Бокс: Тесленко і Дєдов змінили срібні медалі на золоті

0

Лідери буковинського боксу Олександр Тесленко і Станіслав Дєдов зробили крок вперед у своїх досягненнях – і на молодіжному, і на дорослому рингу. Завдяки чому це сталось?..

 

Нарешті ми розпочинаємо новий «публікаційний» рік на сторінці Чернівецької міської федерації боксу на головному порталі спортивних новин Буковини sportbuk.com. Через відпустки, відрядження та хвороби першу половину січня ми «мовчали», проте зараз будемо надолужувати втрачений час! Може, трохи й запізно, але вітаємо всіх наших читачів із Новим 2013 Роком та Різдвом Христовим і бажаємо всього найкращого, а також завжди бути з нами, адже ми працюємо саме для вас!

Що ж, передчасно, мабуть, президент Чернівецької міської федерації боксу Володимир Загурський сказав у листопаді минулого року, що 2012 рік – найуспішніший у дорослому буковинському боксі часів незалежності України… Насправді вийшло трошки інакше…

Не «найуспішніший», а ГІПЕРНАЙУСПІШНІШИЙ! Тріумфальний, приголомшливий, фантастичний! Епітетів можна підібрати безліч! Міська федерація, а разом і всі ми з вами, нещодавно раділи бронзовій нагороді відкритого Чемпіонату Європи серед військовослужбовців (Станіслав Дєдов, вагова категорія +91 кг) і срібній медалі Чемпіонату України серед дорослих (Олександр Тесленко, вагова категорія 91 кг) – вже багато років небаченим успіхам вихованців Чернівців.

Насправді ж це був лише «аперитив» до основного «столу»! 25-29 грудня 2012 року, Вінниця, Чемпіонат України з боксу серед чоловіків віком до 22 років, іншими словами – турнір «Олімпійські надії»: ті ж самі хлопці, у тих же ж вагових категоріях стають ЧЕМПІОНАМИ України!!! Те, до чого вони йшли багато років, відбулося! Та неймовірно важка праця, яку вони виконували з дитинства на тренуваннях, призвела до бажаного результату! Так, вони були близькими до цього і в 2011 році, під час офіційного дебюту цих змагань у комплексі «Сонячна долина» в Боянах Чернівецької області, та тоді, у фіналах, «завдяки» незрозумілим суддівським рішенням та іншим негативним факторам (не хочу бути голословним – так би мовити, «нє пойман – не вор») вони обмежилися лише срібними медалями…

Ці два чернівецьких «золота»  на «Олімпійських надіях» у Вінниці вивели збірну Чернівецької області на загальне перше місце серед обласних збірних. Щоправда, точніше буде сказати, збірна Чернівців, адже всі буковинці на цих змаганнях представляли саме обласний центр. А ще точніше – перше місце було за ДЮСШ №1 м. Чернівці: четверо з п’яти боксерів вже протягом багатьох років із успіхом прославляють наш край на українських та зарубіжних рингах. І всі основні успіхи – саме за ними.

Велика заслуга в цьому належить кращому тренерові з боксу в місті Чернівці – тренерові ДЮСШ №1 Геннадію Соловйову, який «веде» цих хлопців (сподіваюся, справжніх майбутніх олімпійців!) ще з дитинства і завдяки своєму фаху, досвіду та вмінню працювати з дітьми вивів їх на досить високий рівень.

Ну, й не забуваємо про самовідданність і ентузіазм президента Чернівецької міської федерації боксу Володимира Загурського, який опікується талановитими чернівецькими боксерами, щоразу виїжджає з ними на різноманітні змагання і завдячуючи зусиллям та підтримці якого хлопці продовжують у дорослому віці займатися боксом.

Новоспечені чемпіони Тесленко та Дєдов, а також їхні товариші по команді Стрілецький та Алієв, маючи нині спеціальні стипендії та робочі місця, фармакологічну підтримку, належні умови для тренувань та фізичної загальної підготовки, націлені на подальші успіхи в елітному боксі. І, чесно кажучи, немає сумнівів у тому, що вони досягнуть таки кожен своєї мети!

Та про все мусимо розповісти докладніше. Щоправда, вже в наступній публікації. Залишайтеся з нами і ви завжди будете в курсі всіх подій в буковинському боксі!

 

Альберт – «джуніор» Комарі,

спеціально для сторінки ЧМФБ та sportbuk.com

***

Відео 5 канаду

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.