Футбол: Олійник повернувся до основи «Дніпра» (буковинці в інших командах)

0

Минулий футбольний уїк-енд виявився вдалим не для всіх буковинців, які виступають в «чужих» командах.

Найприємнішим, мабуть, можна вважати повернення Дениса Олійника до «основи» дніпропетровського «Дніпра».

 

Прем’єр-ліга України

Денис Олійник («Дніпро»). Денис потрапив у стартовий склад дніпрян на виїзний матч проти львівських “Карпат”. На полі був, як завжди, активним. Зокрема, на 40 хвилині мав чудову нагоду вразити ворота львів’ян (Сергій Кравченко вивів Дениса на побачення з Мисаком, проте цю мікродуель виграв голкіпер, відбивши удар Олійника впритул). Олійник провів на полі 62 хвилини і був замінений на Кобахідзе, який на останніх хвилинах «добив» львів’ян (Рамос вгадав із заміною). Остаточний раунок – 2:4 на користь «Дніпра». Все-таки не вистачає, мабуть, Дениса на повний поєдинок, але приємно, що вже виходить в основі, що свідчить про довіру з боку тренера.
Ігор Чайковський («Зоря») через хворобу (бронхіт) не зміг взяти участь в матчі 28 туру чемпіонату України серед команд Прем’єр ліги. Це безперечно була втрата для луганчан. Як наслідок, “Зоря” поступилась з рахунком 1:3більш мотивованому “Металісту”, який рветься до Ліги чемпіонів.
Отже, у Прем’єр-лізі команда Дениса Олійника («Дніпро») гарантувала собі 4 місце (вже вкотре, хоча в цьому сезоні традицію «майже» вдалось зламати). Після звитяги над «Карпатами» у підопічних Хуанде Рамоса 53 залікові бали, і вже ніхто не взмозі посунути «Дніпро» з 4 місця.
Справи луганчан просуваються досить таки непогано, Вернидуб продовжує будувати добротну команду, їй не загрожує зона вильота, проте і за єврокубки цього сезону поборотись не вдалось. 31 пункт в «Зорі» і проміжна 11 позиція.

Вища ліга Білорусі

Руслан Гунчак («Нафтан»)

У 8 турі Вищої ліги Білорусі у виїзному поєдинку проти грізного БАТЕ буковинець вийшов на поле з перших хвилин. Варто відзначити, що Руслан стає «вожаком» команди з Новополоцька. У звітному поєдинку Гунчак знову вийшов з капітанською пов’язкою! Руслан не зміг допомогти своїх команді результативними діями в атаці, проте і зі знаком мінус також не відзначився! «НАфтан» поступився 0:3.

Турнірні справи у «Нафтана» поки що доволі кепські. Команда має в активі 4 очки і йде на 11 позиції серед 12-ти учасників вищої ліги. Сподіваємось, команда Гунчака зможе піднятися вище у турнірній таблиці.

 

І ліга України

Руслан Івашко («Полтава»).

У рамках 30 туру чемпіонату України серед команд першої ліги ФК «Полтава», у складі якого виступає наш земляк Руслан Івашко, на виїзді протидіяла «Севастополю», який вже однією ногою міцно стоїть у Прем’єр-лізі. Руслан, який, до слова, є одним з лідерів рейтингу бомбардирів (маючи в своєму активі 12 забитих мячів, ділить 4-5 позиції з Ярославом Галенком), провів повний поєдинок, проте, на жаль, відзначитись точним ударом йому не вдалось. А команда поступилась з розгромним рахунком (0:3).

Вались Палагнюк («Кримтеплиця»). Команда нашого земляка пропускала 30 тур першості через зняття “Оболоні” з чемпіонату. “Кримтелиці” автоматично зарахували технічну перемогу.

 

ФК “Полтава” після звітного туру залишається на 13 позиції, маючи в активі 39 очок і солідну перевагу в 6 пунктів над “Кримтеплицею”. Остання перебуває на досить незвичному для себе місці, зважаючи на вдалі виступи в попередніх сезонах. 14 місце і 33 очки – нижче в цьому сезоні команда, напевно, все-таки вже не опуститься, перевага 10 очок над «Динамо-2» та «Одесою» виглядає переконливо, проте і піднятись вище кримчанам буде досить складно.

ІІ ліга України
Олександр Лакуста (
«Нива» Тернопіль).

Тернопільська «Нива» номінально грала в гостях проти ФК «Тернопіль» – своєрідне дербі тернопільських команд. Отож Олександр Лакуста, який виступає за «Ниву», з’явився на полі на 52 хвилині поєдинку, замінивши Василя Товкацького. Олександр активно увійшов в гру і вже першим дотиком міг забити – після його удару м’яч пролетів над поперечиною. Проте через кілька хвилин після виходу Олександра «Нива» залишилась в меншості і більшою мірою почала грати від захисту. Лакуста був досить активним. «Ниві» в меншості вдалось не програти – підсумком стала мирова 1:1.

Тернопільська «Нива» йде третьою в чемпіонаті, відстаючи від другого місця всього на один пункт і маючи гру в запасі. В активі команди 47 залікових балів.

Денис БОЙЧУК

***
Повертаючись до Чемпіонату Білорусі, нагадаємо, що декілька турів раніше у виїзному поєдинку «Нафтана» проти «Динамо» (Мінськ) Руслан Гунчак влучним ударом головою приніс гостям нічию 1:1.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.