У «Сонячній долині» встановлять рекорд масового спуску на лижах і сноутюбах

0

У неділю, 24.02.13, у туристичному комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни Новоселицького району) буде здійснена спроба встановити два рекорди України – у масовому гірськолижному спуску та спуску на найбільшому сноутюб-«поїзді».

 

Ініціатором рекордної акції виступив обласний центр «Спорт для всіх». ВІдповідна заявка була відправлена до Книги рекордів України. Основна мета акції – популяризація активного зимового відпочинку і пропаганда здорового способу життя.

Спершу рекорди планувалось встановити в рамках всеукраїнського спортивного заходу «Спортивна зима», який щороку проводить Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» у «Сонячній долині». Але гості з різних куточків України, за уточненими даними, заїдуть на «Спортивну зиму» лише 26 лютого. Тож рекорди буковинцям доведеться встановлювати без допомоги організованої групи з інших регіонів. Утім, як відомо, нашим землякам не звикати атакувати різні незвичні рекорди!

Початок рекордного дійства запланований на 11:00 24 лютого (неділя). Спочатку відбудеться масовий гірськолижний спуск (після поіменної реєстрації учасників, звісно). Для участі в рекордній акції запрошуються всі охочі повнолітні любителі гірськолижного спорту, які добре вміють кататися на лижах. Спуск буде відбуватися не у швидкому режимі (аби уникнути травм). Проте участь новачків у встановленні рекорду не бажана.

Після цього бажаючі стати рекордсменами (знову ж таки повнолітні!) зможуть спуститися на найбільшому сноутюб-«поїзді».

Увага! Усі учасники рекордної акції отримають від комплексу «Сонячна долина» знижку 50% на 3 години катання (на лижах або сноутюбах, відповідно).

Можна брати участь і в обох рекордних спробах (попередньо зареєструвавшись).

Учасники рекордної акції, які зареєструються попередньо (до п’ятниці, 22.02.13, 15:00), отримають на місці відповідний особистий сертифікат від Книги рекордів Буковини (інші – пізніше). Для попередньої реєстрації необхідно надіслати короткі відомості про себе (прізвище, ім’я, вік, контактний телефон) з приміткою «Участь в рекордній акції» на e-mail: <sportbuk@gmail.com>

До суддівської колегії, яка буде фіксувати встановлення рекорду, мають увійти, зокрема, найсильніша людина України Костянтин Ільїн, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії з боротьби самбо, Почесний громадянин Новоселиці Георгій Кіріл, директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Петро Мартин, депутат обласної ради Іван Семенюк та інші.

«Репетиція» рекорду відбулась 17 лютого

Аби перевірити на практиці деякі «нюанси» рекордної акції, у неділю, 17.02.13, у «Сонячній долині» провели своєрідну «рекордну репетицію», скориставшись допомогою волонтерів з числа відпочиваючих.

Під час цієї «репетиції» охочі спустилися на «поїзді» з 25-ти сноутюбів (під час рекордної спроби планується укомплектувати «поїзд», як мінімум, удвічі більший). А потім більш досвідчені гірськолижники-любителі допомогли визначитися з місцем масового спуску на лижах – ця рекордна спроба буде здійснена на «трасі для новачків».

Отож, бажаючі долучитися до рекордної акції – чекаємо вас 24 лютого об 11:00 у «Сонячній долині»! І не забувайте попередньо реєструватися! Також буде чудово, якщо ви повідомите про цю акцію своїм друзям і знайомим, яким, на вашу думку, теж до снаги взяти участь у рекордному дійстві!

До речі, бажаючі долучитися до рекордної акції, які не мають власного транспорту, можуть добратися до «Сонячної долини» на мікроавтобусі комплексу, який щодня підбирає клієнтів комплексу о 7:45 на розі вулиці Головна і проспекту Незалежності, а також на кінцевій зупинці тролейбусів і маршруток по вул. Руській (о 8:00).

У неділю цей мікроавтобус забере бажаючих взяти участь у рекордній акції також о 9:50 на стоянці перед ТЦ «Екватор».

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

17.02.13. “Репетиція” сноутюб- і лижного рекордів у “Сонячній долині” (SportBuk.com)

***

Книга рекордів України, книга рекордів Буковини, Буковинська Книга рекордів, Книга рекордів Буковини Мазурашу, Книга рекордів Буковини sportbuk.com, незвичні рекорди, курйозні рекорди, новини спорту, новини буковинського спорту, Буковина спортивна, спортивна Буковина, буковинський спорт, спорт Буковина, чернівецький спорт, спорт Чернівці, спорт у Чернівцях, спорт на Буковині, СпортБук, sportbuk, новини спорту Чернівці, новини чернівецького спорту, Буковинський спортивний портал sportbuk.com, буковинський спорт Мазурашу, спорт Чернівці Мазурашу, буковинський спорт sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.