Фото: Чернівецька олімпійка стала «спортивною мамою»

1

Чемпіонка Європи та світу зі стрільби з лука, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова, не народивши, 17.05.13 стала «спортивною мамою».

 

Титулована лучниця Тетяна Дорохова завітала на захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я», які відбулися на спортивній базі студмістечка ЧНУ, в якості почесного гостя, але під час змагань перетворилася на учасницю і, таким чином, випробувала себе в ролі «спортивної мами». Взявши участь у двох естафетах, Тетяна зізналась, що бути в цій ролі їй сподобалось і напівжартома додала, що це є певним тренуванням перед майбутнім реальним материнством.

Спортивно-пропагандистський захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я» цього разу відбувся з дітьми дошкільного віку на базі ДНЗ №43. До сімейних тандемів запропонували увійти на вибір одному з батьків. З 12-ти пар одразу 10 виявилися за участю мам. Цікаво, що серед маленьких учасників була і донька у минулому чемпіона Європи з карате серед юніорів Ігоря Стеця – Олеська.

Учасників розділили на дві команди («Дружба» і «Усмішка»). Отож, як зауважили організатори, в будь-якому разі мали перемогти дружба і гарний настрій.

Змагалися команди у веселих і простих естафетах, які підготувала інструктор з фізкультури ДНЗ №43 Ірина Паладян.

Зрозуміло, що самі спортивні результати носили суто формальний характер, адже усі маленькі учасники отримали медалі. «Олімпійські» презенти дісталися також учасникам концертної програми за участю тих же вихованців ДНЗ №43. А батьки-учасники отримали в подарунок футболки від обласного центру «Спорт для всіх» та СК «Гешко».

У церемонії нагородження взяли участь олімпійка Тетяна Дорохова та рекордсменка України серед молоді в естафеті 4х100 м Севіль Ібрагімова, яка також входила до почесного журі змагань. Як і завідуюча ДНЗ №43 Ганна Атанасіївна Катеринюк, яку нагородили подякою від облцентру «Спорт для всіх» – «за вагомий внесок у розвиток олімпійського руху, пропаганду спорту і здорового способу життя, організацію і проведення спортивно-масових заходів серед дітей».

У перерві між естафетами свою майстерність присутнім продемонструвала майстер спорту з художньої гімнастики Христина Сарафінчан.

Мама-учасниця Наталія Пшеничка зазначила, що подібні заходи дуже цікаві для дітей і надзвичайно важливі для пропаганди здорового способу життя: «У нас сім’я спортивна, ми з чоловіком ведемо активний, здоровий спосіб життя, діти відвідують спортивні секції, тож для нас участь в подібних заходах є особливо приємною».

Співорганізаторами спортивного свята виступили обласне відділення НОК України, обласний центр «Спорт для всіх» та дирекція ДНЗ №43 (за підтримки СК «Гешко»). Ініціював проект «Тато, мама, я – спортивна сім’я» саме в такому форматі заступник голови обласного відділення Олімпійської академії України Ярослав Галан. А у підготовці самого свята найактивнішу участь взяли педагоги ДНЗ №43 і, зокрема, названа вже фізінструктор Ірина Паладян.

Учасники фестивалю «Тато, мама, я – спортивна сім’я»:

Галина Кирияк (син Максим), Анастасія Калинчук (донька Софія), Наталія Пшеничка (донька Поліна), Натлія Юрчишин (син Арсен), Іван Нікоряк (донька Анастасія), Андрій Гільчук (донька Влада), Галина Голик (донька Євгенія), Наталя Турман (донька Олеся Стець), Світлана Кирилова (син Мар’ян), Галина Семенків (донька Катерина), Ольга Манукян (син Сембат), Наталія Оплачко (донька Анна).

Відео телеканалу «Чернівці»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Увага! Ця фотогалерея буде доповнена!

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

17.05.13. “Тато, мама, я – спортивна сім’я” у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.