Фото: Буковина поступилась в армфайтах збірній України та Ізраїлю

3

У прем’єрних для Чернівців силових двобоях, які відбулися 16.02.13 у нічному клубі «HARD ROCK», буковинський квартет вирвав перемогу лише в одній парі. А поєдинок Маріус Байка (Чернівці) – Ігор Сєгал (Ізраїль) взагалі «помножили на два»…

 

Фото: Анатолій Бойда (зйомка урочистих та інших подій, недорого)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

16.02.13. Армфайти у Чернівцях (Фото: Анатолій Бойда, SportBuk.com)

***

Фото: Володимир МИХАЙЛОВ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

16.02.13. Армфайти у Чернівцях (Фото: Володимир Михайлов), SportBuk.com

***

У першому з чотирьох двобоїв Олександр Омельченко (24 роки, 95 кг), який представляє чернівецький клуб

Емоційний Маріус Байка і холоднокровний Ігор Сєгал

«Атлант», зійшовся з чемпіоном Умані Черкаської області Богданом Івахненком (19 років, 79 кг). Івахненко доволі оперативно виграв перші 3 раунди, забезпечивши собі, як мінімум, нічию. Найбільш напруженим виявився четвертий раунд. Омельченко був дуже близьким до перемоги, але, зрештою, гість з Черкащини таки зумів провести вирішальну контратаку і довести перевагу до 4:0. «Розпочити рахунок» Івахненко супернику теж не дозволив, вигравши і останні два раунди.

У другому поєдинку Василь Скиданюк (Чернівці, клуб «Атлант», 30 років, 90 кг) – Ігор Войцехівський (Кам’янець-Подільський, 43 роки, 92 кг) явним фаворитом був останній. Войцехівський є майстром спорту СРСР, віце-чемпіоном СНД з гирьового спорту, майстром спорту міжнародного класу і віце-чемпіоном світу з армліфтингу та призером Чемпіонату України з армспорту. Боролись вони на ліву рукую. І, як і прогнозувалось, гість з Хмельниччини виграв 6:0. Скиданюк найбільший бій дав супернику у 5 раунді, але ситуацію все одно контролював Войцехівський.

У третьому матчі зійшлися непереможний на Буковині Сергій Киргиз (29 років, 100 кг) з Вижницького району Чернівецької області та голова Вінницької обласної федерації армспорту Дмитро Коленко (37 років, 98 кг). Сергій відомий не лише своїми успіхами в армспорті, а й вмінням до максимуму «накручувати» себе перед поєдинками та надзвичайно емоційною боротьбою. На фоні його супернаціленості на перемогу всі спроби Колленка вирвати бодай один раунд виявилися марними – Киргиз переміг «всуху» 6:0.

Заключну пару Маріус Байка (Чернівці, 22 роки, 85 кг) – Ігор Сєгал (Ізраїль, 41 рік, 103 кг) перед чернівецькими армфайтами називали «авантюрною». Просто голова букоинської федерації армспорту Маріус Байка кинув виклик не просто більш титулованому, а ще й важчому на 18 кг супернику, що було, м’яко кажучи, малоперспективно. Але треба знати Маріуса, щоби розуміти, що навіть якщо його суперником був би абсолютний чемпіон світу, він все одно націлювався би на перемогу і робив би все можливе для її досягнення! Тобто в емоційному плані перевага була на боці господаря і одного із співорганізаторів змагань. Абсолютний чемпіон Ізраїлю вже виступав у Чернівцях на Кубку Незалежності 2012 р., де ми вже мали можливість побачити і його силу, і холоднокровність. Так само зовні спокійно Сєгал «розібрався» і з Байкою. За взаємною домовленістю, боролись атлети на ліву руку. Практично всі раунди відбувалися, як під копірку – Маріус кидався в атаку, а Ігор спокійно витримував перший «штурм», після чого переходив у контрнаступ і вигравав. 6:0.

Але на цьому силове дійство не завершилось. Остання пара вирішила продовжити боротьбу і на праву руку. Тут перевага Сєгала виявилась вже не такою беззаперечною. Перший раунд Байка «подарував» супернику, програвши через 2 фоли. У другому Байка на суперкуражі вирвав перемогу. Але тут же повторив «подвиг» першого раунду і через 2 фоли знову відпустив суперника вперед. У супернапруженій та драматичній боротьбі відбулися і наступні три раунди. Але у всіх останнє слово було за Сєгалом, який виграв 5:1.

Армфайти транслювалися в прямому ефірі на телеканалі «Чернівці». У коментарі брали участь помічники головного судді (Віктор Здерчук з Новоселиці) Сергій Андрус та Ярослав Ландига. А під час четвертого двобою до мікрофону підійшов і Ігор Войцехівський, який є наставником Маріуса Байки. Ігор спершу подякував своєму вихованцю та керівнику фонду «Довіра» Володимиру Дорошу за той величезний внесок, який вони роблять для розвитку і популяризації армспорту в регіоні. А потім визнав, що у цій парі Байка об’єктивно поступається супернику. Майже у всіх компонентах, крім психологічного настрою, з яким у Маріуса все гаразд. Саме завдяки морально-вольовим якостям та цілеспрямованості, на думку Ігоря Войцехівського, Маріус Байка має всі перспективи досягти поважних результатів в армспорті.

Гість з Ізраїлю Ігор Сєгал (який має українські коріння та родичів на Буковині) відзначив високий організаційний рівень проведення армфайтів та цікаву боротьбу. І спрогнозував, що це стане добрим почином дуже перспективного напрямку організації подібних видовищних дійств.

Маріус Байка, у свою чергу, подякував всім спортсменам за участь в силових двобоях, привітав свого суперника з перемогою і запевнив, що він працювати на тренуваннях ще більше, аби у наступних армфайтах виступити вдаліше.

Для цього, напевно, Маріусу треба більш «помірковано» поставитися до вибору суперника:)

Перші у Чернівцях армфайти були організовані обласною федерацією армспорту, за підтримки благодійного фонду «Довіра», магазину «ВІК» та агенції святкових церемоній «ШИК».

Інформаційні партнери – телеканал «Чернівці», chernivtsi.tv, інтернет-провайдер «LANgate» та портал SportBuk.com.

Ведучим дійства був В’ячеслав Стаханов

Відео буде додано пізніше. Окремо буде повідомлено про час показу армфайтів у запису на телеканалі «Чернівці»

Leave A Reply

Your email address will not be published.