Мотокрос: Зірковий Віллемсен у Чернівцях пішов зі старту другим і…

0

На чернівецькому етапі Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою 2013 р. найбільш переконливо виглядав нідерландсько-латвійський екіпаж.

 

ІІ заїзд підтвердив тенденції першого. І кваліфікацій також

Фото: Віталія КОЗМЕНКО
Фото: Віталія КОЗМЕНКО

Другий заїзд чернівецького етапу Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками 2013 року підняв планку інтриги майже до небес. Провал Віллємсена через проблеми з двигуном у заїзді першому змушував чемпіона надолужувати втрачене, а дуель Етьєна Бакса з Беном Адріансеном, схоже, стає однією з тих, що визначить в цьому сезоні долю найвищих місць. Французький екіпаж Валентена Жіро також є дуже амбіційним і якщо раніше французи до Чернівців не приїжджали, то зараз, схоже, вони налаштовані не пропускати жодного етапу і посперечатися, може, навіть за чемпіонство.

А вийшло все, з однієї сторони, просто, а з іншої – дійсно цікаво. Навіть, може й несподівано для когось… Просто – це мається на увазі виступ Бакса/Ступеліса. З першого до останнього кола нідерландсько-латвійський екіпаж лідирував і на жодну мить не дав нікому ніяких сумнівів у своїй перемозі. А от далі…

Віллємсен пішов зі старту другим! «Ну от, починається», – подумалося, та казка «літаючого голандця» закінчилася швидше, аніж гонщики розігрілися як слід. Через два кола його обходять брати Дайдерси, а далі – й Адріансен. Потім до нього наблизились Жіро/Мюссе і розпочалася відчайдушна боротьба за четверту позицію. Віллемсен продемонстрував свій непоступливий характер і кілька кіл перекривав французам будь-які траекторії для обходу, але, врешті решт, молодість з однієї сторони й відсутність відповідної практики і, як наслідок, форми – з іншої, сказалися і чемпіон таки поступився суперникам.

Тим часом Дайдерсів обійшов лідер загального заліку Адріансен, і тим самим зняв усі питання щодо другої позиції в заїзді, а латвійці, незважаючи на бажання екіпажу Жіро/Мюссе увірватися до подіуму, помилок більше не припускалися і стали третіми.

Розчарував своїх прихильників ще один латвійський екіпаж Рупейкс/Курпнієкс. Третя позиція на старті, здавалося, подарувала їм змогу закріпитися серед лідерів, та, втрачаючи місце за місцем, Рупейкс фінішував аж десятим. Раніше за ним такого не помічалося. Схоже, його найкращі часи вже позаду. Не зважаючи на те, що фінансове забезпечення у Рупейкса найкраще з усіх латвійських екіпажів. В цілому ІІ заїзд закінчився так:

 

1. Е. Бакс/Ступеліс (Нідерланди/Латвія)

2. Адріансен/ван ден Богаарт (Бельгія/Нідерланди)

3. Я. Дайдерс/Л. Дайдерс (Латвія)

4. Жіро/Мюссе (Франція)

5. Віллємсен/ Р. Бакс (Нідерланди)

6. Хендрікс/Муценієкс (Бельгія/Латвія)

7. В. Розехнал/М. Розехнал (Чехія)

8. Браун/Дж. Чемберлен (Англія)

9. ван Дале/Смюнінкс (Бельгія)

10. Рупейкс/Курпнієкс (Латвія)

11. Я. Вішшер/Е. Вішшер (Нідерланди)

12. Дженкінс/ Ден Чемберлен (Англія)

13. Стенборг/Нільссон (Швеція)

14. ван Вервен/Беунк (Нідерланди)

15. Вілкінсон/Парментер (Англія)

16. А. Сіліс/Г. Сіліс (Латвія)

17. Месен/Шене (Франція)

18. Сенц/Беннінг (Німеччина)

19. Черни/Мусіл (Чехія)

20. Маріс/Саббе (Бельгія)

 

Ось такі пироги. Етьєн Бакс виглядав у Чернівцях краще за всіх і перемогу на ІІ етапі заслужив у повній мірі, а його опонент Адріансен доказав, що не випадково був кращим на попередньому етапі, у Швейцарії. Віллємсен… Про нього поговоримо трохи згодом окремо, а от Жіро та Дайдерс-бразерс також дали зрозуміти, що подіуми – це їхнє кредо і своїм правом бути серед кращих вони не поступляться нікому. В цілому очки в загальний залік у Чернівцях заробили:

 

1. Е. Бакс/Ступеліс (Нідерланди/Латвія) – 47 очок

2. Жіро/Мюссе (Франція) – 43

3. Адріансен/ван ден Богаарт (Бельгія/Нідерланди) – 42

4. Я. Дайдерс/Л. Дайдерс (Латвія) – 36

5. Хендрікс/Муценієкс (Бельгія/Латвія) – 33

6. В. Розехнал/М. Розехнал (Чехія) – 28

7. ван Дале/Смюнінкс (Бельгія) – 27

8. Браун/Дж. Чемберлен (Англія) – 24

9. Рупейкс/Курпнієкс (Латвія) – 24

10. Я. Вішшер/Е. Вішшер (Нідерланди) – 22

11. Стенборг/Нільссон (Швеція) – 18

12. Віллємсен/ Р. Бакс (Нідерланди) – 16

13. Вілкінсон/Парментер (Англія) – 15

14. Дженкінс/ Ден Чемберлен (Англія) – 14

15. ван Вервен/Беунк (Нідерланди) – 13

16. А. Сіліс/Г. Сіліс (Латвія) – 12

17. Черни/Мусіл (Чехія) – 10

18. Сенц/Беннінг (Німеччина) – 6

19. Маріс/Саббе (Бельгія) – 5

20. Месен/Шене (Франція) – 4

21. Т. Вейхода/Я. Вейхода (Чехія) – 2

22. В. Рачка/А. Рачка (Литва) – 1

 

Альберт Комарі

Leave A Reply

Your email address will not be published.