Мотокрос: Суперчемпіона Вілемсена у Чернівцях підвела техніка

0

У першому фінальному заїзді чернівецького етапу Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою Даніель Вілемсен не зміг вийти на старт через технічні проблеми.

 

Нарешті, І заїзд. А Віллємсена все немає…

Фото: Віталія КОЗМЕНКО
Фото: Віталія КОЗМЕНКО

Фінальний день на чернівецькому етапі Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах з колясками видався сонячним та спекотним, що, втім, не завадило спортсменам продемонструвати свої найкращі якості під час змагань. Заїзди в неділю мали дати відповіді на численні запитання: чи встигли травмовані відновитися після отриманих травм? Чи зможе нове покоління зірок SIDECARCROSSу успішно протистояти ветеранам? Чи підтвердять кращі екіпажі першого етапу власні амбіції?

На основні заїзди ІІ етапу кваліфікувався 31 екіпаж. Реально боротьбу між собою за топ-місця могли вести принаймні 10 із них. А от хто посперечається за звання переможця етапу – оце була інтрига! І, напевно, вперше за численні роки проведення на чернівецькій трасі етапів SIDECARCROSSу, в чому безсумнівний плюс цьогорічних змагань!

Віллємсен (Нідерланди), що зазвичай одностайно «робить погоду», наразі не в формі, а Етьєн Бакс (Нідерланди), Бен Адріансен (Бельгія), Валентен Жіро (Франція) та брати Дайдерси (Латвія) – молоді й перспективні, і вже не те, що показують зубки, а й намагаються бути взагалі на перших ролях. Натомість Ян Хендрікс (Бельгія), Маріс Рупейкс (Латвія) та брати Розехнали (Чехія) трохи здали останнім часом, хоча до кінця чемпіонату світу є ще багато часу і багато чого може змінитися.

В першому заїзді цікавих подій було вдосталь. І перша з них – вже на старті! Віллємсен не стартував: відмовив двигун, і тепер акції рекордсмена на перемогу в чемпіонаті неймовірно зменшилися, адже вже третій поспіль заїзд чемпіонату Деніел залишається без жодного очка. Тим часом на трасі вирували баталії між фаворитами. В лідери вирвався екіпаж Адріансена, за ним ішли Бакс, Хендрікс і Жіро. Та проходить трохи часу, і все змінюється: Бакс обійшов Адріансена й захопив лідерство, а француз випередив Хендрікса. Далі сюжет закрутився ще цікавіше і стало зрозумілим, що інтрига зберігатиметься до самого кінця заїзду. Жіро/Мюссе обходять спочатку Адріансена/ван де Богаарта, а потім, після довгої та відчайдушної боротьби – Бакса/Ступеліса.

Слід згадати й екіпаж Брауна/Чемберлена з Великобританії, який після не дуже вдалого старту (втім, вже звичного для цього екіпажу в Чернівцях!) своє місце в десятці кращих таки виборов. А повна таблиця І заїзду виглядає наступним чином:

 

1. Жіро/Мюссе (Франція)

2. Бакс/Ступеліс (Нідерланди/Латвія)

3. Адріансен/ван ден Богаарт (Бельгія/Нідерланди)

4. Хендрікс/Муценієкс (Бельгія/Латвія)

5. Я. Дайдерс/Л. Дайдерс (Латвія)

6. ван Дале/Смюнінкс (Бельгія)

7. В. Розехнал/М. Розехнал (Чехія)

8. Рупейкс/Курпнієкс (Латвія)

9. Я. Вішшер/Е. Вішшер (Нідерланди)

10. Браун/Дж. Чемберлен (Англія)

11. Стенборг/Нільссон (Швеція)

12. Вілкінсон/Парментер (Англія)

13. Черни/Мусіл (Чехія)

14. А. Сіліс/Г. Сіліс (Латвія)

15. ван Вервен/Беунк (Нідерланди)

16. Дженкінс/ Ден Чемберлен (Англія)

17. Маріс/Саббе (Бельгія)

18. Сенц/Беннінг (Німеччина)

19. Т. Вейхода/Я. Вейхода (Чехія)

20. В. Рачка/А. Рачка (Литва)

 

Альберт Комарі

Leave A Reply

Your email address will not be published.