011/12, коли, нагадаємо, футболісти ЧНУ виграли не лише Чемпіонат України серед вузів, а й Студентські ігри України.

Щоправда, дебют чернівчан на студентському Євро-2013 опинився на межі зриву через те, що казначейство поки що не може надати замовлені університетом кошти на цю поїздку.

До Іспанії команда має вирушити у середу ввечері (19.06.13). Якщо, не дай Боже, в казні передбачених коштів не виявиться, ситуація може перерости у скандал вже не місцевого значення, адже це означатиме, що на студентське Євро вперше не прибудуть заявлені представники країни, у даному разі України.

Сподіваємось, керівники краю знайдуть можливість позитивно вплинути на ситуацію і не дозволять вітчизняному студентському футболу зганьбитися у такий спосіб. Тим більше, що мова не йде про якісь додаткові джерела фінансування, а лише про необхідність вчасно профінансувати «кошторисно» наявні у вузу кошти…

 

Фото: Максим КОЗМЕНКО

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

18.06.13. Нагородження футбольної команди ЧНУ (SportBuk.com)

***

ФК «Університет» (офіційна сторінка)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.