Фото: VІ Міжнародні змагання з художньої гімнастики «Буковинське сузір’я»

0

Сто три юні граціїї з 11 команд ДЮСШ і спортивних клубів України та Молдови боролися за нагороди VІ Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Буковинське сузір’я», який завершився в Чернівецькій обласній ДЮСШ.

 

У залі, прикрашеному синьо-жовтими кульками, які символізують кольори нашої держави, різнобарвними стрічками, квітами  та українськими віночками, змагалися юні спортсменки міст Дніпропетровська – представниці ФСТ «Україна» та ДЮСШ № 2, Києва — гімнастки спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву та ДЮСШ № 25, Львова (спортивний клуб «Багіра»),  Кам’янець-Подільського,  Рівне та  дружньої Молдови —  міста Кишинева (ДЮСШ «Гармонія»). В змаганнях взяли участь три Чернівецькі команди –  ДЮСШ № 1, обласної громадської організації федерації гімнастики та господарки турніру – вихованки Чернівецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

На урочистій церемонії відкриття турніру з словами привітання до всіх гостей звернувся директор Чернівецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи Віталій Литвинчук. На жаль, цього року Леонід Каденюк не зміг приїхати на турнір, але для всіх присутніх зворушливим стало його письмове вітання з словами вдячності організаторам турніру, тренерам команд, які своєю самовідданою працею роблять святу справу по вихованню майбутнього нашої держави. «Участь у турнірі – це вже  перемога і впевнений  крок до великого спорту. Щиро вболіватиму за кожного учасника турніру – кожну  вашу вдачу та успіх», – так підтримав юних учасниць перший космонавт незалежної України.

Господарі турніру на згадку про наш чудовий край, про Буковину вручили  гостям пам’ятними сувенірами.

Два дні тривало свято спорту, де так гармонійно поєднується краса, ніжність, пластика та витонченості людських рухів. У виступах гімнасток, насиченими елементами акробатики, сучасною та класичною хореографію, жонглюванням м”ячами, булавами, обручами, скакалками та стрічками, виразно  втілювались всі  людські емоції та переживання.

За перемогу боролися гімнастки 2006-1994 років народження. Чемпіонками VІ Міжнародного турніру “Буковинське сузір’я” в особистому заліку  стали серед гімнасток:

– 2005-2006 р.н. – Юрійчук Анна (Рівне).

– 2004 р.н. – Деміденко Катерина (Київ, СДЮШОР) та Закорко Аріна (Київ, СДЮШОР).

– 2003 р.н. Бігунова Влада (ЧОДЮСШ) та Шалигіна Анастісія (Київ, СДЮШОР).

– 2002 р.н. – Моргоч Вікторія (Кишинів).

– серед спортсменок 2001 року народження підсумки проводились в  двох групах: в групі «А» перемогла  Чалишир Аліна з Дніпропетровська (ФСТ «Україна»), в групі «Б»  першою стала Суботенко Даша (Київ, ДЮСШ №25).

– 2000 р.н. – Майоренко Вікторія ( Дніпропетровськ, ДЮСШ №2).

– серед спортсменок 1999-1998 року народження підсумки проводились  за двома групами: в групі «А» перемогла Железняк Ганна (Київ, СДЮШОР), в групі «Б»  першими стали представниці ЧОДЮСШ – Боднар Анна  та Руецька Анна.

Серед гімнасток 1994-1997 років народження перемогла Гецой Олександра  (Кишинів).

На ІІ-ІІІ  сходинки п’едесталу пошани піднялись вихованки відділення художньої гімнастики ЧОДЮСШ:

ІІ місце – Сафтюк Анастасія (2003 р.н.), Ільчишина Патріссія (2001 р.н.),

ІІІ місце – Колісник Христина (2001 р.н.), Лучик Олександра (2000 р.н.), Бінюк Вікторія (1999-1998 р.н.), Факас Юліана (1997 р.н.).

На урочистій церемонії закриття VІ Міжнародного турніру «Буковинське сузір’я” переможниць та призерів змагань пам’ятними дипломами, кубками та призами нагороджували заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА – Любов Тарангул, директор Чернівецької ОДЮСШ Віталій Литвинчук.

На честь тріумфаторів змагань відбувся яскравий гала–концерт гімнасток Чернівецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи та представниць інших спортивних шкіл України та Молдови. Естетичне і моральне задоволення отримали всі. Натхнення і емоції від таких чудових виступів залишаться надовго.

Свято спорту, краси і грації організувала та провела Чернівецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа спільно з обласної федерацією художньої гімнастики. Велика заслуга в проведенні змагань належить тренерсько–викладацькому складу та батьківському  комітету відділення художньої гімнастики.

oblosvita.com

 

Фото: oblosvita.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

20.04.13. Змагання з художньої гімнастики “Буковинське сузір’я” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.