Фото: Володимир Воронюк до ювілею і Дня футболу отримав медаль «За заслуги»

0

Подвійне свято відзначив у понеділок, 10.12.12, один з кращих футболістів за всю історію чернівецької «Буковини» Володимир Воронюк – 70-ліття та Всесвітній день футболу.

 

Символічно, що ювілей Воронюка збігся зі світовим футбольним святом, адже Володимир Дмитрович справді

Василь Орлецький вручає Володимиру Воронюку медаль “За заслуги” ФФУ. Фото: Сергій Задорожняк

майже все своє свідоме життя провів у футболі. Вболівальники зі стажем досі з приємністю згадують його чудову гру та бомбардирські «постріли» по чужих воротах. Воронюк першим підкорив рубіж у 100 голів, забитих за «Буковину», у складі якої він провів 441 офіційний матч і забив 125 голів (чим не буковинський «Клуб Федотова» – «Клуб Воронюка»). Дуже багато років Володимир Дмитрович відпрацював адміністратором та начальником рідної команди.

Загалом, він дуже скромний і рідко погоджується на інтерв’ю та інші елементи публічності. Хоча багато спогадів Володимира Дмитровича мають історичну цінність для буковинського футболу, про що свідчать і його цитати у відповідному розділі проекту ФФУ «Футбольна країна».

Останнім часом ювіляр готує футбольну зміну в СДЮСШ міськспортуправління.

У день ювілею Володимир Воронюк отримав не лише величезну кількість приємних привітань та гарних побажань від рідних, друзів, футбольних соратників та офіційних осіб, а й найвищу нагороду Федерації футболу України – Орден «За заслуги» ФФУ, який ювіляру вручив голова обласної федерації футболу Василь Орлецький.

З одного боку, це віддяка за відданість футболу та багаторічну плідну роботу на «футбольній ниві», а з іншого – це своєрідний «аванс» Воронюку-молодому тренеру, чиїх вихованців, сподіваємось, ми з часом побачимо і в головній команді краю, і, може, й на вищому рівні.

Здійснення футбольних мрій ми й бажаємо ювіляру, крім, звісно, міцного-міцного здоров’я на довгі роки!

 

Фото: Сергій Задорожняк та з архіву Володимира Воронюка (надав для SportBuk.com)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

10.10.12. Ювілей Володимира Воронюка та історичні фото (SportBuk.com)

***

***

Володимир Воронюка з ювілеєм привітали і на офіційному сайті ФСК «Буковина» (fcbukovyna.com):

Легендарному футболістові «Буковини» Володимиру Воронюку – 70!

Легендарний буковинський футболіст Володимир Воронюк, який є одним із найкращих бомбардирів у історії чернівецького професійного клубу, святкує 70 – річний ювілей. Володимир Дмитрович народився у Чуднові Житомирської області. У чернівецькому «Авангарді» Володимир Воронюк дебютував у 1962 році. У сезоні – 62 Володимир Воронюк зіграв 14 матчів, у яких відзначився двічі. А вперше кращим бомбардиром чернівецького колективу (він вже тоді мав сучасну назву «Буковина») ювіляр став у 1967 році. Цього сезону Володимир Воронюк забив 16 голів у 36 матчах.

А ось у 1968 році чернівецька «Буковина» провела чудовий сезон у класі «Б». Наша команда під керівництвом Віктора Лебедєва зуміла посісти другу сходинку. Великий внесок в успіх «Буковини» зробив Володимир Воронюк, який знову став кращим бомбардиром (20 голів у 45 матчах).

Кольори чернівецької «Буковини» Володимир Воронюк захищав до 1975 року. Він також ставав кращим бомбардиром рідної команди у 1969 (разом із Віктором Россом), 1970 (разом із Володимиром Поляковим) та 1973 роках. У лавах буковинського колективу Володимир Дмитрович зіграв 441 офіційний матч (125 голів).

У 80 – х роках Володимир Дмитрович працював адміністратором колективу «Буковина», а у 90- х – начальником чернівецької команди. За цей час наша команда стала переможцем союзної другої ліги  – 1982, 1988,1990, срібним призером союзної другої ліги – 1980, 1989.

Зараз Володимир Воронюк плідно працює у ДЮСШ «Буковина». Сподіваємося, що незабаром вихованці Володимира Дмитровича поповнять лави головної футбольної команди краю.Сподіваємося, що незабаром вихованці Володимира Дмитровича поповнять лави головної футбольної команди краю.

ФСК “Буковина” та спортивна громадськість краю вітає Володимира Воронюка з 70 – річним ювілеєм. Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, нових успіхів на футбольній ниві.

Leave A Reply

Your email address will not be published.