Мотокрос: На етапі Чемпіонату світу в Чернівцях очікували провалу фаворитів

0

На попередньому чернівецькому етапі Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою у кваліфікації відбулося декілька несподіваних провалів фаворитів, тому навіть попередні заїзди вболівальники очікували з нетерпінням.

 

Про вільні тренування спортсменів на ІІ етапі Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах з колясками в

Фото: Віталія КОЗМЕНКО
Фото: Віталія КОЗМЕНКО

Чернівцях говорити, напевно, не будемо. Бо нічого особливого під час тренувань не відбувалося. А ось кваліфікаційних заїздів, не знаю, хто як, але особисто я чекав із нетерпінням. Причина – події дворічної давності. Тоді, під час кваліфікацій, відбулося кілька несподіваних провалів фаворитів, які ледве-ледве встигли виправити ситуацію (падіння на старті екіпажу братів Дайдерсів, проблеми з двигуном у англійців Стюарт/Чемберлен).

Цього разу все було чітко та без питань. Різниця між елітними екіпажами та всіма іншими була просто величезною і всі команди з топ-15 без проблем виконали свої завдання. На перше місце поставали питання особистих «розбірок» між гонщиками, відстоювання власного престижу і зручна позиція при старті в основних заїздах. Тому увага більшості присутніх глядачів була привернута саме до лідерів.

Велика подяка природі за те, що зранку пройшов дощик і освіжив трасу. Не було зайвої багнюки, яка буває при поливі траси з автоцистерни, не було сильної спеки, а до початку кваліфікаційних заїздів стан траси був просто ідеальним. Напевно, це й стало запорукою того, що гонщикам у цей день нічого не мало заважати продемонструвати свої найкращі якості.

У заїзді групи «А» з самого старту вперед вирвався екіпаж Бен Адріансен/Бен ван ден Богаарт (Бельгія/Нідерланди). За ними йшов Етьєн Бакс/Каспарс Ступеліс (Нідерланди/Латвія). Як і передбачувалося, основна боротьба розгорнулася саме між ними: Яніс і Лауріс Дайдерси з Латвії стартували не зовсім вдало і пішли на дистанцію після Яна Хендрікса/Елвійса Муценієкса. І що цікаво: обидві «солодкі парочки» до фінішу помінялися місцями! Бакс половину заїзду «підсиджував» Адріансена і таки дістав його, а зірка Яна Хендрікса вже потрохи, схоже, заходить і вже сьогодні він з першої трійки світового рейтингу випав до п’ятого місця… Натомість, молоді та амбіційні Дайдерси завжди намагаються виступити якомога краще, але обмежена спонсорська підтримка не дозволяє їм поки що претендувати на роль чемпіонів світу. А жаль…

 

Результати кваліфікації групи «А»:

 

1. Бакс/Ступеліс (Нідерланди/Латвія)

2. Адріансен/ван ден Богаарт (Бельгія/Нідерланди)

3. Я. Дайдерс/Л. Дайдерс (Латвія)

4. Хендрікс/Муценієкс (Бельгія/Латвія)

5. ван Дале/Смюнінкс (Бельгія)

6. Браун/Дж. Чемберлен (Англія)

7. Черни/Мусіл (Чехія)

8. Сенц/Беннінг (Німеччина)

9. Маріс/Саббе (Бельгія)

10. Т. Вейхода/Я. Вейхода (Чехія)

12. Черемін/Василяка (Росія/Україна)

13. Варьякоіс/Антонс (Литва)

 

Кваліфікаційний заїзд групи «Б» цікавив у першу чергу присутністю Деніела Віллємсена, 10-разового чемпіона світу, який відновлюється після важкої травми, отриманої під час І етапу чемпіонату світу в Швейцарії. І вже під час цього заїзду стало зрозумілим, що Деніел знаходиться зовсім не в тих кондиціях… Ні, йшов він досить непогано, поступаючись лише французькому екіпажу Валентин Жіро/Ніколя Мюссе, але те, що посперечатися за перемогу він так і не зміг, у черговий раз нагадувало, наскільки серйозно він був травмований у Швейцарії. Далі – все без несподіванок. Ті, хто мав бути вище, там і були…

 

Результати кваліфікації групи «А»:

 

1. Жіро/Мюссе (Франція)

2. Віллемсен/Роббі Бакс (Нідерланди)

3. Рупейкс/Курпнієкс (Латвія)

4. В. Розехнал/М. Розехнал (Чехія)

5. Я. Вішшер/Е. Вішшер (Нідерланди)

6. Вілкінсон/Парментер (Англія)

7. ван Вервен/Беунк (Нідерланди)

8. Дженкінс/ Ден Чемберлен (Англія)

9. А. Сіліс/Г. Сіліс (Латвія)

10. М. Криевс/К. Крієвс (Латвія)

12. Месен/Шене (Франція)

13. Грішин/Фомченков (Росія)

 

Результати обох кваліфікацій виявилися очікуваними, тому «битва титанів» мала відбутися вже в неділю, під час основних заїздів. Про них – у нашій наступній публікації.

 

Альберт Комарі

Leave A Reply

Your email address will not be published.